Pogledaj Full Version : Trenutak istine - neovisnost Kosova
Snežana_MK
22.07.2010, 13:33
Danas je odluka ili savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda po pitanju proglašenje neovisnosti Kosova.
Što mislite kako će odlučiti međunarodni sud "pravde"?!
Koliko će ta odluka formirati sliku o pravednosti suda,za ostale države koje će imati sporove tamo?
Dali posle te presude će se stvarati nove teorije zavjere zapada?
mehaning
22.07.2010, 13:41
Danas je odluka ili savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda po pitanju proglašenje neovisnosti Kosova.
Što mislite kako će odlučiti međunarodni sud "pravde"?!
Koliko će ta odluka formirati sliku o pravednosti suda,za ostale države koje će imati sporove tamo?
Dali posle te presude će se stvarati nove teorije zavjere zapada?
Mislim, da če odluka biti nešto čudno i neočekivano. Nešto neshvatljivo... :nezna:
Lobiranja za nezavisno Kosovo su jaka, mada priznajem, da mi baš i nije jasno zašto :think:, po drugos strani ima još puno želja po samostalnosti samo u Evropi, da ne idemo dalje... :nezna:
Kako poslje zaustaviti lavinu... :facepalm:
Kosovo Republjik :rofl: :D:D
Stvarno, teško je predvidjeti. I interesi velikih sila se stalno mijenjaju...
MIP:Stav MSP ne utiče na Rusiju
Mišljenje Medjunarodnog suda pravde da samoproglašenje kosovske nezavisnosti nije suprotno normama medjunarodnog prava nije uticao na stav Moskve koja ne priznaje nezavisnost južne srpske pokrajine, saopštila je danas zvanična Moskva.
Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Nesterenko rekao je da pozicija Moskve "o neprinazvanju nezavnosti Kosova nepromenjana".
"Smatramo da je rešenje kosovskog pitanja moguće samo putem nastavka pregovora izmedju zainteresovanih strana, na osnovu odredbi Rezolucije 1244 SB UN koja, kako to ističe MSP, ostaje opšte prinznata medjunarodno-pravna osnova za rešavanje kosovskog pitanja", istakao je Nesterenko.
Spremni smo da i dalje aktivno to pomažemo, dodao je on.
Prema njegovim rečima, principijelno je važno da je sud dao ocenu samo o deklaraciji o proglašenju nezavisnosti, naročito se ogradjujući da nije razmatrao u širem planu pitanje prava Kosova na jednostrano otcepljenje od Srbije.
U svojim zaključcima sud se nije izjasnio ni o posledicama usvajanja tog dokumenta, izmedju ostalog o tome, da li je Kosovo država kao i o tome da li je odluka zemalja koje su priznale Kosovo legalna.
Corto Maltese
22.07.2010, 22:49
Moram priznat da me mišljenje suda potpuno iznenadilo. Očekivao sam ili presudu u korist Srbije ili dobro izbalansiran stav koji nikome neće potpuno dati za pravo.
Nisam očekivao ovakvo mišljenje, prvenstveno iz razloga što svi znaju za odluke Badinterove komisije, helsinški finalni akt i Povelju UN-a i ne treba biti pravnik da bi se došlo do zaključka da je sve to prekršeno.
Ali dobro, što je tu je.
Po meni je ovakvo mišljenje dokaz da je međunarodno pravo samo još jedno oruđe tzv. međunarodne zajednice(koju čine SAD i njihovi poslušnici), koje se primjenjuje kad je u korist njihovih interesa, a kad nije u korist njihovih interesa, onda je mrtvo slovo na papiru.
Suština ipak ostaje u tome da su Kosovo i Metohija Srbiji oteti silom, i drugačije se ne mogu ni vratiti. Ovaj proces je bio ništa drugo nego bacanje prašine Srbima u oči od strane njihove vlasti, to je sad bar jasno. I ne sumnjam da će te vlasti i sad uvjeravati svoj narod kako je crno zapravo bijelo, a presuda nije toliko štetna za Srbiju. Mada ne vidim tko bi im više mogao povjerovati nakon današnjeg debakla.
Узмимо човека који има кућу, у којој живи Ñам. У кућу прими још једног човека. Овај други Ñе ожени, добије децу, иÑтера влаÑника и заузме му кућу. Први (влаÑник) Ñе жали Ñуду, а Ñуд му каже: "Ðије битно што је кућа твоја, што је имаш већ годинама. Њих је више, према томе, они Ñу у праву а ти ниÑи. Кога је брига што Ñи је ти градио? Кога је брига што Ñи је ти плаћао? ТИ грешиш, одакле ти право да Ñе жалиш!?"
Укратко, то је тврдња овог Ñуда. Логично?
hoggar the terrible
01.09.2010, 11:58
Узмимо човека који има кућу, у којој живи Ñам. У кућу прими још једног човека. Овај други Ñе ожени, добије децу, иÑтера влаÑника и заузме му кућу. Први (влаÑник) Ñе жали Ñуду, а Ñуд му каже: "Ðије битно што је кућа твоја, што је имаш већ годинама. Њих је више, према томе, они Ñу у праву а ти ниÑи. Кога је брига што Ñи је ти градио? Кога је брига што Ñи је ти плаћао? ТИ грешиш, одакле ти право да Ñе жалиш!?"
Укратко, то је тврдња овог Ñуда. Логично?Mišo, kak si uspio uklesati ovo na forum?! :rofl:
Na stranu ludiranje, al' ja stvarno ne znam ovo pročitati. :nezna:
Kaj se Kosova tiče, koliko god smatram da nema pravnog osnova za odvajanje od Srbije, to odvajanje je logična posljedica dugogodišnje srpske politike prema stanovništvu albanske nacionalnosti.
Ilitiga, ako psa bezrazložno lemaš svako malo, prije ili kasnije napast će te jer neće vidjeti drugog izlaza. Što ne znači da kosovske Albance smatram psima, to je samo mala usporedba.
U ovom trenutku možda (ali samo možda) je ovo rješenje najpovoljnije za Srbiju jer sam duboko uvjeren da bi Srbija u suprotnom imala bar dvadesetak godina enormne probleme s suzbijanjem terorizma po cijeloj državi.
Kaj se bolda tiče, sudim po sebi. Da je Srbija uspjela u osvajačkom ratu protiv Hrvatske potrudio bih se eliminirati svakog okupatorskog vojnika, časnika ili dužnosnika kojeg bih mogao.
Corto Maltese
01.09.2010, 12:19
Mišo, kak si uspio uklesati ovo na forum?! :rofl:
Kaj se Kosova tiče, koliko god smatram da nema pravnog osnova za odvajanje od Srbije, to odvajanje je logična posljedica dugogodišnje srpske politike prema stanovništvu albanske nacionalnosti.
Ilitiga, ako psa bezrazložno lemaš svako malo, prije ili kasnije napast će te jer neće vidjeti drugog izlaza. Što ne znači da kosovske Albance smatram psima, to je samo mala usporedba.
U ovom trenutku možda (ali samo možda) je ovo rješenje najpovoljnije za Srbiju jer sam duboko uvjeren da bi Srbija u suprotnom imala bar dvadesetak godina enormne probleme s suzbijanjem terorizma po cijeloj državi.
Kaj se bolda tiče, sudim po sebi. Da je Srbija uspjela u osvajačkom ratu protiv Hrvatske potrudio bih se eliminirati svakog okupatorskog vojnika, časnika ili dužnosnika kojeg bih mogao.
Što smatraš za dugogodišnju politiku? Mislim, s obzirom da su od '74. do '89. bili maltene potpuno nezavisni od Srbije.
U ovom trenutku je možda dobro za Srbiju po meni što se ne mora mučiti s Kosovom kao svojim unutrašnjim problemom jer realno Srbija nema kapaciteta da to uspješno privede kraju.
Što se tiče terorizma, ne slažem se(Hrvatska i Kosovo su 2 prilično različita slučaja)... Ali i da tako postaviš stvari, na kraju bi to bilo izuzetno kontraproduktivno za njih.
hoggar the terrible
01.09.2010, 13:18
Jedan dio odsluženja vojnog roka (oko mjesec dana, pa potjeran kao "uzoran" vojnik :zubo:) u pljugoslaviji bio sam na Kosovu, čak i u to malo vremena nije mi bilo moguće previdjeti da su kosovski Albanci bili tretirani kao građani drugog reda. Ti govoriš o službenom stavu tadašnje države i njenih republika, ja govorim o osobnom iskustvu.
A ono se itekako razlikuje od objava u Narodnim novinama i javnim glasilima.
I jasno je da situacije u Hrvatskoj i na Kosovu nisu usporedive, pokušao sam ukazati na način razmišljanja. Srbija je itekako odgovorna za to što je oko milijun (dobro, nešto manje) njenih državljana ne smatra svojom domovinom, nikad javno proklamiran stav "mi smo vam gazde i možemo vam raditi što hoćemo" doveo je do pojave ekstremnog nacionalizma na obje strane.
Rezultat tog ponašanja je nelegalno proglašenje Republike Kosovo, a zahvaljujući natezanju amera i rusa ta "Republika" je dobila neki čudni nazovilegalitet bez uporišta u međunarodnom pravu.
Doduše taj srpski stav doveo je i do raspada one nakarade od kon/federacije, šteta je samo što do toga nije moglo doći mirnim putem.
boogeyman
01.09.2010, 13:35
Ali stvarno Mišo,kaj da sad radimo sa ovim!?Ostavit ću još koji dan ukoliko misliš prevesti na latinicu,a onda brišem.I ne radi se o nikakvoj diskriminaciji,već jednostavno nismo vični tom pismu,a tebi su latinica i ćirilica isto.
Također želim unaprijed naglasiti, kako će se budući upisi na svakom pismu osim latinice,jednostavno brisati.
Hobotnica
01.09.2010, 16:03
Ali stvarno Mišo,kaj da sad radimo sa ovim!?Ostavit ću još koji dan ukoliko misliš prevesti na latinicu,a onda brišem.I ne radi se o nikakvoj diskriminaciji,već jednostavno nismo vični tom pismu,a tebi su latinica i ćirilica isto.
Također želim unaprijed naglasiti, kako će se budući upisi na svakom pismu osim latinice,jednostavno brisati.
Ovo je diskriminacija, sad ću ti ja malo preveđat...............
Uzmimo čoveka koji ima kuću u kojoj živi sam. U kuću primi još jednog čoveka...............
Dalje mi se ne da čitat, ili se Miši uvali neki peder u kuću ili je to neka metafora o kosovu?????
S crvenim se samo djelomično slažem, jer treba izbjegavati ćirilicu u pisanju, pošto je mnogi ne znaju (iako im to nije na pohvalu).. Ali neko će možda kvotati neki tekst važan za raspravu, napisan na ćirilici (a nema ga npr. na latinici). Ne možeš sad tražit od nekog da ti to prevodi.. Kao da tražiš da ti prevodi tekst s engleskog. :nezna:
perussola
01.09.2010, 17:40
Za vas mlade koji niste ucili cirilicu u skoli:
Uzmimo coveka koji ima kucu, u kojoj zivi sam. U kucu primi jos jednog coveka. Ovaj drugi se ozeni, dobije decu, istera vlasnika
i zauzme mu kucu. Prvi (vlasnik) se zali sudu, a sud mu kaze: "Nije bitno sto je kuca tvoja, sto je imas godinama. Njih je
vise, prema tome, oni su u pravu a ti nisi. Koga je briga sto si je ti gradio? Koga je briga sto si je ti placao? TI gresis,
odakle ti pravo da se zalis!?"
Ukratko, to je tvrdnja ovog suda. Logicno?
Corto Maltese
01.09.2010, 18:18
S crvenim se samo djelomično slažem, jer treba izbjegavati ćirilicu u pisanju, pošto je mnogi ne znaju (iako im to nije na pohvalu).. Ali neko će možda kvotati neki tekst važan za raspravu, napisan na ćirilici (a nema ga npr. na latinici). Ne možeš sad tražit od nekog da ti to prevodi.. Kao da tražiš da ti prevodi tekst s engleskog. :nezna:
http://www.cirilicalatinica.com/
:mig:
Corto Maltese
01.09.2010, 18:32
Jedan dio odsluženja vojnog roka (oko mjesec dana, pa potjeran kao "uzoran" vojnik :zubo:) u pljugoslaviji bio sam na Kosovu, čak i u to malo vremena nije mi bilo moguće previdjeti da su kosovski Albanci bili tretirani kao građani drugog reda. Ti govoriš o službenom stavu tadašnje države i njenih republika, ja govorim o osobnom iskustvu.
A ono se itekako razlikuje od objava u Narodnim novinama i javnim glasilima.
I jasno je da situacije u Hrvatskoj i na Kosovu nisu usporedive, pokušao sam ukazati na način razmišljanja. Srbija je itekako odgovorna za to što je oko milijun (dobro, nešto manje) njenih državljana ne smatra svojom domovinom, nikad javno proklamiran stav "mi smo vam gazde i možemo vam raditi što hoćemo" doveo je do pojave ekstremnog nacionalizma na obje strane.
Rezultat tog ponašanja je nelegalno proglašenje Republike Kosovo, a zahvaljujući natezanju amera i rusa ta "Republika" je dobila neki čudni nazovilegalitet bez uporišta u međunarodnom pravu.
Doduše taj srpski stav doveo je i do raspada one nakarade od kon/federacije, šteta je samo što do toga nije moglo doći mirnim putem.
Tretirani od strane koga, od vojske? Ja govorim o tome da su efektivnu vlast na Kosovu imali od '74. do '89. Još '81. su tražili "Republjik" na "studentskim demonstracijama", što je prilično u koliziji s tvojom tvrdnjom da su "Republjik" tražili zbog lošeg tretmana koji su imali kod Srba, na stranu sad to što je Tito zabranio povratak izbjeglih Srba sa Kosova tokom 2.ww-a.
Shvaćam tvoj način razmišljanja, čak mi je i blizak, recimo.
Ali da ne bi sad ja i ti bezveze gubili vrijeme na to što je bilo prije, kokoš(srpsko ugnjetavanje Albanaca) ili jaje(težnja kosovskih Albanaca za nezavisnošću/ujedinjenje s Albanijom), evo jednog podatka... Prizrenska Liga(kojoj je cilj de facto velika Albanija) je osnovana 10.6.1878. Prije nego što se Kosovo uopće našlo pod kontrolom Srbije.
Hobotnica
01.09.2010, 18:45
pa zašto ne bi težili ujedinjenju i stvaranju samiostalne države, kad su mogli Srbi zašto nebi mogli Albanci????
ah argumenta o Prizrenskoj ligi:facepalm::facepalm:
Corto Maltese
01.09.2010, 19:00
pa zašto ne bi težili ujedinjenju i stvaranju samiostalne države, kad su mogli Srbi zašto nebi mogli Albanci????
ah argumenta o Prizrenskoj ligi:facepalm::facepalm:
Pa dobro, zašto ne bi. Ali onda nemaju šta izmišljat da to rade zato što su Srbi ovakvi ili onakvi.
hoggar the terrible
02.09.2010, 19:39
S crvenim se samo djelomično slažem, jer treba izbjegavati ćirilicu u pisanju, pošto je mnogi ne znaju (iako im to nije na pohvalu).. Ali neko će možda kvotati neki tekst važan za raspravu, napisan na ćirilici (a nema ga npr. na latinici). Ne možeš sad tražit od nekog da ti to prevodi.. Kao da tražiš da ti prevodi tekst s engleskog. :nezna::facepalm: Smisao rasprave je (između ostalog) razumljivost napisanog, ako želiš da te sugovornici razumiju, govoriš/pišeš jezikom i pismom koji poznaju.
A usporedba poznavanja ćirilice i engleskog... :rofl::rofl::rofl::rofl:
Ajmo ovak, pejstal bum ovdje tekst na Urdu jeziku (nema ga na latinici), hoćeš li tražiti od mene da ti to prevedem? :mig:
Tretirani od strane koga, od vojske? Ja govorim o tome da su efektivnu vlast na Kosovu imali od '74. do '89. Još '81. su tražili "Republjik" na "studentskim demonstracijama", što je prilično u koliziji s tvojom tvrdnjom da su "Republjik" tražili zbog lošeg tretmana koji su imali kod Srba, na stranu sad to što je Tito zabranio povratak izbjeglih Srba sa Kosova tokom 2.ww-a.Tretirani od cijele Srbije, koliko god se to nekom sviđalo ili ne. Politika koju je Srbija tamo provodila nimalo nije doprinosila suživotu na Kosovu i nije imala nikakve veze s proklamiranom.
Shvaćam tvoj način razmišljanja, čak mi je i blizak, recimo.:mig:
Ali da ne bi sad ja i ti bezveze gubili vrijeme na to što je bilo prije, kokoš(srpsko ugnjetavanje Albanaca) ili jaje(težnja kosovskih Albanaca za nezavisnošću/ujedinjenje s Albanijom), evo jednog podatka... Prizrenska Liga(kojoj je cilj de facto velika Albanija) je osnovana 10.6.1878. Prije nego što se Kosovo uopće našlo pod kontrolom Srbije.:lol: Nemoj, molim te.
Ako krenemo s ovakvim "argumentima" završit ćemo na "Srbi svi i svuda", "Hrvatska do Drine".... :zubo:
Nijednog trenutka nisam namjeravao izjaviti da su kosovski Albanci anđeli koji su božjim previdom završili na zemlji, ali činjenica je da je Srbija ta koja ih je tjerala da se osjećaju strancima.
Corto Maltese
04.09.2010, 00:34
Moguće je pronaći kompromis oko teksta rezolucije o Kosovu, rekao u Sloveniji predsednik Boris Tadić. Srbija, i pored toga što poštuje legitimna prava kosovskih Albanaca, ne može da otvori dijalog sa predstavnicima takozvane države Kosovo, istakao Tadić.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/759876/Tadi%C4%87%3A+Mogu%C4%87+kompromis.html
Ovog cirkusanta treba skinuti što prije dok nije napravio još veću štetu.:facepalm:
Corto Maltese
05.09.2010, 01:47
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=04&nav_category=206&nav_id=456526
Beograd -- Prosvetne vlasti Kosova zabranile su Rakićevu "Simonidu" i Simovićev "Boj na Kosovu" pošto ne promovišu principe slobode i demokratije, piše Politika.
Ovo je saopštila Nezavisna komisija za pregled nastavnog materijala na srpskom jeziku koju je oformila vlada Kosova i njeno ministarstvo obrazovanja.
Prema nalazu ovog stručnog organa, čitanke za sedmi razred osnovne škole Ministarstva prosvete Srbije potenciraju nasilje, jedna „u kontekstu freske u manastiru Gračanica“, a druga „u kontekstu prikaza Boja na Kosovu“.
Pesma „Simonida“ Milana Rakića i drama Ljubomira Simovića „Boj na Kosovu“ problematičnog su sadržaja, ne pozivaju na mir i toleranciju, saopštila je Nezavisna komisija za pregled nastavnog materijala na srpskom jeziku koju je oformila vlada Kosova i njeno ministarstvo obrazovanja nauke i tehnologije (MONT).
Ovaj sveobuhvatni pregled detaljno iznosi predloge kako prištinsko ministarstvo treba da obezbedi „usklađenost nastavnog plana i udžbenika na srpskom jeziku sa Ustavom Kosova i odgovarajućim zakonodavstvom“.
Da bi se problem s Rakićem i bitkama rešio neophodno je da kosovske prosvetne vlasti nalože srpskim nastavnicima da „ne koriste ove dve pesme za vreme predavanja srpske književnosti učenicima na Kosovu“.
Literatura, i to ona svetskog značaja, vrvi od ovakvih „ogrešenja o mir i toleranciju“. U Šekspirovom „Mletačkom trgovcu“ jedan Jevrejin se naziva psom krvoločnim i na njegov jevrejski kaftan se pljuje, uz obećanje da će se to ponovo raditi. Napisani su radovi o antisemitizmu ove knjige, ali je niko nije zabranio, a sam Šekspir se, gle čuda, danas izučava u samom Jerusalimu.
Što se tehničkih i prirodnih nauka tiče, vrlo precizno i po stranama opisani su „problematični sadržaji“ i to najčešće mape na kojima je „država Kosovo predstavljena kao deo Republike Srbije“, a savesni istraživači su čak „otkrili“ da Radni listovi iz matematike za četvrti razred (autori: Popović, Zelić, Mandić) urušavaju ustav Kosova jer sadrže podatak gde se u „geografsku oblast Srbije u kvadratnim kilometrima uključuje teritorija Kosova – 88.361km2“.
Slično su prošle i mape u udžbeniku „Informatika i kompjuteri“, a ustav krše meridijani i paralele na teritoriji Srbije iz knjige geografije za peti razred osnovne škole.
Za sve ove radne sveske, srpsku geografiju i meridijane pronađena je kontramera: elem, traži se da MONT u sve škole i učionice gde se nastava odvija po Planu i programu Republike Srbije na vidljiva mesta istaknu mape države Kosovo.
Kao što se i očekuje od Balkanaca,najteže je ipak sa istorijom jer „udžbenici ne predstavljaju istoriju Kosova, nego prevashodno srpskog naroda kao celine, i ne obuhvataju deo savremene istorije (period od 1998. do sada)“. Najviše primedaba odnosi se na udžbenik za sedmi razred Dušana Batakovića koji „prikazuje Albance kao ljude koji su koristili nasilje protiv Srba“, sve u svemu „istorija je predstavljena na jednostran način čime se narušava Ustav Kosova, član 3.1“.
Da bi se ovaj problem oko istorije rešio,potrebno je da MONT izradi kompletan nastavni program i udžbenike istorije na srpskom jeziku „u skladu sa Ustavom Kosova“ jer će on uvažiti „značaj razvijanja harmonizovanih mirnih odnosa među raznim zajednicama“, a do tada bi profesori radili prema uputstvima iz Prištine i izbegavali ove srpske istorijske lekcije.
Od svih predmeta ovog sveobuhvatnog izveštaja najgore je prošla veronauka jer „Ustav Kosova definiše Kosovo kao sekularnu državu“ te je shodno toj odredbi komisija „odlučila da u potpunosti odbaci nastavni plan i program i udžbenike“.
Gledanje u tuđe dvorište, ovoga puta školsko, osnova je većine balkanskih primitivizama, to je istovremeno izgovor da se on zaštiti i sačuva i ime „svetih“ nacionalističkih ciljeva proisteklih iz bliskog i krvavog građanskog sukoba. Paradoks je da skorojevićka elita nastoji da se primitivizamreši u svojim, uglavnom seljačkim porodicama, dok ga istovremeno održava po dubini, zahvaljujući školskim programima, medijima, sili i zakonu.
“Ispisala sam svoje dete iz vrtića. Ne smatram da je neophodno da tamo uči i odrasta na pesmama i koračnicama Oslobodilačke vojske Kosovaâ€, kaže jedna mlada Albanka iz Prištine. Živela je u Londonu i vratila se na Kosovo nekoliko godina posle sukoba 1999. godine.
U novim entitetskim, nakaradnim i malim mitologijama ponavlja se mantra: moj narod je, pre tri hiljade godina, tokom zauzimanja ove svete teritorije,stigao dva dana pre tvog plemena i od tada je to njegov posed. No, u tvojoj istoriji piše da smo mi falsifikovali vreme i plemensku arhivu, uništili i poslednji trag prebogate kulture i sve prigrabili za sebe – zbog toga danas treba da prihvatimo simbole pod kojima su juče ubijana deca, nestajali gradovi i da živimo neslobodni od straha.
Koje poniženje.:facepalm:
Mišo, kak si uspio uklesati ovo na forum?! :rofl:
Dve greške,
evo na latnici ću, a hteo vam pomoći da naučite pismo budućnosti, kad bude Srbija od Tokija do Milvokija molićete me da vas učim ćirilicu:p
Šalu na stranu malo ozbiljno...
Prvo, o kakvom teroru Srba nad albancima pišeš kad se upravo događalo suprotno, od 1974. do 1989. Srbija, po Kardeljevom jebenom ustavu, nije imala ama baš nikakve ingerencije u svojim pokrajinama, osim prava na otcepljenje kojesu imale samo republike, ili narodi, zavisi kako se tumači ustav, pokrajine su imale sve što i republika. Upravo iz tih razloga su i bele demonstracije 1981. Albanci su pomoć za nerazvijene čak koristili za otkup srpskih imanja, tamo se sistematski vršilo "čišćenje" Srba još od 1941. Tako da ti ne pije vode tvoja konstatacija da su Srbi terorisali Albance.
Kad je Milošević vratio 1989. ingrencije republike Srbije, na svoje dve pokrajine ondasu Albanci počeli sa opštim nepoštovanjem republike, stvaranjem terorističke OVK koja je delovala po službenim vozilima vojske policije, kad god su imali priliku, terorističkim napadima na manje objekte, a čak su podmetali i bombe u lokale gde su izlazili madi Srbi. Normalno je da će država reagovati na takvu organizaciju, pokušavajući da je eliminiše.
Bilo je i zločina, u manjem broju koje su pravili pojedinci Srbi, ali tamo je bilo, malte ne ratno stanje.
Sad da vam ne pišem šta se sve u Račku dogodilo...ma evo sad će izaći memoari Tonija Blera, pa čitajte.
Drugo:
Srbija nije napala Hrvatsku, Hrvatska je bila u ratu sa delom svog građanstva do 1995. i sa JNA sve dok je postojala SFRJ, kad je Hrvatska dobila nezavisnost JNA se povukla iz Hrvatske.
2+2=4
Milošević 1994. priznaje republiku Hrvarsku u njenim granicama po Banditerovoj komisiji, on ne dozvoljava ni Babiću ni Martiću da potpišu plan Z4, koji je bio više no idealan za Srbe u HR i posle nastaje Blesak i Oluja.
Čist dogovor sa Tuđmanom, za uzvrat republika Srpska je dobila gradove u Posavini.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=04&nav_category=206&nav_id=456526
Koje poniženje.:facepalm:
Njihova sramota, Stefani Dušani Nimani, jel tako beše, i knaz Lazar će vrlo brzo dobiti Albansko ime:flop:
Corto Maltese
05.09.2010, 14:04
Njihova sramota, Stefani Dušani Nimani, jel tako beše, i knaz Lazar će vrlo brzo dobiti Albansko ime:flop:
Nije to njihova sramota nego naša. Srbija ne smije tolerirati ovakve stvari.
hoggar the terrible
06.09.2010, 10:40
Prvo, o kakvom teroru Srba nad albancima pišeš kad se upravo događalo suprotno, od 1974. do 1989. Srbija, po Kardeljevom jebenom ustavu, nije imala ama baš nikakve ingerencije u svojim pokrajinama, osim prava na otcepljenje kojesu imale samo republike, ili narodi, zavisi kako se tumači ustav, pokrajine su imale sve što i republika. Upravo iz tih razloga su i bele demonstracije 1981. Albanci su pomoć za nerazvijene čak koristili za otkup srpskih imanja, tamo se sistematski vršilo "čišćenje" Srba još od 1941. Tako da ti ne pije vode tvoja konstatacija da su Srbi terorisali Albance.Govorim o teroru koji sam gledao svojim očima, možeš se ti pozivati na priopćenja Srpskih službenih glasila koliko god želiš i žaliti se na ustav iz '74. koji je ionako u Srbiji smatran mrtvim slovom na papiru - kosovski Albanci su tretirani kao građani drugog reda. Samo jedno od niza sranja koje se na kraju Srbiji obilo o glavu.
Kad je Milošević vratio 1989. ingrencije republike Srbije, na svoje dve pokrajine ondasu Albanci počeli sa opštim nepoštovanjem republike, stvaranjem terorističke OVK koja je delovala po službenim vozilima vojske policije, kad god su imali priliku, terorističkim napadima na manje objekte, a čak su podmetali i bombe u lokale gde su izlazili madi Srbi. Normalno je da će država reagovati na takvu organizaciju, pokušavajući da je eliminiše.Ma da, ingerencije su potakle terorizam. :rofl:
Jel to po onoj "Hrvati bombarduju sami sebe da bi optužili Srbiju"? :facepalm:
Bilo je i zločina, u manjem broju koje su pravili pojedinci Srbi, ali tamo je bilo, malte ne ratno stanje.U bajke sam prestao vjerovati s pet godina. :nezna:
Drugo:
Srbija nije napala Hrvatsku, Hrvatska je bila u ratu sa delom svog građanstva do 1995. i sa JNA sve dok je postojala SFRJ, kad je Hrvatska dobila nezavisnost JNA se povukla iz Hrvatske.
2+2=4Koristila je pljugoslaviju kao paravan za vlastiti ekspanzionizam.
Milošević 1994. priznaje republiku Hrvarsku u njenim granicama po Banditerovoj komisiji, on ne dozvoljava ni Babiću ni Martiću da potpišu plan Z4, koji je bio više no idealan za Srbe u HR i posle nastaje Blesak i Oluja.
Čist dogovor sa Tuđmanom, za uzvrat republika Srpska je dobila gradove u Posavini.Ovo naravno možeš dokazati. :facepalm:
Gle, činjenica je da je Kosovo nesporni dio srpskog teritorija, no činjenica je i da ga je Srbija izgubila najviše vlastitom zaslugom.
Priznajem, pomalo sam zlurad što se toga tiče (lijepo mi je vidjeti kako Srbija pije lijek po vlastitoj recepturi) no ova situacija me neodoljivo podsjeća na jedan davni serijal - "Jer ste vi to tražili" :D
Corto Maltese
08.09.2010, 19:55
Tekst Rezolucije Republike Srbije usaglašen sa EU koji je podnet Generalnoj skupštini UN glasi:
" Generalna skupština ,
a) Svesna ciljeva i principa Ujedinjenih Nacija;
b) Uzimajući u obzir njene funkcije i ovlašćenja na osnovu Povelje Ujedinjenih Nacija;
c) Podsećajući na njenu Rezoluciju 63/3 od 8. oktobra 2008. kojom se traži od Međunarodnog suda pravde da da svoje savetodavno mišljenje u vezi sa sledećim pitanjem: ''Da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane privremenih institucija samouprave na Kosovu u skladu sa međunarodnim pravom?;
d) Primivši sa uvažavanjem savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde od 22. jula 2010 o tome da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo i nakon pažljivog razmatranja istog, uključujući i pitanja o kojima je dato mišljenje;
e) Prima k znanju sadržaj savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da li je jednostrano proglađenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo, kao odgovor na zahev Generalne Skupštine;
f) Pozdravlja spremnost Evropske Unije da olakša proces dijaloga između strana. Proces dijaloga bi sam po sebi bio faktor mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Ovaj dijalog bi imao za cilj da unapredi saradnju, ostvari napredak na putu ka Evropskoj Uniji i poboljša živote ljudi".
Kapitulacija.:kava:
Govorim o teroru koji sam gledao svojim očima, možeš se ti pozivati na priopćenja Srpskih službenih glasila koliko god želiš i žaliti se na ustav iz '74. koji je ionako u Srbiji smatran mrtvim slovom na papiru - kosovski Albanci su tretirani kao građani drugog reda. Samo jedno od niza sranja koje se na kraju Srbiji obilo o glavu.
Ma da, ingerencije su potakle terorizam. :rofl:
Jel to po onoj "Hrvati bombarduju sami sebe da bi optužili Srbiju"? :facepalm:
U bajke sam prestao vjerovati s pet godina. :nezna:
Koristila je pljugoslaviju kao paravan za vlastiti ekspanzionizam.
Ovo naravno možeš dokazati. :facepalm:
Gle, činjenica je da je Kosovo nesporni dio srpskog teritorija, no činjenica je i da ga je Srbija izgubila najviše vlastitom zaslugom.
Priznajem, pomalo sam zlurad što se toga tiče (lijepo mi je vidjeti kako Srbija pije lijek po vlastitoj recepturi) no ova situacija me neodoljivo podsjeća na jedan davni serijal - "Jer ste vi to tražili" :D
Pod uticajem si dnevne politike i HRTa, mogu ti ja pisati mnogo toga ali ti to ne prihvataš.
hoggar the terrible
08.09.2010, 20:12
:rofl: neš ti argumenta :rofl:
znam da nije ugodno kad drugi saznaju nešto što bi se naradije sakrilo na dnu tihog oceana, no jbg - ta neugoda ne mijenja činjenicu da je Srbija sama skuhala jelo čiji okus joj sad ne odgovara.
:rofl: neš ti argumenta :rofl:
znam da nije ugodno kad drugi saznaju nešto što bi se naradije sakrilo na dnu tihog oceana, no jbg - ta neugoda ne mijenja činjenicu da je Srbija sama skuhala jelo čiji okus joj sad ne odgovara.
Ok, koliko ima žrtava i nestalih na KIM pre nato bombardovanja, a koliko posle?
Ko je od Srba osuđen za zločin na KIM koji se desio pre NATO bombardovanja?
Da li je aneks B u Rambujeu napisan tako da su ga Srbi morali odbiti?
Da li je u Račku bila velika prevara, šta je izjavila gospođa Ranto, šef forenzičkog tima, tek 2.000 godine.
Aj kad znaš
hoggar the terrible
09.09.2010, 11:19
Ok, lovimo se svatko svojeg. :rofl:
Usporedi prava kosovskog Albanca i Srbina od '45. do kraja 20. stoljeća.
Budeš li iskren sam prema sebi bit će ti sve jasno. Do tada ova rasprava je bespredmetna.
Budeš li iskren sam prema sebi bit će ti sve jasno. Do tada ova rasprava je bespredmetna.Kosovski Albanci, koji su iz nekih razloga napustili KIM 1941-1945 su mogli da se vrate na svoja imanbja, Srbi nisu. Ostala prava su im bila ista , zagarantoana ustavom, a 1974. pa na dfalje Kosovski Albanci su preuzeli vlast i policiju, jedino vojsku nisu, jer mislim da su pripadali trećoj armiji, čiji centar je u Nišu bio. Znaš li da se događalo da pojedina suđenja, istina u malom broju, nekom Srbinu , pre Miloševića, je bilo ili na albanskom ili na engleskom jeziku:eek:
Odakle im novac da kupuju silna imanja kad su bili nerazvijeni, a tad oni nisu dilovali dob? seti se slučaja Martinović.
SAP Kosovo je , po ustavu 1974. moglo da koči Srbiju u njenoj skupštini, a Srbija nikavu vlast na Kosovu nije imala....kako to tebi nije jasno? Da je Milošević dozvolio da Babić ili Martić potpišu Z4 onda bi video šta to znači.
hoggar the terrible
09.09.2010, 19:45
Kosovski Albanci, koji su iz nekih razloga napustili KIM 1941-1945 su mogli da se vrate na svoja imanbja, Srbi nisu. Ostala prava su im bila ista , zagarantoana ustavom, a 1974. pa na dfalje Kosovski Albanci su preuzeli vlast i policiju, jedino vojsku nisu, jer mislim da su pripadali trećoj armiji, čiji centar je u Nišu bio.Stvarni događaji me interesiraju Mišo, a ti meni veliš da sam popušil propagandu. :rofl:
Znaš li da se događalo da pojedina suđenja, istina u malom broju, nekom Srbinu , pre Miloševića, je bilo ili na albanskom ili na engleskom jeziku:eek:Službeno sam u smrdoslaviji imao ista prava kao i bilo tko drugi. Znači li to da je trodnevno ispitivanje u Petrinjskoj i povremeno lemanje (ovisno o tome kakve je ispitivač bio volje) bio modus operandi milicije za svakog tko je zatražio putovnicu?
Odakle im novac da kupuju silna imanja kad su bili nerazvijeni, a tad oni nisu dilovali dob? seti se slučaja Martinović.Aaaa, sad mi je jasno. Teroriziranje Albanaca bilo je zbog borbe protiv droge. :facepalm:
SAP Kosovo je , po ustavu 1974. moglo da koči Srbiju u njenoj skupštini, a Srbija nikavu vlast na Kosovu nije imala....kako to tebi nije jasno?A kočilo je Srbiju jedino kad se suprotstavljalo srpskom ekspanzionizmu - jasno mi je zašto to smatraš nedopustivim.
Da je Milošević dozvolio da Babić ili Martić potpišu Z4 onda bi video šta to znači.:facepalm: Pusti mitove, konstruiraš mit ni iz čega. Čuveni plan Z-4 nije bio prihvatljiv Martiću i bratiji jer bi morali priznati suverenitet Hrvatske, što nikako nisu htjeli. Priznanjem suverenosti RH nad teritorijem koji su privremeno kontrolirali posjeli bi sami sebe na optuženičke klupe. A Radojebec je ionako imao ogromnih problema u vlastitoj državi zbog očite propasti osvajačkog rata.
Corto Maltese
11.09.2010, 01:32
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da su za bezbednost na Kosovu odgovorne međunarodne snage, ali da Srbija ne bi mogla samo da gleda napad na Srbe.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=09&nav_id=457603
Nadam se da ovo nije skupljanje jeftinih političkih poena.
Corto Maltese
14.09.2010, 19:17
Imajući u vidu dobrobit svih članica Ujedinjenih nacija, poštujući međunarodni pravni poredak i unapređujući principe celovitosti suverenih država, na zajednički predlog Republike Srbije i grupe zemalja koje, svom silom, i njoj i celom svetu misle uvek i isključivo dobro, Generalna skupština Ujedinjenih nacija
Pozdravlja razumnu odluku Srbije da povuče prethodno samostalno napisanu Rezoluciju i time uvidi realizam činjenice da se na teritoriji njene nekadašnje pokrajine nalazi: velika NATO baza; ostaci oružanih snaga zemalja koje su Srbiju ili bombardovale ili se složile sa tim činom; oružane snage Evropske unije; oružane snage nekadašnjeg separatističkog pokreta; i nijedan pripadnik oružanih snaga države podnosioca Rezolucije ili država koje bi takvu rezoluciju podržale.
Osuđuje svaki novi pokušaj secesije ili daljih promena granica u svetu, a pogotovo unutar država nastalih raspadom bivše Jugoslavije i posebno unutar Republike Srbije, sem u slučaju da se nađe dovoljno jaka vojna, ekonomska ili politička sila koja bi takav pokušaj podržala svojim aktivnim delovanjem, a u slučaju da nema nijedne druge svetske sile koja bi to sprečila.
Podržava svako samostalno vođenje spoljne i unutrašnje politike suverenih država članica Ujedinjenih nacija, a pogotovo ono koje se sprovodi putem naglih i serijskih poseta ministara spoljnih poslova moćnijih članica iste organizacije, koje se ne slažu sa politikom zemlje koju posećuju - kombinovano sa intenzivnim učešćem ambasadora tih zemalja u domaćim medijima, a sa ciljem da se osuda nezavisne politike pojača i pritisak poveća pretnjama i strahom.
Podstiče svaku vlast unutar suverenih država članica Ujedinjenih nacija u odluci da se, svojom na brzinu sklepanom i improvizovanom politikom, bez jasno i nedvosmisleno odabranih saveznika, namešta na zicer velikim svetskim silama i time bez osnova glumi Venecuelu bez nafte, Iran bez nafte i islama, Severnu Koreju bez nuklearnog oružja i Kine, te Kubu bez Rusa, Kastra i mora svudu unaokolo.
Preporučuje svakoj državi na svetu da - zarad ostvarenja još nejasno utvrđenih nacionalnih ciljeva ali zato jasno utvrđenog unutrašnjepolitičkog marketinga - vodi politiku kojom se istovremeno želi i povratak izgubljene teritorije i udruživanje sa političkom administracijom koja taj gubitak otvoreno i beskompromisno podržava.
Savetuje svakog budućeg pisca neke rezolucije UN da se - na ovako teške i rizične poteze u spoljnoj politici, koji su protiv interesa zainteresovanih velikih sila - uvek odlučuje bez prethodno postignutog konsenzusa sa opozicijom, a pogotovo sa onom opozicijom koja bi sebe predstavila kao kooperativniju i/ili mnogo pogodniju za finansiranje na budućim redovnim ili vanrednim izborima.
Pohvaljuje mnogobrojne samoprozvane analitičare i teoretičare, predsednike organizacija sa neverovatno nepoznatim imenima, te vlasnike i urednike medija sa poznatim imenima, što su svoje intenzivne javne aktivnosti po ovom pitanju, neverovatno precizno, uskladili sa posetama ministara spoljnih poslova zemalja sa velikim fondovima za saradnju sa civilnim društvom, medijima i obaveštajnim strukturama, generalno.
Zavetuje sve dodeljivače Lazarevih kletvi, etiketa sa Judinim imenom, kosovskih zaveta i atesta na patriotizam, da nastave svoju delatnost neuznemireni najnovijim raskolom unutar branše i nepotreseni suviše dugo nepromenjenom ideološkom postavkom svojih načertanija, dobijenih na poklon od profesionalno anacionalnih, pragmatičnih i lukrativnih obaveštajnih struktura, izumitelja nikad završenog Memoranduma.
Aminuje buduće napore svake šuše koja ima neko nacionalno političko prevozno sredstvo za zgrtanje moći i para - od mešihata do partijskog aparata - da nastavi sa potpaljivanjem svoje etničke glasačke mašinerije i tako se tajno ili javno nada uspesima koje je postizao skoro svaki nacionalni heroj u poslednjih 20 godina.
Amnestira od odgovornosti skoro svakog proterivača stanovništva, potpaljivača kuća, škola i religijskih objekata, kako na Balkanu tako i na teritoriji koju svojom odgovornošću pokriva Generalna skupština Ujedinjenih nacija, te podržava sve njegove napore da svaki sukob geopolitičkih interesa ili posledični separatizam pretvori u najobičnije etničko čišćenje, kulturni i praktični genocid, te zločin nad drugim ljudskim bićem i zajedničkom civilizacijom.
Pretvara svako buduće glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u izbor po svojoj formi sličan izboru za pesmu Evrovizije, a po svom značaju i u manje od toga.
Uklanja svaku iluziju o pitanju međunarodnih odnosa u modernim vremenima.
U Njujorku, 9. 9. 2010.
Ne razlikuje se bitno od prave rezolucije koja je usvojena.:facepalm:
:facepalm: Smisao rasprave je (između ostalog) razumljivost napisanog, ako želiš da te sugovornici razumiju, govoriš/pišeš jezikom i pismom koji poznaju.
A usporedba poznavanja ćirilice i engleskog... :rofl::rofl::rofl::rofl:
Ajmo ovak, pejstal bum ovdje tekst na Urdu jeziku (nema ga na latinici), hoćeš li tražiti od mene da ti to prevedem? :mig:
Usporedba ćirilice i Urdu jezika? :rofl::rofl::rofl::rofl:
Sad, druga je stvar što se neko s primanjem članske iskaznice Adezeja počeo pravit da ćirilicu nikad nije znao i učio.. :mig:
Budeš li iskren sam prema sebi bit će ti sve jasno. Do tada ova rasprava je bespredmetna.
Evo, usporedimo prava srpskog (kosovskog) Albanca i hrvatskog Srbina u tom razdoblju.. I to je neusporedivo. Albanci imaju svoju autonomiju, od 74. samo su formalno pod srpskom upravom, dok u stvarnosti imaju status isti kao republike. A šta imaju Srbi u Hrvatskoj? Ništa. Mogućnost da se prilagode Hrvatskoj ili izbor neke druge republike ili strane države za život. Kada je Moše Pijade donio Titu prijedlog da Srbi imaju sličnu autonomiju kao Albanci u Srbiji, dobio je odgovor koji je sadržavao imenicu "pizda" te pridjev "materina", ništa drugo. A to je bio upit o razini autonomije koja je bila prije 74. i za Albance je bila nedovoljna.. O onoj iz razdoblja 74.-89. nije bilo niti takvog, usporednog spomena..
E sad, druga je stvar što je to Albancima otežavalo integraciju u jugoslavensko društvo. Pa jebiga, normalno je da izvan Kosova nije mogao naći posao ni ostvariti karijeru ako nije znao srpskohrvatski.. To je bio njegov izbor, ali je barem imao mogućnost izbora.. :nezna:
boogeyman
14.09.2010, 23:15
Evo, usporedimo prava srpskog (kosovskog) Albanca i hrvatskog Srbina u tom razdoblju.. I to je neusporedivo.
Točno!...neusporedivo.Srbi su narod na području čitave države,a Albanci "narodnost"(manjina),sa fiktivnom autonomijom na području u kojem čine 90% -tnu većinu.
Albanci imaju svoju autonomiju, od 74. samo su formalno pod srpskom upravom, dok u stvarnosti imaju status isti kao republike. A šta imaju Srbi u Hrvatskoj? Ništa. Mogućnost da se prilagode Hrvatskoj ili izbor neke druge republike ili strane države za život. Kada je Moše Pijade donio Titu prijedlog da Srbi imaju sličnu autonomiju kao Albanci u Srbiji, dobio je odgovor koji je sadržavao imenicu "pizda" te pridjev "materina", ništa drugo. A to je bio upit o razini autonomije koja je bila prije 74. i za Albance je bila nedovoljna.. O onoj iz razdoblja 74.-89. nije bilo niti takvog, usporednog spomena..
Tile rules!
Pazi ti meni Troleta.."što imaju Srbi u Hrvatskoj?"...i onda jauk kako bi se eto, trebali "prilagoditi"...nemooooj.A što bi trebali,prilagoditi nas njima?
E sad, druga je stvar što je to Albancima otežavalo integraciju u jugoslavensko društvo. Pa jebiga, normalno je da izvan Kosova nije mogao naći posao ni ostvariti karijeru ako nije znao srpskohrvatski.. To je bio njegov izbor, ali je barem imao mogućnost izbora.. :nezna:
Je,baš im je to otežavalo integraciju...kulturološke i tradicijske razlike nebi imale veze sa time?
Točno!...neusporedivo.Srbi su narod na području čitave države,a Albanci "narodnost"(manjina),sa fiktivnom autonomijom na području u kojem čine 90% -tnu većinu.
Pa ako je ta autonomija toliko fiktivna, zašto je onda bilo toliko strašno tako nešto spomenuti uopće za Srbe u Hrvatskoj? A to šta su Srbi bili "konstitutivan narod" u praksi nije značilo ama baš ništa.. Kao što ni sad ne znači ništa Hrvatima iz BiH. Bolje je bit manjiina i imat određenu razinu samouprave, nego biti neki konstitutivan narod na papiru, što u praksi ne znači ama baš ništa.. :nezna:
Tile rules!
Pazi ti meni Troleta.."što imaju Srbi u Hrvatskoj?"...i onda jauk kako bi se eto, trebali "prilagoditi"...nemooooj.A što bi trebali,prilagoditi nas njima?
Ne, naravno.. Autonomija bi značila da na području gdje čine većinu imaju određenu razinu samouprave (pritom naravno ne mislim na onakvu bolesnu razinu od poslije 74. jer to ni nije autonomija već de facto odvajanje).. :nezna:
A Tile? Pa da, u dosta toga je rulao, ali znao je i on zajebat stvar.. :mig:
Je,baš im je to otežavalo integraciju...kulturološke i tradicijske razlike nebi imale veze sa time?
Kulturološke i tradicijske razlike svakako su imale udjela.. Ali moraš priznati da ni nepoznavanje jezika nije baš odigralo pozitivnu ulogu u integraciji.. :mig:
boogeyman
14.09.2010, 23:39
Pa ako je ta autonomija toliko fiktivna, zašto je onda bilo toliko strašno tako nešto spomenuti uopće za Srbe u Hrvatskoj? A to šta su Srbi bili "konstitutivan narod" u praksi nije značilo ama baš ništa.. Kao što ni sad ne znači ništa Hrvatima iz BiH. Bolje je bit manjiina i imat određenu razinu samouprave, nego biti neki konstitutivan narod na papiru, što u praksi ne znači ama baš ništa.. :nezna:
Zato što je TiĆo,baš kao i mila KP,brijao na Jugoslavenstvo,a to bi značilo kako se jedan Srbin,Hrvat,Slovenac itd. trebao jednako osječati u bilo kojem dijelu zemlje.
No,nije to bitno.Srbi su u Hrvatskoj činili 13%(ako se ne varam),a polovica od tog broja su živjeli u gradovima i područja gdje su ,kako kažeš "činili većinu",su bila prilično prošarani,rijetko naseljeni,ruralni krajevi(izuzev Knina),pa bi tim činom mnogi Hrvati usred Hrvatske, završili u kraju sa nekom Srpskom autonomijom.
No,čak niti to nije bitno,koliko je bitno da....NEDAAAAM!....:D
A i priča o "dozi samouprave",u kontekstu Srpske pozicije u Jugoslaviji...oprostit ćeš,malo je smiješna....
Kulturološke i tradicijske razlike svakako su imale udjela.. Ali moraš priznati da ni nepoznavanje jezika nije baš odigralo pozitivnu ulogu u integraciji.. :mig:
Koliko znam,"hrvatsko srpski" jezik je bio službeni jezik u Jugoslaviji i svi su ga morali znati...kako Slovenci i Makedonci,tako i Albanci...od osnovne škole....
Corto Maltese
14.09.2010, 23:50
Što je točno fiktivno u vezi te autonomije? Po kojim parametrima si ju proglasio fiktivnom?
boogeyman
14.09.2010, 23:51
Evo ih,sile tame već škilje...neću da čujem niti "priĆ"!!!!
boogeyman
14.09.2010, 23:52
Što je točno fiktivno u vezi te autonomije? Po kojim parametrima si ju proglasio fiktivnom?
Pa ipak je bila u sastavu SR Srbije...:nezna:
Corto Maltese
14.09.2010, 23:58
Na koji je to način u koliziji s činjenicom da su uživali jako široku autonomiju? Koja svojstva autonomne pokrajine Kosmet nije imao da bismo tu autonomiju proglasili fiktivnom?
Zato što je TiĆo,baš kao i mila KP,brijao na Jugoslavenstvo,a to bi značilo kako se jedan Srbin,Hrvat,Slovenac itd. trebao jednako osječati u bilo kojem dijelu zemlje.
Jugoslavenstvo moj penis. Oni su poticali posebne nacionalnosti koje su u bratsko-jedinstvenom odnosu, nikakvu jugoslavensku naciju.. To su čak karakterizirali kao velikosrpski hegemonizam ili nešto slično.. Uostalom, neko ko želi ostvarenje nekakvog "jugoslavenstva" ne radi ustav poput onog iz 74, koji garantira sve osim opstanka te Jugoslavije..
No,nije to bitno.Srbi su u Hrvatskoj činili 13%(ako se ne varam),a polovica od tog broja su živjeli u gradovima i područja gdje su ,kako kažeš "činili većinu",su bila prilično prošarani,rijetko naseljeni,ruralni krajevi(izuzev Knina),pa bi tim činom mnogi Hrvati usred Hrvatske, završili u kraju sa nekom Srpskom autonomijom.
No,čak niti to nije bitno,koliko je bitno da....NEDAAAAM!....:D
A i priča o "dozi samouprave",u kontekstu Srpske pozicije u Jugoslaviji...oprostit ćeš,malo je smiješna....
Pa isto su tako brojni Srbi, u "srcu Srbije", da ne kažem "usred" :D, završili u kraju s albanskom autonomijom i niko ih nije pitao za mišljenje.. :nezna: Nisu ni svi Albanci živjeli na pogručju autonomije, pa se oni izvan tog područja baš nisu bunili zbog nje.. Ne vjerujem da bi to bio slučaj ni kod Srba u Hrvatskoj.. Što se tiče ruralnosti tih područja, to stoji, ali svakako bi ne znam, Knin, bio manja selendra da je bio centar neke "autonomne oblasti", nego tek jedan neznatan rubni gradić u republici.. Uostalom, ni Crna se Gora ne može pohvaliti nekom urbanosti, pa niko nije dovodio u pitanje njen status.. :nezna:
Srpska pozicija u Jugoslaviji? Koliko znam, od Rankovićevog pada nije na sceni bio niti jedan jedini spomena vrijedan srpski političar, koji bi imao iole značajniji udio u odlučivanju.. Ispravi me ako griješim.. I o kakvoj onda poziciji govorimo? :nezna:
A što se tiče toga što ti ne daš, nije toliko bitno, bitno je što Tile nije dao.. :D
Koliko znam,"hrvatsko srpski" jezik je bio službeni jezik u Jugoslaviji i svi su ga morali znati...kako Slovenci i Makedonci,tako i Albanci...od osnovne škole....
Albanci su imali pravo na školovanje i sve druge funkcije, osim onih vojnih, na svom jeziku, i mnogi nisu niti znali službeni jezik države..
boogeyman
15.09.2010, 00:04
Na koji je to način u koliziji s činjenicom da su uživali jako široku autonomiju? Koja svojstva autonomne pokrajine Kosmet nije imao da bismo tu autonomiju proglasili fiktivnom?
Čekaj,čekaj...dal' to mi sad malo brkamo pojmove teritorijalne i kulturne autonomije!?Nisu "Albanci" imali autonomiju,nego je teritorij Kosova bio autonomna pokrajina,a stanovnici tog Kosova, nisu bili samo Albanci.
To je isto kao da kažeš kako su Mađari imali autonomiju jer čine značajan postotak Vojvođanskog življa...
Od 74. to je samo na papiru.. Zakoni Srbije na Kosovu uopće nisu važili..
Ali, ako što rekoh, ako je ta autonomija toliko fiktivna, zašto ti se (kao i Tiletu) diže kosa na glavi pri njenom spomenu u slučaju Hrvatske?
Čekaj,čekaj...dal' to mi sad malo brkamo pojmove teritorijalne i kulturne autonomije!?Nisu "Albanci" imali autonomiju,nego je teritorij Kosova bio autonomna pokrajina,a stanovnici tog Kosova, nisu bili samo Albanci.
To je isto kao da kažeš kako su Mađari imali autonomiju jer čine značajan postotak Vojvođanskog življa...
Nego ko je imao autonomiju na Kosovu? Srbi imali autonomiju od Srbije?
Corto Maltese
15.09.2010, 00:11
Značajan postotak i uvjerljiva apsolutna većina nisu isto. I da, široku autonomiju su uživali oni. Riječ "Srbi" ne stane u istu rečenicu s "uživanjem široke autonomije na Kosovu".
Ali da ne odlutamo u bespuća nepotrebnog nadmudrivanja, vratimo se na ono bitno:
Koja svojstva autonomne pokrajine Kosmet nije imao da bismo tu autonomiju proglasili fiktivnom?
boogeyman
15.09.2010, 00:15
Jugoslavenstvo moj penis. Oni su poticali posebne nacionalnosti koje su u bratsko-jedinstvenom odnosu, nikakvu jugoslavensku naciju.. To su čak karakterizirali kao velikosrpski hegemonizam ili nešto slično.. Uostalom, neko ko želi ostvarenje nekakvog "jugoslavenstva" ne radi ustav poput onog iz 74, koji garantira sve osim opstanka te Jugoslavije..
Nije "tuuooočno"!!!
Oni su poticali "bratstveno-jedinstvene" odnose unutar već formiranih nacija(prvenstveno Srpske i Hrvatske koje su i gajile najsnažnije identitete među samim stanovništvom),sa potenciranjem jedinstva u smislu eventualnog budućeg "Sjedinstva".
Ustav iz 74. je rezultat upravo nacionalnog otpora ka tome,pa se radi o oportunoj odluci,a ne smjernoj politici.
Pa isto su tako brojni Srbi, u "srcu Srbije", da ne kažem "usred" :D, završili u kraju s albanskom autonomijom i niko ih nije pitao za mišljenje.. :nezna: Nisu ni svi Albanci živjeli na pogručju autonomije, pa se oni izvan tog područja baš nisu bunili zbog nje.. Ne vjerujem da bi to bio slučaj ni kod Srba u Hrvatskoj.. Što se tiče ruralnosti tih područja, to stoji, ali svakako bi ne znam, Knin, bio manja selendra da je bio centar neke "autonomne oblasti", nego tek jedan neznatan rubni gradić u republici.. Uostalom, ni Crna se Gora ne može pohvaliti nekom urbanosti, pa niko nije dovodio u pitanje njen status.. :nezna:
Već sam Cortu na to odgovorio,pa mi se neda ponavljati.Radilo se o teritorijalnoj autonomiji same pokrajine ,a ne jednog naroda unutar nje.Dakle SAP Kosovo,a ne albanska autonomna pokrajina.
Crna Gora je pak,politički-povijesno-etnički teritorij naslovnog naroda,a ne neka (bilo kakva) jedinica unutar Srbije,te je kao takva i ušla još u FNRJ.
Srpska pozicija u Jugoslaviji? Koliko znam, od Rankovićevog pada nije na sceni bio niti jedan jedini spomena vrijedan srpski političar, koji bi imao iole značajniji udio u odlučivanju.. Ispravi me ako griješim.. I o kakvoj onda poziciji govorimo? :nezna:
A što se tiče toga što ti ne daš, nije toliko bitno, bitno je što Tile nije dao.. :D
Tako je...na SCENI nije bio niti jedan takav političar ali ih je iza scene bilo kolko želiš...od vojske,policije,pa dalje...dakle ključnih poluga vlasti svake komunističke države.
Albanci su imali pravo na školovanje i sve druge funkcije, osim onih vojnih, na svom jeziku, i mnogi nisu niti znali službeni jezik države..
E pa to....neverujem!!!:eek::D
Mislim,nemam pojma kako su baratali sa tim jezikom,koji im je ipak u odnosu na materinji daleko teži za naučiti nego npr. Slovencima,ali ja još nisam upoznao Albanca koji nezna Hrvatski...
Corto Maltese
15.09.2010, 00:17
Već sam Cortu na to odgovorio,pa mi se neda ponavljati.Radilo se o teritorijalnoj autonomiji same pokrajine ,a ne jednog naroda unutar nje.Dakle SAP Kosovo,a ne albanska autonomna pokrajina.
Crna Gora je pak,politički-povijesno-etnički teritorij naslovnog naroda,a ne neka (bilo kakva) jedinica unutar Srbije,te je kao takva i ušla još u FNRJ.
Nemoj, molim te k'o Boga.:facepalm:
Otići će tema u qrac.:funny:
boogeyman
15.09.2010, 00:21
Nego ko je imao autonomiju na Kosovu? Srbi imali autonomiju od Srbije?
Odgovor jednako logičnim pitanjem...od koga i "za" koga je Vojvodina imala autonomiju?Dali je to bila Mađarska autonomija?
Značajan postotak i uvjerljiva apsolutna većina nisu isto. I da, široku autonomiju su uživali oni. Riječ "Srbi" ne stane u istu rečenicu s "užvanjem široke autonomije na Kosovu".
Ali da ne odlutamo u bespuća nepotrebnog nadmudrivanja, vratimo se na ono bitno:
Kosovo jest imalo sva svojstva autonimna POKRAJINE,ali tu se nije radilo o Albanskoj autonomiji,već o autonomiji političkog teritorija....a činjenica kako su Albanci tamo rapidno i doslovno:D nadJEBALi Srbe....eheee....
boogeyman
15.09.2010, 00:23
Nemoj, molim te k'o Boga.:facepalm:
Otići će tema u qrac.:funny:
Skilica,Georgus Cedrenas..pop Dukljo...samo reci.....:cigara::D:D:D
Neću,neću...al' to i njemu reci!:palica:
Nije "tuuooočno"!!!
Oni su poticali "bratstveno-jedinstvene" odnose unutar već formiranih nacija(prvenstveno Srpske i Hrvatske koje su i gajile najsnažnije identitete među samim stanovništvom),sa potenciranjem jedinstva u smislu eventualnog budućeg "Sjedinstva".
Ustav iz 74. je rezultat upravo nacionalnog otpora ka tome,pa se radi o oportunoj odluci,a ne smjernoj politici.
Je, zato je valjda Kardelj još šezdesetih govorio da je za Sloveniju Jugoslavija privremena postaja..
I sad neko Tita natjero na to.. Pa bilo je dosta, možda i više, centralističkih i federalističkih (naspram ovih konfederalističkih koje su prevladale)tendencija, pa se njima nije udovoljavalo, već ih se nogiralo iz partije po raznim plenumima.. :nezna:
Hmm, Kosovo nije nikakva povijesna državna jedinica i na njegovom teritoriju je službeni jezik bio i albanski.. Sad, za koga je bila ta autonomija, ako ne za Albance?
Bi li tebi smetala neka "AP Banija, Kordun i Sjeverna Dalmacija" tako iskrojena da u njoj Srbi imaju apsolutnu većinu, ćirilica prvo pismo, itd, ali bez eksplicitnog naziva "srpska"?
Tako je...na SCENI nije bio niti jedan takav političar ali ih je iza scene bilo kolko želiš...od vojske,policije,pa dalje...dakle ključnih poluga vlasti svake komunističke države.
Da, čistači, krojači, konobari koji su imali odlučujuće poluge, te sami odlučivali u kakve će čaše Titu točiti viski.. :mig:
[QUOTE=boogeyman;18663]E pa to....neverujem!!!:eek::D
Mislim,nemam pojma kako su baratali sa tim jezikom,koji im je ipak u odnosu na materinji daleko teži za naučiti nego npr. Slovencima,ali ja još nisam upoznao Albanca koji nezna Hrvatski...
Ja jesam.. Doduše, naučio ga je, ali tek kad je došao u Hrvatsku.. :mig:
Corto Maltese
15.09.2010, 00:46
Odgovor jednako logičnim pitanjem...od koga i "za" koga je Vojvodina imala autonomiju?Dali je to bila Mađarska autonomija?
Koliko je Mađara u Vojvodini, a koliko Albanaca na Kosmetu?
Kosovo jest imalo sva svojstva autonimna POKRAJINE,ali tu se nije radilo o Albanskoj autonomiji,već o autonomiji političkog teritorija....a činjenica kako su Albanci tamo rapidno i doslovno:D nadJEBALi Srbe....eheee....
Čemu onda priča o fiktivnoj autonomiji? Notorna činjenica je da su oni itekako uživali autonomiju u svakom smislu. A broj Albanaca na Kosmetu itekako čini tu autonomiju albanskom. Što se tiče njihovog nataliteta, je li tebi to normalno? Glede brojnosti, jasno je da dominacija Albanaca ima daleko više veze s etničkim čišćenjima Srba nego s natalitetom, mada je i on svakako "pomogao".
hoggar the terrible
15.09.2010, 20:31
Usporedba ćirilice i Urdu jezika? :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: ipak si skužil! :top: nadam se da više neće biti jednako sumanutih usporedbi ćirilice i engleskog. :mig:
Sad, druga je stvar što se neko s primanjem članske iskaznice Adezeja počeo pravit da ćirilicu nikad nije znao i učio.. :mig::facepalm: pun promašaj, kao i obično kad se nema argumenata. pismo je zastarjelo i nepraktično, osim toga potpuno mi je neinteresantno. Da, bio sam prisiljen učiti ćirilicu u pučkoj školi i nisam se potrudio pamtiti je čim mi više nije bila potrebna zbog ocjena.
usput, u HDZ-u imaš preko nekoliko osoba koje ćirilicu znaju daleko bolje no što priznaju (hint: naša PM i Vlado na eks Šeks)
doduše, ova prebedasta insinuacija navodi me na pomisao da je netko drugi a ne ja ponosni posjednik čuvene iskaznice - modus operandi definitivno je HDZovski. :p
Evo, usporedimo prava srpskog (kosovskog) Albanca i hrvatskog Srbina u tom razdoblju.. I to je neusporedivo. Albanci imaju svoju autonomiju, od 74. samo su formalno pod srpskom upravom, dok u stvarnosti imaju status isti kao republike.stvarna prava, ne proklamirana. no taj dio priče ćemo preskočiti - ne slaže ti se s teorijom...
A šta imaju Srbi u Hrvatskoj? Ništa. pasja laž
Mogućnost da se prilagode Hrvatskoj ili izbor neke druge republike ili strane države za život.:facepalm: ne, cijela Hrvatska trebala se prilagoditi njima.
jel to po onoj "došli divlji i protjerali pitome"?
Kada je Moše Pijade donio Titu prijedlog da Srbi imaju sličnu autonomiju kao Albanci u Srbiji, dobio je odgovor koji je sadržavao imenicu "pizda" te pridjev "materina", ništa drugo.aj da je i Tile koji put dobro piknul, iako mislim da je bio itekako preblag.
A to je bio upit o razini autonomije koja je bila prije 74. i za Albance je bila nedovoljna.. O onoj iz razdoblja 74.-89. nije bilo niti takvog, usporednog spomena.. nacionalna manjina u Hrvatskoj bezrazložno je dobila status konstitutivnog naroda?? i to je malo?!
E sad, druga je stvar što je to Albancima otežavalo integraciju u jugoslavensko društvo. Pa jebiga, normalno je da izvan Kosova nije mogao naći posao ni ostvariti karijeru ako nije znao srpskohrvatski.. To je bio njegov izbor, ali je barem imao mogućnost izbora.. :nezna: :bonk:
:facepalm: pun promašaj, kao i obično kad se nema argumenata. pismo je zastarjelo i nepraktično, osim toga potpuno mi je neinteresantno. Da, bio sam prisiljen učiti ćirilicu u pučkoj školi i nisam se potrudio pamtiti je čim mi više nije bila potrebna zbog ocjena.
usput, u HDZ-u imaš preko nekoliko osoba koje ćirilicu znaju daleko bolje no što priznaju (hint: naša PM i Vlado na eks Šeks)
doduše, ova prebedasta insinuacija navodi me na pomisao da je netko drugi a ne ja ponosni posjednik čuvene iskaznice - modus operandi definitivno je HDZovski. :p
U jebote, niko nije bio adezejovac.. Pa ko dade Luđmanu onolike glasove devedesetih.. :mig:
stvarna prava, ne proklamirana. no taj dio priče ćemo preskočiti - ne slaže ti se s teorijom...
Pa stvarna, naravno. A ona su bila neusporedivo veća od onih Srba u Hrvatskoj, pošto ta takozvana konstitutivnost u praksi nema apsolutno nikakvo značenje.. Dok su Albanci nakon 74. na Kosovu imali apsolutnu vlast. Ovo su npr. predsjednici predsjedništva:
* Xhavit Nimani, March 1974 - 1981
* Ali Shukriu, August 1981 - 1982
* Kolë Shiroka, 1982 - May 1983
* Shefqet Nebih Gashi, May 1983 - May 1985
* Branislav Skembarević, May 1985 - May 1986
* Bajram Selani, May 1986 - May 1988
* Remzi Kolgeci, May 1988 - 5 April 1989
* Hysen Kajdomçaj, 27 June 1989 - 11 April 1990
Sad, nagradno pitanje, koliko je od njih Srba, a koliko Albanaca?
Te, jesu li Srbi u Hrvatskoj imali neki dio na kojem bi suvereno vladali?
pasja laž
Krivo, naravno.. Ako misliš suprotno, reci.. Ali ne nikakva tobožnja "konstitutivnost", jer takvo što ne znači apsolutno ništa u praksi.. :kava:
:facepalm: ne, cijela Hrvatska trebala se prilagoditi njima.
jel to po onoj "došli divlji i protjerali pitome"?
To si ti rekao.. Ja sam rekao samo da bi trabali imati ista prava kao Albanci u Srbiji.. Zar je to toliko previše?
aj da je i Tile koji put dobro piknul, iako mislim da je bio itekako preblag.
Ma trebo je Jasenovac otvorit, jebote.. Kao što rekoh, zar je toliki problem da se prava Srba u Hrvatskoj barem približe onima koja su imali Albanci u Srbiji. Dakle da imaju autonomiju.. Naravno, ne onu od 74. jer je to praktički otcijepljenje..
nacionalna manjina u Hrvatskoj bezrazložno je dobila status konstitutivnog naroda?? i to je malo?!
Naravno, zato što si su s tim tobožnjim pravom mogli samo obrisat dupe. Pošto od njega nisu imali nikakve koristi.. :nezna:
:bonk:
:nezna:
hoggar the terrible
16.09.2010, 19:22
U jebote, niko nije bio adezejovac.. Pa ko dade Luđmanu onolike glasove devedesetih.. :mig:Naravno da je na prvim izborima dobio moj glas, onda je jedino hdz mogao skupiti kritičnu masu potrebnu za izlazak iz smrdoslavije. No moglo se to napraviti i mirnim putem da se nebeski narod nije osjetio ugroženim uvidjevši kako mu najbolja krava muzara namjerava otići. Tada su i Hrvati osjetili dio ljubavi koju su kosovski Albanci uživali godinama.
Poglede daleko bliže mojima (u ono vrijeme) imao je Paradžik. :zubo:
Pa stvarna, naravno. A ona su bila neusporedivo veća od onih Srba u Hrvatskoj, pošto ta takozvana konstitutivnost u praksi nema apsolutno nikakvo značenje.. Dok su Albanci nakon 74. na Kosovu imali apsolutnu vlast. Ovo su npr. predsjednici predsjedništva:
* Xhavit Nimani, March 1974 - 1981
* Ali Shukriu, August 1981 - 1982
* Kolë Shiroka, 1982 - May 1983
* Shefqet Nebih Gashi, May 1983 - May 1985
* Branislav Skembarević, May 1985 - May 1986
* Bajram Selani, May 1986 - May 1988
* Remzi Kolgeci, May 1988 - 5 April 1989
* Hysen Kajdomçaj, 27 June 1989 - 11 April 1990
Sad, nagradno pitanje, koliko je od njih Srba, a koliko Albanaca?Pasja laž, proklamirana i stvarna prava kosovskih Albanaca u smrdoslaviji nikako nisu ista, ma koliko to želiš zataškati.
Te, jesu li Srbi u Hrvatskoj imali neki dio na kojem bi suvereno vladali?Da, SRH. :nezna:
Krivo, naravno.. Ako misliš suprotno, reci.. Ali ne nikakva tobožnja "konstitutivnost", jer takvo što ne znači apsolutno ništa u praksi.. :kava:Glupost, Srbi su bili itekako povlašteni u Hrvatskoj, druga je stvar što im ni to nije bilo dovoljno.
To si ti rekao.. Ja sam rekao samo da bi trabali imati ista prava kao Albanci u Srbiji.. Zar je to toliko previše?Želiš reći da bi se složio s terorom nad srpskom manjinom u tadašnjoj SRH?
To je nešto novo, nisam očekivao ovakav obrat.
Ja sam bio (i još uvijek sam) za to da uživaju sva građanska (plus manjinska) prava, no ništa više od toga.
I bio bih protiv tog, kao što sam bio i protiv terora nad Albancima.
Ma trebo je Jasenovac otvorit, jebote..:facepalm:
Kao što rekoh, zar je toliki problem da se prava Srba u Hrvatskoj barem približe onima koja su imali Albanci u Srbiji. Dakle da imaju autonomiju.. Naravno, ne onu od 74. jer je to praktički otcijepljenje.. Autonomija na osnovu čega? Želje Srba i Srbije za povećanjem teritorija? Ovo postaje prebedasto, pokušaj razlučiti stvarna od proklamiranih prava.
Corto Maltese
16.09.2010, 19:33
Figures from the 1981 population census indicate a rapid, profound change in the ethnic structure of Kosovo and Metohija, while the ongoing, unprecedented migration of Serbs and Montenegrins from the region highlights the dramatic conditions attending this process.
With a high birthrate that is showing hesitant signs of decreasing and with what is the highest natural increment in Europe, the Albanian population in Kosovo Province is rapidly growing in number, exerting heavy pressure not only on available resources, but also on other ethnic groups. In the case of the latter, the conditions in Kosovo and Metohija caused people to start leaving their native land, especially since the second half of the sixties. Of the 103,000 Serbs and Montenegrins who moved from the Province to Serbia Proper (i.e. outside the Republic of Serbia's two autonomous provinces), only 17% migrated prior to 1961, while the other 83% left during the two critical decades that followed. More than 20,000 migrated in the 1981-1987 period alone.
http://www.rastko.rs/kosovo/istorija/kosovo_migrations/mk_preface.html
103 000 Srba i Crnogoraca je napustilo Kosmet, vjerojatno u znak protesta zbog terora nad Albancima koji je u to vrijeme Srbija provodila.:kava:
hoggar the terrible
17.09.2010, 14:26
http://www.rastko.rs/kosovo/istorija/kosovo_migrations/mk_preface.html
103 000 Srba i Crnogoraca je napustilo Kosmet, vjerojatno u znak protesta zbog terora nad Albancima koji je u to vrijeme Srbija provodila.:kava:jasno, to nema nikakve veze s tim što se lova upumpavana u Srbiju iz cijele federacije namijenjena razvoju Kosova na Kosovu nikad (ili gotovo nikad) nije pojavila.
kao što nema veze s nepovratnim kreditima (koja hebena formulacija :lol:) koji su odobravani Srbima za naseljavanje u drugim republikama:kava:
možemo se mi ovdje :popickati: od nemila do nedraga, to neće promijeniti činjenicu da je Srbija i njena dugogodišnja politika glavni krivac za gubitak Kosova.
Corto Maltese
17.09.2010, 20:19
jasno, to nema nikakve veze s tim što se lova upumpavana u Srbiju iz cijele federacije namijenjena razvoju Kosova na Kosovu nikad (ili gotovo nikad) nije pojavila.
kao što nema veze s nepovratnim kreditima (koja hebena formulacija :lol:) koji su odobravani Srbima za naseljavanje u drugim republikama:kava:
možemo se mi ovdje :popickati: od nemila do nedraga, to neće promijeniti činjenicu da je Srbija i njena dugogodišnja politika glavni krivac za gubitak Kosova.
Dakle, da rezimiramo, Srbija je poticala raseljavanje Srba i Crnogoraca s Kosmeta i istovremeno gazila Albance kako bi se očuvala srpska dominacija, iako nije imala zakonodavnih i drugih bitnih ovlasti na Kosovu.:rofl: Sve logičnije od logičnijeg.
Lova upumpavana u Srbiju koja je bila namijenjena Kosovu se nikad na Kosovu nije pojavila? Na temelju čega to tvrdiš?
Naravno da je Srbija glavni krivac za gubitak Kosova jer si je navukla na vrat gnjev zapada svojom politikom(Milošević - komunjara, proruski orijentiran + ratovi u RH i BiH) i kompromitirala se i osramotila se u svijetu. To doduše nema puno veze s onim što se događalo na Kosovu.
Lonesome cowboy
17.09.2010, 21:48
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=09&nav_id=457603
Nadam se da ovo nije skupljanje jeftinih političkih poena.
Nego sta je onda?
A mi ne mozemo sami protiv sveta..jedino smo trn u oku..
hoggar the terrible
18.09.2010, 16:52
Dakle, da rezimiramo, Srbija je poticala raseljavanje Srba i Crnogoraca s Kosmeta i istovremeno gazila Albance kako bi se očuvala srpska dominacija, iako nije imala zakonodavnih i drugih bitnih ovlasti na Kosovu.:rofl: Sve logičnije od logičnijeg.:glavomozid: Ajmo se malo prestat lagat :mig: Srbija je poticala i financirala naseljavanje Slovenije, Bosne i Hrvatske vlastitim građanima zbog vječne želje za širenjem utjecaja i teritorija. Što se najbolje vidjelo devedesetih kad se stalno proklamirala uzrečica "Gdje se Srbin posral, tu je Srbija"
Lova upumpavana u Srbiju koja je bila namijenjena Kosovu se nikad na Kosovu nije pojavila? Na temelju čega to tvrdiš?Da je 50% te love ušlo na Kosovo, imali bi (u ono vrijeme) bolji standard od Slovenije. :nezna:
Naravno da je Srbija glavni krivac za gubitak Kosova jer si je navukla na vrat gnjev zapada svojom politikom(Milošević - komunjara, proruski orijentiran + ratovi u RH i BiH) i kompromitirala se i osramotila se u svijetu. To doduše nema puno veze s onim što se događalo na Kosovu.Dok Srbi nisu počeli klati po Hrvatskoj, cijeli svijet je prilično nezainteresirano gledao na taj (po svjetskim mjerilima) minorni rat.
Kad je jednako javno kolinje nastavljeno u Bosni i na Kosovu, odlučeno je da remetilačkom faktoru u regiji treba trajno podrezati krila kako bi sranja konačno prestala.
Corto Maltese
18.09.2010, 19:36
:glavomozid: Ajmo se malo prestat lagat :mig: Srbija je poticala i financirala naseljavanje Slovenije, Bosne i Hrvatske vlastitim građanima zbog vječne želje za širenjem utjecaja i teritorija. Što se najbolje vidjelo devedesetih kad se stalno proklamirala uzrečica "Gdje se Srbin posral, tu je Srbija"
Naseljavanje Slovenije.:s:rofl: Da bacimo oko na Hrvatsku...
1910.:
Serbian speakers 644,955 (24.6%)
1931.:
Serbs = 633,000 (18.5%)
1948.:
543,795 (14.38%)
1953.:
Serbs = 588,756 (15%)
1961.:
Serbs = 624,991 (15%)
1971.:
Serb = 626,789 (14.2%)
1981.
Serbs = 531,502 (11.6%)
1991.:
Serbs = 581,663 (12.2%)
Nagradno pitanje glasi, za koliko se povećao broj Srba u Hrvatskoj tokom postojanja Jugoslavije?:D Što se BiH tiče, 1875. je prema popisu stanovništva u BiH bilo 46,6% pravoslavaca(Srba) i činili su relativnu većinu stanovništva.
Tokom kolonizacije Vojvodine(ne Hrvatske, Slovenije ili BiH) nakon 2. svjetskog rata, 70 000 Srba je otišlo iz BiH u Vojvodinu. 1991. je Srba u BiH bilo 31,21%. Za koliko im se u BiH povećao broj, dakle?
Da je 50% te love ušlo na Kosovo, imali bi (u ono vrijeme) bolji standard od Slovenije. :nezna:
Naravno.:D Evo vidimo po današnjem standardu Kosova(prema službenim podacima 40% nezaposlenog stanovništva, prema nselužbenim, više od pola stanovništva nezaposleno), 10 godina nakon povlačenja institucija države Srbije, odnosno Jugoslavije, sa Kosova, o kakvom je sjajnom standardu riječ. K'o u skandinavskim zemljama.:s:D A donacije sa zapada se mjere u desecima milijardi eura.
Dok Srbi nisu počeli klati po Hrvatskoj, cijeli svijet je prilično nezainteresirano gledao na taj (po svjetskim mjerilima) minorni rat.
Kad je jednako javno kolinje nastavljeno u Bosni i na Kosovu, odlučeno je da remetilačkom faktoru u regiji treba trajno podrezati krila kako bi sranja konačno prestala.
Recimo da se slažem što se tiče Hrvatske i BiH. Što se tiče Kosova, podsjeti me, koliko je Srba osuđeno za ratne zločine koji su se dogodili prije početka bombardiranja? Možda nijedan?:D
hoggar the terrible
18.09.2010, 21:19
:rofl: Aj dobro, tu sam se zeznul, ali samo zbog jedne sitnice - jedino Slovenci žele živjeti u Sloveniji :rofl:
No to i dallje ne mijenja činjenicu da su se davali nepovratni krediti za naseljavanje van Srbije.
Nagradno pitanje, koliko njih se počelo osjećati i izjašnjavati Hrvatima tijekom tog vremena?! :D
U biti još jedno, koliko njih se do WW2 izjašnjavalo kao Hrvati pravoslavne vjere? :D
Kaj se Kosova tiče, otkad se teroriziranje tamošnjih Albanaca u Srbiji smatralo nečim nenormalnim?
Corto Maltese
19.09.2010, 01:19
:rofl: Aj dobro, tu sam se zeznul, ali samo zbog jedne sitnice - jedino Slovenci žele živjeti u Sloveniji :rofl:
No to i dallje ne mijenja činjenicu da su se davali nepovratni krediti za naseljavanje van Srbije.
Nagradno pitanje, koliko njih se počelo osjećati i izjašnjavati Hrvatima tijekom tog vremena?! :D
U biti još jedno, koliko njih se do WW2 izjašnjavalo kao Hrvati pravoslavne vjere? :D
Kaj se Kosova tiče, otkad se teroriziranje tamošnjih Albanaca u Srbiji smatralo nečim nenormalnim?
Budući da je riječ o žrtvama svojevrsnog etničkog čišćenja, to je sasvim razumljivo.
S obzirom na tada popularnu opciju "Jugoslaven"('61. ih je bilo 15-ak tisuća, '71. 80-ak tisuća, a '81. 380 000, iz toga se vidi da oni koji su se "asimilirali" su bili "asimilirani" u tu opciju), teško da je bilo Srba koji su se u to vrijeme izjašnjavali kao Hrvati. Danas je sasvim drugačija priča, naravno.
Hrvati pravoslaci.:rofl: Broj katolika korespondira s brojem onih koji su se kasnije izjašnjavali kao Hrvati, što eliminira tu tezu.
Govorim o tome da je rat na Kosovu trajao od 3. mjeseca '98. do 6. mjeseca '99. U Haagu nitko od Srba nije osuđen za zločine koji su se dogodili u periodu prije početka bombardiranja(bombardiranje je počelo sredinom ožujka '99.).
Uostalom, baci oko na ovo:
http://www.guardian.co.uk/world/2000/aug/18/balkans3
The final toll of civilians confirmed massacred by Yugoslav forces in Kosovo is likely to be under 3,000, far short of the numbers claimed by Nato governments during last year's controversial air strikes on Yugoslavia.
Dakle broj žrtava srpskih ratnih zločina na Kosovu je manji od broja žrtava zločina OVK i civila poginulih tokom bombardiranja. Toliko o teroru na Kosovu.
Naravno da je na prvim izborima dobio moj glas, onda je jedino hdz mogao skupiti kritičnu masu potrebnu za izlazak iz smrdoslavije. No moglo se to napraviti i mirnim putem da se nebeski narod nije osjetio ugroženim uvidjevši kako mu najbolja krava muzara namjerava otići. Tada su i Hrvati osjetili dio ljubavi koju su kosovski Albanci uživali godinama.
Poglede daleko bliže mojima (u ono vrijeme) imao je Paradžik. :zubo:
Dakle, nisam bio daleko, ipak si glasao za tog psihopata.. Praradžik? To objašnjava zašto misliš da su prava Srba u Hrvatskoj bila prevelika.. Psinama bi valjda trebala biti privilegija samo postojanje na ovoj strani Drine.. :rolleyes: Šta se tiče ostalog :facepalm:...
Pasja laž, proklamirana i stvarna prava kosovskih Albanaca u smrdoslaviji nikako nisu ista, ma koliko to želiš zataškati.
Naravno, u nedostatku argumenata možemo ovako lupetat.. Jesu li podaci koje sam dao o kosovskom vodstvu netočni.. Ako kažeš samo laž, to pokazuje da nemaš nikakvih argumenata, a ako dodaš k tome i pasja, to samo pokazuje i da si frustriran zbog toga, ali tvojim riječima, pošto argumenata niti nemaš, ne daje ni malo na težini.. :kava:
Da, SRH. :nezna:
Evo, još jedna besmislica, bez ijednog dokaza. Ukoliko nije bilo tako, zacijelo ti neće biti teško nabrojati Srbe koji su bili u hrvatskom republičkom vrhu..
Glupost, Srbi su bili itekako povlašteni u Hrvatskoj, druga je stvar što im ni to nije bilo dovoljno.
Čime su to bili povlašteni? Što nisu bili diskriminirani, kao za vrijeme Luđmana? Sorry, ali mogućnost zapošljavanja bez obzira na nacionalnost ne znači nikakvu povlasticu (ma koliko možda razni paradžici mislili drukčije :mig:).. To samo znači da nema otvorene diskriminacije. Ali nema niti bilo kakvih povlastica, kao npr autonomije koju su Albanci imali na Kosovu..
Želiš reći da bi se složio s terorom nad srpskom manjinom u tadašnjoj SRH?
To je nešto novo, nisam očekivao ovakav obrat.
Ja sam bio (i još uvijek sam) za to da uživaju sva građanska (plus manjinska) prava, no ništa više od toga.
I bio bih protiv tog, kao što sam bio i protiv terora nad Albancima.
Kakav teror, o čemu bulazniš? Na Kosovu je jedino što se može smatrati nekom vrstom terora (i to samo neki, oni potpuno zlonamjerni) gušenje pobuna protiv vlasti koje tamo nisu bile rijetke.. Pošto Srbi u Hrvatskoj nisu dizali ustanker protiv vlasti, taqkve akcije nisu bile potrebne.. Ali sumnjam da prema njima organi bili išta manje oštri.. Uostalom, nakod raskida s SSSR-om, najveći postotak zatvorenika na Golom otoku su uz Crnogorce činili upravo Srbi iz Hrvatske. Tada oni baš nisu bili zadovoljni tim raskidom, a ponegdje su formirane i naoružane grupe.. Rerzultat: svi nezadovoljni na Golom otoku, uključujući i najviše rangirane.. NAkon toga Srbi su u Hrvatsakoj rijetko imali ikakvo bitno učešće u vlasti.. E sad, da sam zlonamjeran kao ti to bih mogao okarakterizirati kao teror nad tom grupavcijom..:nezna:
:facepalm:
Autonomija na osnovu čega? Želje Srba i Srbije za povećanjem teritorija? Ovo postaje prebedasto, pokušaj razlučiti stvarna od proklamiranih prava.
Kakvom željom za povećanjem teritorija? Srbi u Hrvatskoj imali su separatističke težnje tek nakon dolaska Luđmana na vlast i njegove diskriminatorske politike. Za razliku od Albanaca na Kosovu, koji su stalno tražili odvajanje od Srbije te na kraju to skoro i dobili ustavom iz 74. I ti to gle čuda podržavaš, a za slučaj u Hrvatskoj ne bi ni čuo.. Dvostruki standardi?
I da, postaje pomalo bedasto.. To što skroz spominješ tobožnju razliku u stvarnim i proklamiranim pravima Albanaca, bez ikakvog obrazlaganja..
jasno, to nema nikakve veze s tim što se lova upumpavana u Srbiju iz cijele federacije namijenjena razvoju Kosova na Kosovu nikad (ili gotovo nikad) nije pojavila.
A kako su Srbi mogli uzet tu lovu za Kosovo? Na čelu Kosova Albanci, na čelu Jugoslavije Hrvati, a uža Srbija, jedino gdje su Srbi na vlasti nema nikakve ingerencije na Kosovu.. Ne pričaj bedastoće.
:glavomozid: Ajmo se malo prestat lagat :mig: Srbija je poticala i financirala naseljavanje Slovenije, Bosne i Hrvatske vlastitim građanima zbog vječne želje za širenjem utjecaja i teritorija. Što se najbolje vidjelo devedesetih kad se stalno proklamirala uzrečica "Gdje se Srbin posral, tu je Srbija"
Kažeš ajmo se prestat lagat, pa onda već iduća rečenicsa gomila laži.. :facepalm:
Da je 50% te love ušlo na Kosovo, imali bi (u ono vrijeme) bolji standard od Slovenije. :nezna:
:rofl::rofl::rofl:
Dok Srbi nisu počeli klati po Hrvatskoj, cijeli svijet je prilično nezainteresirano gledao na taj (po svjetskim mjerilima) minorni rat.
Jest, SAD i njihovi zapadnoeuropski trabanti djeluju isključivo vođeni humanošću i osjećajem ljubavi prema ostatku čovječanstva, pa su zato odlučili stati na kraj zloĆinaĆkim Srbima koji se rađaju s noževima u zubima.. :rolleyes:
To se dešava kad se upija propaganda, bez razmišljanja i argumentacije.. Odlaziš u otvoren sukob sa zdravim razumom i logikom.. Pa da su se Srbi u tolikom broju doseljavali, a još usto bili privilegirani, onda bi se valjda drugi asimilirali u Srbe, ali gle čuda oni se sami odlučuju postati izrabljivani i pljačkani Hrvati.. A to asimiliranje u Hrvate bi moralo biti jako učestalo, s obzirom na, jel, to masovno doseljavanje, što bi značilo da se oko 10 % Srba asimiliralo po desetljeću.. Što onda opet znači da je status tu sve samo ne dobar, a nacionalna prava nisu ni približno zaštićena.. Pogledaj opet primjer Kosova, pa računaj u kojim su se Albanci postocima asimilirali..
Daj, budi malo selektivniji pri tom upijanju propagande.. :mig:
:facepalm: Pusti mitove, konstruiraš mit ni iz čega. Čuveni plan Z-4 nije bio prihvatljiv Martiću i bratiji jer bi morali priznati suverenitet Hrvatske, što nikako nisu htjeli. Priznanjem suverenosti RH nad teritorijem koji su privremeno kontrolirali posjeli bi sami sebe na optuženičke klupe. A Radojebec je ionako imao ogromnih problema u vlastitoj državi zbog očite propasti osvajačkog rata.Ko ti je Radojebec?:nezna:
Sad pišeš bezveze ...Srbija je priznala Hrvatsku u njenim granicama 1994 Godine, mislim u 6. mesecu, a Z4 je bio idealan za Srbe iz Hr, jer nikakvu vlast Hrvatska ne bi imala u krajini, samo bi vojska i policija obezbeđivale državne granice i to u dubini od 5km. Pogledaj plan Z4 pa onda piši nešto.
Ko ti je Radojebec?:nezna:
Sad pišeš bezveze ...Srbija je priznala Hrvatsku u njenim granicama 1994 Godine, mislim u 6. mesecu, a Z4 je bio idealan za Srbe iz Hr, jer nikakvu vlast Hrvatska ne bi imala u krajini, samo bi vojska i policija obezbeđivale državne granice i to u dubini od 5km. Pogledaj plan Z4 pa onda piši nešto.
Rado = Milo, Jebec = Šević, na to je vjerojatno mislio.. Ili na engleski Gentlefuck.. :zubo:
Rado = Milo, Jebec = Šević, na to je vjerojatno mislio.. Ili na engleski Gentlefuck.. :zubo:Hogar je žrtva propagande, dosta proizvoljno piše, pa upravo je Milošević taj koji nije dao da se potpiše Z4 a on priznao Hrvatsku u NJENIM granicama, tako da je sve to bilo u dogovoru sa Tuđmanom.
Hogar je žrtva propagande, dosta proizvoljno piše, pa upravo je Milošević taj koji nije dao da se potpiše Z4 a on priznao Hrvatsku u NJENIM granicama, tako da je sve to bilo u dogovoru sa Tuđmanom.
To je točno (i da je Milošević suodgovoran za odbacivanje tog plana i da je Hogar žrtva propagande :D).. Meni stvarno ne može biti jasno zbog čega je imao takav stav, ako se s Tuđmanov nije ranije dogovorio.. Ali to je već druga tema, ovu ionako debelo zatrolasmo.. :mig:
hoggar the terrible
19.09.2010, 20:13
Dakle, nisam bio daleko, ipak si glasao za tog psihopata.. Praradžik? To objašnjava zašto misliš da su prava Srba u Hrvatskoj bila prevelika.. Psinama bi valjda trebala biti privilegija samo postojanje na ovoj strani Drine.. :rolleyes: Šta se tiče ostalog :facepalm:...:facepalm: Ne, trebal sam glasati za Raškovića i bratiju.:facepalm:
Naravno, u nedostatku argumenata možemo ovako lupetat.. Jesu li podaci koje sam dao o kosovskom vodstvu netočni.. Ako kažeš samo laž, to pokazuje da nemaš nikakvih argumenata, a ako dodaš k tome i pasja, to samo pokazuje i da si frustriran zbog toga, ali tvojim riječima, pošto argumenata niti nemaš, ne daje ni malo na težini.. :kava:I dobro ti ide... :rofl:
No možemo se mi ovako prepucavati do sudnjeg dana, jer očito nikad nećeš javno priznati razliku između stvarnih i proklamiranih prava.
Evo, još jedna besmislica, bez ijednog dokaza. Ukoliko nije bilo tako, zacijelo ti neće biti teško nabrojati Srbe koji su bili u hrvatskom republičkom vrhu..Točno se znalo koji Hrvati smiju na rukovodeće položaje - oni koji su pokazivali i dokazivali praktično neograničenu poslušnost Beogradu.
Čime su to bili povlašteni? Što nisu bili diskriminirani, kao za vrijeme Luđmana?Diskriminacija (uvjetno rečeno) srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj bila je direktna posljedica srpskog "djelovanja".
Sorry, ali mogućnost zapošljavanja bez obzira na nacionalnost ne znači nikakvu povlasticu (ma koliko možda razni paradžici mislili drukčije :mig:).. To samo znači da nema otvorene diskriminacije. Ali nema niti bilo kakvih povlastica, kao npr autonomije koju su Albanci imali na Kosovu..ajmo još malo miješati kruške i jabuke, na koji način bi ta autonomna regija bila stvorena a da u njoj bude većina baš ona skupina koja tu autonomiju traži? Knin i petnaes metara oko njega?
Kakav teror, o čemu bulazniš? Na Kosovu je jedino što se može smatrati nekom vrstom terora (i to samo neki, oni potpuno zlonamjerni) gušenje pobuna protiv vlasti koje tamo nisu bile rijetke.. Pošto Srbi u Hrvatskoj nisu dizali ustanke protiv vlasti, taqkve akcije nisu bile potrebne.. Ali sumnjam da prema njima organi bili išta manje oštri.. Uostalom, nakod raskida s SSSR-om, najveći postotak zatvorenika na Golom otoku su uz Crnogorce činili upravo Srbi iz Hrvatske. Tada oni baš nisu bili zadovoljni tim raskidom, a ponegdje su formirane i naoružane grupe.. Rerzultat: svi nezadovoljni na Golom otoku, uključujući i najviše rangirane.. NAkon toga Srbi su u Hrvatsakoj rijetko imali ikakvo bitno učešće u vlasti.. E sad, da sam zlonamjeran kao ti to bih mogao okarakterizirati kao teror nad tom grupavcijom..:nezna::rofl: opet u nedostatku argumenata napadamo sugovornika? Srbi nisu dizali ustanke zato jer su dobro znali da su zaštićeniji od ličkih medvjeda, no preskočit ćemo to - ne slaže ti se s tezom.
Kakvom željom za povećanjem teritorija? Srbi u Hrvatskoj imali su separatističke težnje tek nakon dolaska Luđmana na vlast i njegove diskriminatorske politike. Za razliku od Albanaca na Kosovu, koji su stalno tražili odvajanje od Srbije te na kraju to skoro i dobili ustavom iz 74. I ti to gle čuda podržavaš, a za slučaj u Hrvatskoj ne bi ni čuo.. Dvostruki standardi?A da se konačno prestanemo lagati?
činjenice koje ne želiš javno priznati:
1. Srbija je najveći krivac za (po meni nelegalan) gubitak vlastitog teritorija.
2. Dugogodišnji teror nad većinskim Albanskim stanovništvom doveo je do nepomirljivih razlika i stajališta.
Ja i dalje smatram da je Kosovo neka vrsta ajmo reć poetske pravde, nakon dugogodišnjeg pokazivanja Srbije kako je boli stražnjica za međunarodno pravo, istim izbjegavanjem poštovanja međunarodnog prava (ovaj put od strane drugih) izgubila je dio teritorija. A onda je krenulo kmečanje koje još uvijek ne prestaje.
I da, postaje pomalo bedasto.. To što skroz spominješ tobožnju razliku u stvarnim i proklamiranim pravima Albanaca, bez ikakvog obrazlaganja..molim da me nakon ove rečenice više ne optužuješ za širenje neistine.
A kako su Srbi mogli uzet tu lovu za Kosovo? Na čelu Kosova Albanci, na čelu Jugoslavije Hrvati, a uža Srbija, jedino gdje su Srbi na vlasti nema nikakve ingerencije na Kosovu.. Ne pričaj bedastoće.Je, kak ne. Lova nije prvo dolazila u Beograd, nego u Prištinu i otud se raspodjeljivala kak se Albancima sprdnulo.
To se dešava kad se upija propaganda, bez razmišljanja i argumentacije.. Odlaziš u otvoren sukob sa zdravim razumom i logikom.. Pa da su se Srbi u tolikom broju doseljavali, a još usto bili privilegirani, onda bi se valjda drugi asimilirali u Srbe, ali gle čuda oni se sami odlučuju postati izrabljivani i pljačkani Hrvati.. A to asimiliranje u Hrvate bi moralo biti jako učestalo, s obzirom na, jel, to masovno doseljavanje, što bi značilo da se oko 10 % Srba asimiliralo po desetljeću.. Što onda opet znači da je status tu sve samo ne dobar, a nacionalna prava nisu ni približno zaštićena.. Pogledaj opet primjer Kosova, pa računaj u kojim su se Albanci postocima asimilirali..
Daj, budi malo selektivniji pri tom upijanju propagande.. :mig:samo mi ti nemoj o pušenju i širenju propagande. :rofl:
Hogar je žrtva propagande, dosta proizvoljno piše, pa upravo je Milošević taj koji nije dao da se potpiše Z4 a on priznao Hrvatsku u NJENIM granicama, tako da je sve to bilo u dogovoru sa Tuđmanom.Mišo, to su bedastoće. Nema teoretske šanse da dokažeš sumanutu teoriju o Radojepčevom spriječavanju potpisivanja Z4, no to te ne spriječava da to iznosiš kao nepobitnu činjenicu. Kaj se tiče pušenja propagande, srpske medije ne smatram relevantnim i nepristranim izvorom informacija.
:facepalm: Ne, trebal sam glasati za Raškovića i bratiju.:facepalm:
A jel ti pala na pamet neka opcija koja nije žestoko nacionalistička?
I dobro ti ide... :rofl:
No možemo se mi ovako prepucavati do sudnjeg dana, jer očito nikad nećeš javno priznati razliku između stvarnih i proklamiranih prava.
Ajde ti konačno nama reci koja je to razlika, a ne neprestano ponavljat.. Srbija nakon 74. nije mogla doslovno ništa učiniti na Kosovu, pošto se njeni zakoni tamo jednostavno nisu provodili.. I kako je onda Srbija mogla uopće utjecati na razinu albanskih prava?
Točno se znalo koji Hrvati smiju na rukovodeće položaje - oni koji su pokazivali i dokazivali praktično neograničenu poslušnost Beogradu.
:rofl::rofl:
Siroti Tito, sigurno je dugo čekao da neki činovnik iz Beograda odobri njegovo postavljanje za jugoslavensku alfu i omegu... :mig:
Diskriminacija (uvjetno rečeno) srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj bila je direktna posljedica srpskog "djelovanja".
ajmo još malo miješati kruške i jabuke, na koji način bi ta autonomna regija bila stvorena a da u njoj bude većina baš ona skupina koja tu autonomiju traži? Knin i petnaes metara oko njega?
Kakve kruške i jabuke? Kako je albanska bila organizirana? E pa tako bi mogla biti i autonomija Srba.. Naravno, da Tito nije imao dvostruke standarde..
:rofl: opet u nedostatku argumenata napadamo sugovornika? Srbi nisu dizali ustanke zato jer su dobro znali da su zaštićeniji od ličkih medvjeda, no preskočit ćemo to - ne slaže ti se s tezom.
Ne napadam te, samo smatram zlonamjernim kada netko gušenje pobuna na Kosovu naziva terorom nad Albancima.. Jer osim toga ne bi se moglo naći ništa ni približno slično teroru, pošto je sva civilna vlast u albanskim rukama.. NEgo, ajde, kad si mudar, reci, na koji bi način UDBA trebala sprečavat separatizam, a da ti ne pomisliš da je tu riječ o teroru?
A da se konačno prestanemo lagati?
činjenice koje ne želiš javno priznati:
1. Srbija je najveći krivac za (po meni nelegalan) gubitak vlastitog teritorija.
2. Dugogodišnji teror nad većinskim Albanskim stanovništvom doveo je do nepomirljivih razlika i stajališta.
Ja i dalje smatram da je Kosovo neka vrsta ajmo reć poetske pravde, nakon dugogodišnjeg pokazivanja Srbije kako je boli stražnjica za međunarodno pravo, istim izbjegavanjem poštovanja međunarodnog prava (ovaj put od strane drugih) izgubila je dio teritorija. A onda je krenulo kmečanje koje još uvijek ne prestaje.
I sad kažeš da nisi pod utjecajem propagande? Pa ove dvije točke su upravo ono što cijelo vrijeme trubi iz svih hrvatskih medija o Kosovu..
Ne kažem da nije bilo terora nad Albancima, ali ne u razdoblju druge Jugoslavije (osim možda neposredno nakon 2. svj. rata). Od 74. Srbi nisu ni mogli terorizirat Albance, jer na Kosovo nisu mogli ni prismrdit i u tom razdoblju diskriminirani su bili samo Srbi s Kosova.. Ali Albanci svejedno nisu bili zadovoljni.. Zašto? Jer su željeli otcijepljenje od Srbije i Jugoslavije, bez obzira kakva prava u njoj imali..
molim da me nakon ove rečenice više ne optužuješ za širenje neistine.
Zašto? Na koji si način ti dokazao da se ta prava razlikuju i da su Albanci bili diskriminirani? :nezna:
Je, kak ne. Lova nije prvo dolazila u Beograd, nego u Prištinu i otud se raspodjeljivala kak se Albancima sprdnulo.
Ajde umjesto ove dosjetke probaj nešto konkretno reći o tome.. Na koji su način Srbi tobože uzimali te novce?
samo mi ti nemoj o pušenju i širenju propagande. :rofl:
Pa nego kome ću.. Tvoje je mišljenje o temi preslika besmislica s TV kalendara..
Mišo, to su bedastoće. Nema teoretske šanse da dokažeš sumanutu teoriju o Radojepčevom spriječavanju potpisivanja Z4, no to te ne spriječava da to iznosiš kao nepobitnu činjenicu. Kaj se tiče pušenja propagande, srpske medije ne smatram relevantnim i nepristranim izvorom informacija.
Ali su zato hrvatski relevantni i nepristrani.. :rofl:
Corto Maltese
19.09.2010, 22:42
Kad smo već kod terora i Srba i Albanaca...
U Ahtisarijevom planu piše da „Škole u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku mogu da primenjuju nastavni plan i program ili udžbenike koje je izradilo Ministarstvo prosvete Republike Srbijeâ€, ali Priština to ne poštuje
„Draga deco, danas nećemo raditi pesmu Simonida Milana Rakića jer je nju zabranilo Ministarstvo prosvete Kosova“, rečenica je koju bi uskoro trebalo da izgovori profesor književnosti u srpskoj školi na Kosovu i Metohiji. Međutim, ta rečenica bi mogla da glasi i ovako: „Vi,deco,znate da su nam ovi iz Prištine zabranili da predajemo Boj na Kosovu... Ali, mi ćemo to svakako raditi, pa neka dođu da nam prekinu čas, ako mogu!“
I u jednom, i u drugom slučaju, bez obzira na to hoće li vlasti zakucati na vrata škole – trenutno i dugoročno – ove će rečenice obeležiti generacije mladih ljudi, otvoriće novi fatalni i višedecenijski prostor za mržnju i sukobe.
Nastavak:
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Albanizacija-srpske-prosvete.lt.html
Uvijek se sjetim potenciranja priče oko pjesme "Ustani, bane" i Jugoslavije... Pitam se je li jednak kriterij i u ovome slučaju...
Ne mogu ubiti povijest, ma koliko se trudili.
hoggar the terrible
20.09.2010, 13:35
A jel ti pala na pamet neka opcija koja nije žestoko nacionalistička?:facepalm:a jedina opcija koja (po tebi) nije bila žestoko nacionalistička bila je ona koja se zalagala za ostanak Hrvatske pod srpskom čizmom.
Jana od pol litre manje je providna...
Ajde ti konačno nama reci koja je to razlika, a ne neprestano ponavljat.. Srbija nakon 74. nije mogla doslovno ništa učiniti na Kosovu, pošto se njeni zakoni tamo jednostavno nisu provodili.. I kako je onda Srbija mogla uopće utjecati na razinu albanskih prava?objasnio sam na vlastitom primjeru preko nekoliko postova unatrag. Kako je modus operandi isti, mogu vrlo lako zamisliti što se tek radilo Albancima Na Kosovu, koji su bili u potpunoj medijskoj izolaciji - osim kad ih je trebalo sotonizirati od strane srpskih vlasti i medija.
Siroti Tito, sigurno je dugo čekao da neki činovnik iz Beograda odobri njegovo postavljanje za jugoslavensku alfu i omegu... :mig::facepalm:
Kakve kruške i jabuke? Kako je albanska bila organizirana? E pa tako bi mogla biti i autonomija Srba.. Naravno, da Tito nije imao dvostruke standarde..da vidim možeš li suvislo elaborirati tu autonomiju:
na osnovu čega, koje granice autonomne oblasti zamišljaš realnima - kako formirati tu oblast da manjinsko stanovništvo (Srbi) postanu većina.
Ako se dobro sjećam albansko stanovništvo brojem daleko nadmašuje srpsko u sadašnjoj Republici Kosovo.
Ne napadam te, samo smatram zlonamjernim kada netko gušenje pobuna na Kosovu naziva terorom nad Albancima..Da a ja sam papa. Da je uspio ratni pohod na Hrvatsku i to bi (po tebi) bilo gušenje pobune, a klanja, silovanja i krađe način na koji se normalna zemlja brani od separatizma.
Jer osim toga ne bi se moglo naći ništa ni približno slično teroru, pošto je sva civilna vlast u albanskim rukama..Živi svjedoci - ah da, njima se ne može vjerovati, oni su Albanci.
NEgo, ajde, kad si mudar, reci, na koji bi način UDBA trebala sprečavat separatizam, a da ti ne pomisliš da je tu riječ o teroru?Možda pokušajem da se proklamirana prava albanskog stanovništva počnu pretvarati u stvarna? Hvatati i kažnjavati samo teroriste, a ne proglašavati teroristima sve od pet do sto i pet godina starosti?
I sad kažeš da nisi pod utjecajem propagande? Pa ove dvije točke su upravo ono što cijelo vrijeme trubi iz svih hrvatskih medija o Kosovu..Ačuj, to kaj ti ponavljanje činjenica smeta nije moj problem. Sijali ste vjetar, požnjeli oluju. :nezna:
Ne kažem da nije bilo terora nad Albancima, ali ne u razdoblju druge Jugoslavije (osim možda neposredno nakon 2. svj. rata). Od 74. Srbi nisu ni mogli terorizirat Albance, jer na Kosovo nisu mogli ni prismrdit i u tom razdoblju diskriminirani su bili samo Srbi s Kosova.. Ali Albanci svejedno nisu bili zadovoljni.. Zašto? Jer su željeli otcijepljenje od Srbije i Jugoslavije, bez obzira kakva prava u njoj imali..Ma jasno, kako se itko usuđuje pomisliti u Gandhijevske napore cijele Srbije. :facepalm:
Ajde umjesto ove dosjetke probaj nešto konkretno reći o tome.. Na koji su način Srbi tobože uzimali te novce?Gdje se slijevala lova iz cijele smrdoslavije? Tko je raspodjeljivao tu lovu i na koji način?
Pa nego kome ću.. Tvoje je mišljenje o temi preslika besmislica s TV kalendara..da se i ja spustim na tu razinu, minorni tv kalendar iznio je više istine o Kosovu i Srbiji u jednom emitiranju nego svi srpski mediji od dana osnutka do danas.
Ali su zato hrvatski relevantni i nepristrani.. :rofl:Pih, kaj se toga tiče prilično su relevantni, no nisu nepristrani. Ima tu i pragmatike, dok god se vi batrgate i kmečite oko Kosova ostaje vam manje energije za daljnje pokušaje destabilizacije okolnih zemalja koje su vas se konačno riješile.
O da, nek crkne susjedova krava. Zato što takvog susjeda ne bih neprijatelju poželio.
:facepalm:a jedina opcija koja (po tebi) nije bila žestoko nacionalistička bila je ona koja se zalagala za ostanak Hrvatske pod srpskom čizmom.
Jana od pol litre manje je providna...
Srpska čizma? :facepalm: Pa svi jugoslavenski savezni ministri u osamdesetim bili su Hrvati.. Do 80. je najveću koncentraciju vlasti imao jedan Hrvat u rukama, a od tada vijeće od 8 predstavnika republika i pokrajina.. Tako da se do 80. može (ako se baš mora) govoriti o hrvatskoj čizmi (iako meni ne bi padalo na pamet da zabludim u besmislice)..
objasnio sam na vlastitom primjeru preko nekoliko postova unatrag. Kako je modus operandi isti, mogu vrlo lako zamisliti što se tek radilo Albancima Na Kosovu, koji su bili u potpunoj medijskoj izolaciji - osim kad ih je trebalo sotonizirati od strane srpskih vlasti i medija.
Kao što sam kažeš, ovdje se radi samo o tvom zamišljanju i fantaziranju, kreiranom na temelju propagande ekstremno neprijateljski raspoložene prema Srbima, tako da ne vidim kakve to ima veze s realnošću i na koji bi način moglo biti relevantno.. :nezna:
Šta se praviš blesav?? Zar nije Tito (Hrvat) bio jugoslavenska alfa i omega? I zar nije svaki Srbin (kao i pripadnik bilo kojeg drugog naroda) koji se suprotstavio Titu jednostavno letio u politički zaborav (ako je imao sreće)?
da vidim možeš li suvislo elaborirati tu autonomiju:
na osnovu čega, koje granice autonomne oblasti zamišljaš realnima - kako formirati tu oblast da manjinsko stanovništvo (Srbi) postanu većina.
Ako se dobro sjećam albansko stanovništvo brojem daleko nadmašuje srpsko u sadašnjoj Republici Kosovo.
Jao meni, kakav nedostatak logike.. :facepalm: O nikakvoj Republici Kosovo nije bilo riječi četrdesetih kad se odlučivalo o autonomijama, tako da se moglo govoriti samo o postotku Albanaca unutar Srbije, a on je bio manji od postotka Srba u Hrvatskoj.. (podaci iz 71. kažu: Albanians = 984,761 (11.66%), a s obzirom da se broj i postotak stalno povećavao, 46. je on morao biti i puno manji)
Da a ja sam papa. Da je uspio ratni pohod na Hrvatsku i to bi (po tebi) bilo gušenje pobune, a klanja, silovanja i krađe način na koji se normalna zemlja brani od separatizma.
Naravno, u nedostatku argumenata ajmo na klasičnu propagandu o zlim Srbima koji se rađaju s noževima u zubima.. :kolutam:
Živi svjedoci - ah da, njima se ne može vjerovati, oni su Albanci.
Živim svjedocima se možda može vjerovati. Problem za tvoju priču je što postoje i svjedoci Srbi koji pričaju drukčije, a koje ti a priori odbacuješ samo zbog nacionalnosti..
Možda pokušajem da se proklamirana prava albanskog stanovništva počnu pretvarati u stvarna? Hvatati i kažnjavati samo teroriste, a ne proglašavati teroristima sve od pet do sto i pet godina starosti?
Ajde za promjenu baci neki dokaz umjesto ovakvih nesuvislih lupetanja.. Kako su svi Albanci bili proglašeni teroristima, a i dalje su sva vodeća mjesta u pokrajini bila u njihovim rukama?
Ačuj, to kaj ti ponavljanje činjenica smeta nije moj problem. Sijali ste vjetar, požnjeli oluju. :nezna:
Ponavljanje činjenica?
Ma jasno, kako se itko usuđuje pomisliti u Gandhijevske napore cijele Srbije. :facepalm:
Molio bih te da me poštediš ovakvih nezanimljivih dosjetki.. Ako nemaš šta pametno odgovorit na konkretnu stvar, čemu onda ovo? :nezna:
Gdje se slijevala lova iz cijele smrdoslavije? Tko je raspodjeljivao tu lovu i na koji način?
Raspodjeljivala je savezna vlast, koju su činili pripadnici svih nacija, a ponajviše Hrvati.. :mig:
da se i ja spustim na tu razinu, minorni tv kalendar iznio je više istine o Kosovu i Srbiji u jednom emitiranju nego svi srpski mediji od dana osnutka do danas.
:funny::funny::funny:
:rofl::rofl::rofl::rofl:
Uz takav stav, nije ni čudo da se nisi potrudio naći neke druge, uvjerljivije izvore..
Pih, kaj se toga tiče prilično su relevantni, no nisu nepristrani. Ima tu i pragmatike, dok god se vi batrgate i kmečite oko Kosova ostaje vam manje energije za daljnje pokušaje destabilizacije okolnih zemalja koje su vas se konačno riješile.
O da, nek crkne susjedova krava. Zato što takvog susjeda ne bih neprijatelju poželio.
I na kraju još malo tv kalendar lamentiranja.. Ne moraš se trudit, ovakve sam besmislice čuo više hiljada puta..
hoggar the terrible
20.09.2010, 15:26
Srpska čizma? Pa svi jugoslavenski savezni ministri u osamdesetim bili su Hrvati.. Do 80. je najveću koncentraciju vlasti imao jedan Hrvat u rukama, a od tada vijeće od 8 predstavnika republika i pokrajina.. Tako da se do 80. može (ako se baš mora) govoriti o hrvatskoj čizmi (iako meni ne bi padalo na pamet da zabludim u besmislice).. :rofl: hrvatska čizma :rofl:
interesantno, kad su Srbi bili tak dobri svima, zakaj su svi jedva čekali da se riješe njihove dobrote i dobročinstava?!
Kao što sam kažeš, ovdje se radi samo o tvom zamišljanju i fantaziranju, kreiranom na temelju propagande ekstremno neprijateljski raspoložene prema Srbima, tako da ne vidim kakve to ima veze s realnošću i na koji bi način moglo biti relevantno..ne ovdje se radi o tvom zamišljanju i fantaziranju o srpskom legalizmu i mirotvorstvu.
Ako se premlaćivanje malca koji je tražio putovnicu u Zagrebu kako bi mogao sudjelovati u natjecanju (radi se o dodavanju imena na grupnu, tzv. "sportsku" putovnicu) kako li su tek prolazili Albanci na kosovu?!
Šta se praviš blesav?? Zar nije Tito (Hrvat) bio jugoslavenska alfa i omega? I zar nije svaki Srbin (kao i pripadnik bilo kojeg drugog naroda) koji se suprotstavio Titu jednostavno letio u politički zaborav (ako je imao sreće)?tile se osjećal Hrvatom k'o ja Japancem. :rofl:
Jebem li te logiko :rofl:
Jao meni, kakav nedostatak logike.. :facepalm:to i ja velim kad ti ovdje čitam postove, drago mi je da se bar u nečemu slažemo. :D
O nikakvoj Republici Kosovo nije bilo riječi četrdesetih kad se odlučivalo o autonomijama, tako da se moglo govoriti samo o postotku Albanaca unutar Srbije, a on je bio manji od postotka Srba u Hrvatskoj.. (podaci iz 71. kažu: Albanians = 984,761 (11.66%), a s obzirom da se broj i postotak stalno povećavao, 46. je on morao biti i puno manji)A Srbi su zdušno bili za to, očekujući kako će im to umjesto jednog donijeti tri glasa u saveznoj skupštini. To vam nije smetalo :facepalm:
Naravno, u nedostatku argumenata ajmo na klasičnu propagandu o zlim Srbima koji se rađaju s noževima u zubima.. :kolutam:to si ti rekao, ja sam spomenuo činjenice o srpskim zločinima. ili je i to belosvecka zavera?
Živim svjedocima se možda može vjerovati. Problem za tvoju priču je što postoje i svjedoci Srbi koji pričaju drukčije, a koje ti a priori odbacuješ samo zbog nacionalnosti..u srpsku istinoljubivost cijeli svijet imao se svako malo prilike uvjeravati ne baš tako davno. kad se pokaže i dokaže da netko stalno i sustavno laže, teško mu je povjerovati čak i kad (zabunom) ponekad kaže nešto istinito.
Ajde za promjenu baci neki dokaz umjesto ovakvih nesuvislih lupetanja.. okrećemo ploču? to ja cijelo vrijeme tražim od tebe. dokaze, a ne floskule.
Kako su svi Albanci bili proglašeni teroristima, a i dalje su sva vodeća mjesta u pokrajini bila u njihovim rukama?tko se ono pravi blesav?
Ponavljanje činjenica?
: rofl:vidim da su ti daleko bliže "činjenice" o "bacanju srpske dece lavovima", no to i dalje nije moj problem. :kava:
Molio bih te da me poštediš ovakvih nezanimljivih dosjetki.. Ako nemaš šta pametno odgovorit na konkretnu stvar, čemu onda ovo? :nezna:joj, nemoj o nezanimljivim dosjetkama, pogledaj svoje postove na temi...:facepalm:
čemu ovo? riga mi se kad čujem ili čitam laži o napaćenom nebeskom narodu protiv kojeg (ni krivog ni dužnog :lol:) su se svi urotili zajedno s masonima, vatikanom i vascelim svetom. Nažalost, sve dok Srbi ne budu u stanju makar sebi priznati da su glavni uzročnik sranja na ovom dijelu zemlje, neće prestati s ovakvim idiotarijama i kmečanjem kad im se obiju o glavu.
Raspodjeljivala je savezna vlast, koju su činili pripadnici svih nacija, a ponajviše Hrvati.. :mig:provjereni kadrovi, je drukali su za Hrvatsku sto na sat.
:funny::funny::funny:
:rofl::rofl::rofl::rofl:
Uz takav stav, nije ni čudo da se nisi potrudio naći neke druge, uvjerljivije izvore..o, ima ih podosta. no ti ih ionako ne bi prihvatio - ne dolaze iz srpskih izvora.
I na kraju još malo tv kalendar lamentiranja.. Ne moraš se trudit, ovakve sam besmislice čuo više hiljada puta..jbg, meni se pak čini da sa mnom pokušava raspravljati netko iz Fefeljevog stožera. malo se zagrnul plašt šatroliberalizma, no retorika je ista.
Corto Maltese
23.09.2010, 22:10
Bulldog, baci oko na pravila Politike. Bez youtube-a.
:rofl: hrvatska čizma :rofl:
interesantno, kad su Srbi bili tak dobri svima, zakaj su svi jedva čekali da se riješe njihove dobrote i dobročinstava?!
Pa hrvatska sigurno prije nego srpska, pošto je hrvatski utjecaj u SFRJ bio u svakom slučaju veći. Ne kažem ja da su Hrvati gazili sve druge, ali neosporno su imali najveći utjecaj..
ne ovdje se radi o tvom zamišljanju i fantaziranju o srpskom legalizmu i mirotvorstvu.
Ako se premlaćivanje malca koji je tražio putovnicu u Zagrebu kako bi mogao sudjelovati u natjecanju (radi se o dodavanju imena na grupnu, tzv. "sportsku" putovnicu) kako li su tek prolazili Albanci na kosovu?!
Kakvo premlaćivanje, kakvog malca? O čemu ti bulazniš? O ga je prebio u Zagrebu? Srbi? Tebi se Srbi očito svugdje priviđaju.. :facepalm:
tile se osjećal Hrvatom k'o ja Japancem. :rofl:
Jebem li te logiko :rofl:
Ja ne znam šta si ti po nacionalnosti niti me zanima. Ali za Tileta znam da je bio Hrvat..
Dakle, sajonara.. :mig:
to i ja velim kad ti ovdje čitam postove, drago mi je da se bar u nečemu slažemo. :D
Šta veliš, i ti si shvatio da je nelogično uspoređivati udio manjinskog stanosvništva na površini cijele jedne republike (u ovom slučaju Hrvatske) sa udjelom manjinskog stanovništva na samo određenom dijelu druge republike (Srbija)? Pa daj onda neku bolju usporedbu..
A Srbi su zdušno bili za to, očekujući kako će im to umjesto jednog donijeti tri glasa u saveznoj skupštini. To vam nije smetalo :facepalm:
Pa postoji li i jedan jedini primjer da je npr. Kosovo podržalo Srbiju u saveznoj skupštini? Koliko ja znam uvijek su glasali protivno interesu Srbije, što je uostalom još jedan pokazatelj koliku su Srbi na Kosovu imali kontrolu.. Ne računam tu Miloševićevo razdoblje (niti je to uopće tema) kad je rukovodstvo Kosova smijenjeno i postavljeni su njegovi poslušnici, nego ranije. A činjenica je da je rukovodstvo Kosova glasalo potpuno suprotno od srpskog...
to si ti rekao, ja sam spomenuo činjenice o srpskim zločinima. ili je i to belosvecka zavera?
A kakve sad ti srpski zločini imaju s ovom temom? Zamisli sad da ja kao argument u raspravi o ustavnom uređenju Jugoslavije počnem pričat o Jasenovcu? Pa ne bi imalo nikakvog smisla, zar ne (iako bi bilo čak i smislenije od ovoga, jer ti u priči o razdoblju Jugoslavije, spominješ zločine Srba koji se još nisu ni dogodili)?
u srpsku istinoljubivost cijeli svijet imao se svako malo prilike uvjeravati ne baš tako davno. kad se pokaže i dokaže da netko stalno i sustavno laže, teško mu je povjerovati čak i kad (zabunom) ponekad kaže nešto istinito.
:s
Naprosto zapanjuješ svojim briljantnim logičkim zaključcima.. Ako srpska ratna propaganda nije istinita (a nije), svi su Srbi, bez iznimke lažovi.. NEgo ajde ti meni reci ko onda govori istinu, tj. čija je propaganda istinita? Ah, da, TV kalendar.. :kava:
okrećemo ploču? to ja cijelo vrijeme tražim od tebe. dokaze, a ne floskule.
Kakve ti dokaze tražiš? I, još bolje, kakve daješ?
Ja ti lijepo kažem šta je pisalo u jugoslavenskom ustavu, ti odgovaraš da je u stvarnosti bilo drukčije.. E sad, valjda bi trebao dokaz da je bilo drukčije.. I ne, nekakva navodna priča o navodnom premlaćivanju nekog isto tako navodnog malca, nije nikakav dokaz..
A kakav ja da ti dam dokaz? Pa pročitaj ustav iz 74...
tko se ono pravi blesav?
Ovo nije odgovor na postavljeno pitanje.. :kava:
vidim da su ti daleko bliže "činjenice" o "bacanju srpske dece lavovima", no to i dalje nije moj problem. :kava:
Zijev.
joj, nemoj o nezanimljivim dosjetkama, pogledaj svoje postove na temi...:facepalm:
čemu ovo? riga mi se kad čujem ili čitam laži o napaćenom nebeskom narodu protiv kojeg (ni krivog ni dužnog :lol:) su se svi urotili zajedno s masonima, vatikanom i vascelim svetom. Nažalost, sve dok Srbi ne budu u stanju makar sebi priznati da su glavni uzročnik sranja na ovom dijelu zemlje, neće prestati s ovakvim idiotarijama i kmečanjem kad im se obiju o glavu.
Meni se čini da se tebi riga od bilo kakvog spominjanja nebeskog naroda.. :mig:
Čuj to, da Srbi priznaju da su krivi za sve, od potonuća Titanika, do Tuđmanove perike... Pa i za odluke Hrvata Josipa Broza..Od Srba dakle tražiš samokritičnost? A gdje je takvo što kod tebe? Srbin koji razmišlja kao ti, reći će "Nažalost, sve dok Hrvati/Albanci/pitajbogakodrugi ne budu u stanju makar sebi priznati da su glavni uzročnik sranja na ovom dijelu zemlje, neće prestati s ovakvim idiotarijama i kmečanjem kad im se obiju o glavu."
provjereni kadrovi, je drukali su za Hrvatsku sto na sat.
Naravno. To što ti misliš da neko nije Hrvat ili ne voli Hrvatsku ako se zalaže za Jugoslaviju, isključivo je tvoja stvar. Naravno, u tvom uskom pogledu na svijet, osim crnog i bijelog ne postoje nikakve nijanse.. JE li ti kad palo na pamet, makar nakratko, da neko može smatrati kako Jugoslavija stvar od hrvatskog nacionalnog interesa?
o, ima ih podosta. no ti ih ionako ne bi prihvatio - ne dolaze iz srpskih izvora.
Kad sam rekao da prihvaćam samo srpske izvore? Između "svi srpski izvori ne lažu" i "samo srpski izvori su točni" postoji razlika. Probaj je uočit.. :mig:
jbg, meni se pak čini da sa mnom pokušava raspravljati netko iz Fefeljevog stožera. malo se zagrnul plašt šatroliberalizma, no retorika je ista.
Aha, iđemo sad malo lijepit etikete.. :rolleyes: Ko nije ustaša, odmah je Ćetnik..
hoggar the terrible
24.09.2010, 19:25
Pa hrvatska sigurno prije nego srpska, pošto je hrvatski utjecaj u SFRJ bio u svakom slučaju veći. Ne kažem ja da su Hrvati gazili sve druge, ali neosporno su imali najveći utjecaj..:rofl:prvo je bilo "ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo"
i palo u vodu
onda je bilo "ako ne umemo da se bijemo, umemo da bežimo"
a sada se to diglo na sasvim novu razinu: "pošto ne umemo ništa drugo, umemo da lažemo" :rofl:
Kakvo premlaćivanje, kakvog malca? O čemu ti bulazniš? O ga je prebio u Zagrebu? Srbi? Tebi se Srbi očito svugdje priviđaju.. :facepalm:toliko se mučiš oko "dokazivanja" neistina da se nisi potrudio čitati postove, da jesi znao bi o čemu govorim. želiš dokaz? može, dobit ćeš moju adresu u Zagrebu, dođi i ponesi 70 kn za biljege - dobit ćeš kopiju policijskog (milicijskog, ako ti je draže) zapisnika zajedno s poviješću bolesti iz traume s precizno pobrojanim kontuzijama i prijelomima.
no kako su to realne i opipljive stvari, nekako sumnjam da ćeš biti zaintresiran.
Ja ne znam šta si ti po nacionalnosti niti me zanima. Ali za Tileta znam da je bio Hrvat..
Dakle, sajonara.. :mig::facepalm:
Šta veliš, i ti si shvatio da je nelogično uspoređivati udio manjinskog stanosvništva na površini cijele jedne republike (u ovom slučaju Hrvatske) sa udjelom manjinskog stanovništva na samo određenom dijelu druge republike (Srbija)? Pa daj onda neku bolju usporedbu..
autonomija Kosova i Vojvodine bila je ok dok ste se nadali da ćete imati tri glasa u skupštini, no kad je burazer Krasniqi rekao da on baš ne želi sve što i burazer Jovo, burazer Krasniqi postaje protudržavni element, terorist - niz nastavi sam...
no nisi se usudio reći u kojim granicama zamišljaš tu autonomiju u RH.
da nije sve istočno od Vivovitice Kavvovca i Kavvovaga?! :facepalm:
već viđeno... .kava:
Pa postoji li i jedan jedini primjer da je npr. Kosovo podržalo Srbiju u saveznoj skupštini? Koliko ja znam uvijek su glasali protivno interesu Srbije, što je uostalom još jedan pokazatelj koliku su Srbi na Kosovu imali kontrolu.. Ne računam tu Miloševićevo razdoblje (niti je to uopće tema) kad je rukovodstvo Kosova smijenjeno i postavljeni su njegovi poslušnici, nego ranije. A činjenica je da je rukovodstvo Kosova glasalo potpuno suprotno od srpskog...ja se pak pitam postoji li jedan primjer da je Srbija u skupštini radila u bilo čijem osim samo u svom interesu?!
to je ono što vas najviše boli, da bi istjerali svoje, morali ste povremeno davati (iako samo formalne) ustupke Albancima.
A kakve sad ti srpski zločini imaju s ovom temom? Zamisli sad da ja kao argument u raspravi o ustavnom uređenju Jugoslavije počnem pričat o Jasenovcu?ma jasno, Jasenovac si spomenul onak, uzgred - to je sasvim normalna stvar... tebi.
Pa ne bi imalo nikakvog smisla, zar ne (iako bi bilo čak i smislenije od ovoga, jer ti u priči o razdoblju Jugoslavije, spominješ zločine Srba koji se još nisu ni dogodili)?ok, ajmo o 47 trilijuna pobijenih Srba, lakše ćemo razgovarati kad se dogovorimo o "činjenicama".
:s
Naprosto zapanjuješ svojim briljantnim logičkim zaključcima.. Ako srpska ratna propaganda nije istinita (a nije), svi su Srbi, bez iznimke lažovi.. NEgo ajde ti meni reci ko onda govori istinu, tj. čija je propaganda istinita? Ah, da, TV kalendar.. :kava::rofl: interesantna je ta tvoja opsesija tv kalendarom :rofl:
a kaj se tiče zbivanja na Kosovu, u BiH i Hrvatskoj, imao sam prilike razgovarati samo s nekolicinom Srba koji su bili spremni reći istinu. svi ostali koristili su tvoju retoriku (ili sličnu) o vječnoj nepravdi, nekoj imaginarnoj ugroženosti, ma boli glava od tih bedastoća.
Kakve ti dokaze tražiš? I, još bolje, kakve daješ?
Ja ti lijepo kažem šta je pisalo u jugoslavenskom ustavu, ti odgovaraš da je u stvarnosti bilo drukčije.. E sad, valjda bi trebao dokaz da je bilo drukčije.. I ne, nekakva navodna priča o navodnom premlaćivanju nekog isto tako navodnog malca, nije nikakav dokaz..
A kakav ja da ti dam dokaz? Pa pročitaj ustav iz 74...tražim dokaze o nepravdam učinjenim Srbima, nisam dobio niti jedan - tvoja riječ nije dokaz.
Meni se čini da se tebi riga od bilo kakvog spominjanja nebeskog naroda.. :mig:krivo ti se čini, no to nije moj problem
Čuj to, da Srbi priznaju da su krivi za sve, od potonuća Titanika, do Tuđmanove perike... Pa i za odluke Hrvata Josipa Broza..Od Srba dakle tražiš samokritičnost? A gdje je takvo što kod tebe? Srbin koji razmišlja kao ti, reći će "Nažalost, sve dok Hrvati/Albanci/pitajbogakodrugi ne budu u stanju makar sebi priznati da su glavni uzročnik sranja na ovom dijelu zemlje, neće prestati s ovakvim idiotarijama i kmečanjem kad im se obiju o glavu."ma je, imaš pravo, svi su se urotili protiv vas, anđelčići jedni. pitam se samo kako ste uopće opstali uz toliko crnih vragova oko vas. :rofl:
Naravno. To što ti misliš da neko nije Hrvat ili ne voli Hrvatsku ako se zalaže za Jugoslaviju, isključivo je tvoja stvar. Naravno, u tvom uskom pogledu na svijet, osim crnog i bijelog ne postoje nikakve nijanse.. JE li ti kad palo na pamet, makar nakratko, da neko može smatrati kako Jugoslavija stvar od hrvatskog nacionalnog interesa?drago mi je da se ne baviš etiketiranjem :zubo:
srećom, neka nova smrdoslavija je prilično nevjerojatna, osim toga i bolje je da smo svaki u svom dvorištu.
u mom uskom pogledu na svijet svaki povratak u smrdoslaviju itekako je protiv hrvatskih interesa, a Hrvat je svatko tko ima državljanstvo. nacionalnost svake osobe po meni je privatna stvar.
sve dok to ne počne nabijati drugima na nos.
Kad sam rekao da prihvaćam samo srpske izvore? Između "svi srpski izvori ne lažu" i "samo srpski izvori su točni" postoji razlika. Probaj je uočit.. :mig:sad to isto pokušaj iščitati iz mojih postova i skužit ćeš da nisam ja taj koji ne uviđa razliku :mig:
Aha, iđemo sad malo lijepit etikete.. :rolleyes: Ko nije ustaša, odmah je Ćetnik..nemoj o etiketama, molim te - tu ti nisam do gležnjeva :rofl:
možeš se ljutiti koliko hoćeš, činjenica je da silna "ljubav" koju vaši susjedi (uključujući i nove - Republiku Kosovo) nije nastala sama od sebe, nego kao prirodna reakcija na vašu iskazanu "ljubav".
činjenica je i da je (po meni) nelegalnim priznavanjem Kosova dobar dio međunarodne zajednice pokušao pred sobom oprati savjest zbog toga što nisu na vrijeme reagirali na zbivanja u RH i BiH i kazniti vas retroaktivno, kad već nisu na vrijeme-usput vas malo izbaciti iz igre kao remetilački faktor regije dajući vam poprilično posla s kmečanjem kad ste jednom nepravdu osjetili na vlastitoj koži.
činjenica je i da dvije najbolje krave muzare (SLO i RH) ni u bunilu ne žele povratak na staro, tako da ideju o nekoj novoj takvoj državi možete objesiti mačku o rep.
činjenica je i da (zahvaljujući nesposobnim i korumpiranim prascima u RH) Srbija ima jedinstvenu priliku postati ekonomski lider regije, hoće li je iskoristiti ovisi o tome koliko se spremna boriti s vlastitim korumpiranim prascima. kao i koliko je spremna prestati s kukanjem nad prolivenim mlijekom i krenuti naprijed.
Republika Kosovo sada je realnost i Srbija je nikako osim totalnim ratom više ne može vratiti pod svoju ingerenciju, pitanje je samo je li Srbija spremna riskirati da izgubi još više kako bi Kosovo dobila natrag.
Corto Maltese
24.09.2010, 22:09
:
možeš se ljutiti koliko hoćeš, činjenica je da silna "ljubav" koju vaši susjedi (uključujući i nove - Republiku Kosovo) nije nastala sama od sebe, nego kao prirodna reakcija na vašu iskazanu "ljubav".
činjenica je i da je (po meni) nelegalnim priznavanjem Kosova dobar dio međunarodne zajednice pokušao pred sobom oprati savjest zbog toga što nisu na vrijeme reagirali na zbivanja u RH i BiH i kazniti vas retroaktivno, kad već nisu na vrijeme-usput vas malo izbaciti iz igre kao remetilački faktor regije dajući vam poprilično posla s kmečanjem kad ste jednom nepravdu osjetili na vlastitoj koži.
činjenica je i da dvije najbolje krave muzare (SLO i RH) ni u bunilu ne žele povratak na staro, tako da ideju o nekoj novoj takvoj državi možete objesiti mačku o rep.
činjenica je i da (zahvaljujući nesposobnim i korumpiranim prascima u RH) Srbija ima jedinstvenu priliku postati ekonomski lider regije, hoće li je iskoristiti ovisi o tome koliko se spremna boriti s vlastitim korumpiranim prascima. kao i koliko je spremna prestati s kukanjem nad prolivenim mlijekom i krenuti naprijed.
Republika Kosovo sada je realnost i Srbija je nikako osim totalnim ratom više ne može vratiti pod svoju ingerenciju, pitanje je samo je li Srbija spremna riskirati da izgubi još više kako bi Kosovo dobila natrag.
Naravno da nije nastala sama od sebe. Nastala je iz jala što im Srbi više nisu bili prisiljeni služiti kao besplatna radna snaga i pogodna meta za pljačkanje kao u doba Osmanlija.
Za razliku od neprijateljstva Srba i Hrvata, koje je stvoreno u 20. stoljeću, neprijateljstvo Srba i Albanaca je kudikamo starije. Potiče iz vremena Osmanlija kad su Albanci bili povlašteni, kao muslimani, dok su Srbi bili potlačeni, naravno, jer su bili kršćani. U 2. polovici 19. stoljeća je došlo do nekoliko progona Srba(prije toga su Srbi bili većina na Kosovu, već sam stavio podatke u nekom od prijašnjih postova) i od tog vremena potiče to neprijateljstvo i međusobna mržnja, a ne od nekakvog Miloševića i Jugoslavije. Konkretno dolazak Miloševića na vlast je posljedica tlačenja Srba na Kosovu od strane Albanaca.
"Međunarodna zajednica" i njeni čimbenici nemaju savjest, a to da je Srbija na Kosovu kažnjena zbog toga što je radila u RH i BiH je ništa drugo nego wishfull thinking. Točno je jedino da je Srbija došla u poziciju u kojoj ju se moglo napasti jer se prije sukoba na Kosovu kompromitirala za vrijeme ratova '91.-'95. Ali to nema veze s kažnjavanjem Srbije zbog '91.-'95., nego s iskorištavanjem te priče kako bi se realizirali neki njihovi interesi.
Činjenica je da je Jugoslavija bila najveća i najskuplja srpska greška u povijesti. Dovoljno je pogledati kartu Srbije netom prije ulaska u Jugoslaviju i kartu Srbije danas da bi se to uvidjelo. Stvarno nema potrebe da idem dublje u detalje po tom pitanju jer je to potpuno jasno.
Protektorat(ono nema veze s republikom ili bilo kakvom nezavisnom državom) Kosovo jest realnost... Ali realnost je i da danas više nisu devedesete i da ravnoteža moći u svijetu nije i više nikad neće biti kao devedesetih. Doduše, danas Srbijom vladaju obični poslušnici i marionete pa u ovom trenutku to i nije pretjerano bitno. Realnost je da će Srbija intervenirati oružanom silom pokušaju li Albanci na silu integrirati sjever Kosova(sam ministar unutarnjih poslova Dačić jasno je to rekao nedavno), a što se tiče toga da bi mogla izgubiti još neki dio teritorije, baš bi volio vidjeti tko bi to ratovao danas na teritoriji Srbije.
hoggar the terrible
25.09.2010, 01:12
Naravno da nije nastala sama od sebe. Nastala je iz jala što im Srbi više nisu bili prisiljeni služiti kao besplatna radna snaga i pogodna meta za pljačkanje kao u doba Osmanlija.
Za razliku od neprijateljstva Srba i Hrvata, koje je stvoreno u 20. stoljeću, neprijateljstvo Srba i Albanaca je kudikamo starije. Potiče iz vremena Osmanlija kad su Albanci bili povlašteni, kao muslimani, dok su Srbi bili potlačeni, naravno, jer su bili kršćani. U 2. polovici 19. stoljeća je došlo do nekoliko progona Srba(prije toga su Srbi bili većina na Kosovu, već sam stavio podatke u nekom od prijašnjih postova) i od tog vremena potiče to neprijateljstvo i međusobna mržnja, a ne od nekakvog Miloševića i Jugoslavije. Konkretno dolazak Miloševića na vlast je posljedica tlačenja Srba na Kosovu od strane Albanaca.
"Međunarodna zajednica" i njeni čimbenici nemaju savjest, a to da je Srbija na Kosovu kažnjena zbog toga što je radila u RH i BiH je ništa drugo nego wishfull thinking. Točno je jedino da je Srbija došla u poziciju u kojoj ju se moglo napasti jer se prije sukoba na Kosovu kompromitirala za vrijeme ratova '91.-'95. Ali to nema veze s kažnjavanjem Srbije zbog '91.-'95., nego s iskorištavanjem te priče kako bi se realizirali neki njihovi interesi.
Činjenica je da je Jugoslavija bila najveća i najskuplja srpska greška u povijesti. Dovoljno je pogledati kartu Srbije netom prije ulaska u Jugoslaviju i kartu Srbije danas da bi se to uvidjelo. Stvarno nema potrebe da idem dublje u detalje po tom pitanju jer je to potpuno jasno.
Protektorat(ono nema veze s republikom ili bilo kakvom nezavisnom državom) Kosovo jest realnost... Ali realnost je i da danas više nisu devedesete i da ravnoteža moći u svijetu nije i više nikad neće biti kao devedesetih. Doduše, danas Srbijom vladaju obični poslušnici i marionete pa u ovom trenutku to i nije pretjerano bitno. Realnost je da će Srbija intervenirati oružanom silom pokušaju li Albanci na silu integrirati sjever Kosova(sam ministar unutarnjih poslova Dačić jasno je to rekao nedavno), a što se tiče toga da bi mogla izgubiti još neki dio teritorije, baš bi volio vidjeti tko bi to ratovao danas na teritoriji Srbije.aj fala ... da se opet može normalno raspravljati.
kaj se tiče pljačkanja i uzimanja robovske radne snage, to je bio modus operandi svih zaraćenih strana u vrijeme turskih osvajanja, nije baš da su samo Srbi najebali :mig:
sad kaj se međ. zajednice tiče, točno je da političari nemaju savjesti, no to je ionako služilo umirivanju savjesti njihovog biračkog tijela. složit ćeš se (nadam se) da oni ipak moraju malo više osluškivati želje svojih birača od naše gam... političara.
najveća srpska greška bila je to što je Srbija na pljugoslaviju gledala kao na svoje vlasništvo - veliku Srbiju. jbg, želja za ekspanzijom na kraju joj se obila o glavu. nisu Srbi prvi koji su zbog toga "popušili"
Kosovo ima formalni naziv države, republike - kako hoćeš :mig: no u stvarnosti je protektorat. :nezna:
i to prilično nakaradan, ako smijem reći.
ali isto tako srpska vlada je itekako svjesna činjenice da će svaki pokušaj prelaska njene vojske ili policije preko nazovidržavne granice skupo platiti i jedino što može učiniti je dizanje galame.
:rofl:prvo je bilo "ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo"
i palo u vodu
onda je bilo "ako ne umemo da se bijemo, umemo da bežimo"
a sada se to diglo na sasvim novu razinu: "pošto ne umemo ništa drugo, umemo da lažemo" :rofl:
Zijev..
toliko se mučiš oko "dokazivanja" neistina da se nisi potrudio čitati postove, da jesi znao bi o čemu govorim. želiš dokaz? može, dobit ćeš moju adresu u Zagrebu, dođi i ponesi 70 kn za biljege - dobit ćeš kopiju policijskog (milicijskog, ako ti je draže) zapisnika zajedno s poviješću bolesti iz traume s precizno pobrojanim kontuzijama i prijelomima.
no kako su to realne i opipljive stvari, nekako sumnjam da ćeš biti zaintresiran.
Da prarafraziram izvjesnog Hogara:
"tražim dokaze o nepravdam učinjenim Hrvatima, nisam dobio niti jedan - tvoja riječ nije dokaz."
autonomija Kosova i Vojvodine bila je ok dok ste se nadali da ćete imati tri glasa u skupštini, no kad je burazer Krasniqi rekao da on baš ne želi sve što i burazer Jovo, burazer Krasniqi postaje protudržavni element, terorist - niz nastavi sam...
no nisi se usudio reći u kojim granicama zamišljaš tu autonomiju u RH.
da nije sve istočno od Vivovitice Kavvovca i Kavvovaga?! :facepalm:
već viđeno... .kava:
Da, to bi eventualno bilo tako da je o toj autonomiji odlučivao Jovo.. No Jovo nije imao mogućnost odlučivanja, u pitanju je bio Jozo.. :mig:
Što se tiče ovih kavlovaca-kuvaca-palaca, šta da ti kažem, još jedan pokušaj lijepljenja etikete. Vrlo slab, doduše.. O autonomiji Srba u hrvatskoj u nekakvoj sadašnjosti i budućnosti je besmisleno govoriti, pošto je Francek ostvario svoj san o svođenju "remetilačkog faktora" na njemu prihvatljivu mjeru. Već sada vjerujem da u Hrvatskoj ima više Kineza nego Srba..
ja se pak pitam postoji li jedan primjer da je Srbija u skupštini radila u bilo čijem osim samo u svom interesu?!
to je ono što vas najviše boli, da bi istjerali svoje, morali ste povremeno davati (iako samo formalne) ustupke Albancima.
Samo formalni ustupci? A Republika Srbija na Kosovu nema nikakvih ingerencija.. Jedino dakle što je tu bilo samo formalno je pripadnost Kosova R. Srbiji.. Nego, hajde mi molim te objasni na koji način bi se mogli dati veći ustupci Albancima, a da ne bude potpuno otcijepljenje (da se razumijemo, po meni je svakako ta opcija bolja od one autonomije 74.-89)?
ma jasno, Jasenovac si spomenul onak, uzgred - to je sasvim normalna stvar... tebi.
Ajmo se pravit ludi.. Zar nisi ti (naravno, samo onako uzgred :kolutam:) počeo pričat o nekakvim paljenjima i silovanjima od strane Srba, koja s tematikom nemaju nikakve veze?
ok, ajmo o 47 trilijuna pobijenih Srba, lakše ćemo razgovarati kad se dogovorimo o "činjenicama".
Pa ne moramo ako ti se ne da.. Kad si ionako lijepo počeo o 760 miliona Hrvata stradalih u jugokomunistiĆkosrboĆetniĆkoj agresiji.. :facepalm:
:rofl: interesantna je ta tvoja opsesija tv kalendarom :rofl:
a kaj se tiče zbivanja na Kosovu, u BiH i Hrvatskoj, imao sam prilike razgovarati samo s nekolicinom Srba koji su bili spremni reći istinu. svi ostali koristili su tvoju retoriku (ili sličnu) o vječnoj nepravdi, nekoj imaginarnoj ugroženosti, ma boli glava od tih bedastoća.
Istina? To jest ono što si vidio na HRT-u?
tražim dokaze o nepravdam učinjenim Srbima, nisam dobio niti jedan - tvoja riječ nije dokaz.
A koje sam ja nepravde prema Srbima spomenuo? Ja nisam spominjao nikakvu diskriminaciju Srba u SR Hrvatskoj.. Diskriminacija je, kao što rekoh počela tek s Tuđmanom. Ali razina prava Srba (ne kao pojedinaca, već nacionalne zajednice) nisu se nikako mogla mjerit s onim šta su imali Albanci u Srbiji, skoro potpunu samostalnost od matične republike (opet, da se razumijemo, prava koja su Albanci na Kosovu imali 74.-89 su apsolutno pretjerana i bio bih protiv te i takve "autonomije" za Srbe u Hrvatskoj, pošto nemam dvostruke standarde.. :mig:)
krivo ti se čini, no to nije moj problem
ma je, imaš pravo, svi su se urotili protiv vas, anđelčići jedni. pitam se samo kako ste uopće opstali uz toliko crnih vragova oko vas. :rofl:
Ima li kod tebe kakvih nijansi između crne i bijele boje? Ako ima, probaj shvatit da ako "nisu Srbi za sve krivi", ne znači da su anđelčići koji nisu krivi ništa..
drago mi je da se ne baviš etiketiranjem :zubo:
srećom, neka nova smrdoslavija je prilično nevjerojatna, osim toga i bolje je da smo svaki u svom dvorištu.
u mom uskom pogledu na svijet svaki povratak u smrdoslaviju itekako je protiv hrvatskih interesa, a Hrvat je svatko tko ima državljanstvo. nacionalnost svake osobe po meni je privatna stvar.
sve dok to ne počne nabijati drugima na nos.
Pa jel ja lijepim etikete ili ti? Koliko si već puta dosad posegnuo za raznim pokušajima da meni prikačiš ideologiju poludjelog hrvatsko-četničkog vojvode koji ne zna reći "R"?
Što se tiče Jugoslavije (ove smrdo-pljugo-kurci palci nisu baš toliko potrebni, lako se skuži da si protiv te države i bez neprestanog ponavljanja), ideja je bila dobra, no ljudski je materijal krajnje loš.. Balkanski narodi imaju previše podaničkog mentaliteta da bi mogli zajedno graditi nekakvu spomena vrijednu državu.. Nisu više ni zaslužili od svojih bijednih podaničkih banana državica koje su stranci pokupovali za jeftine pare i koje niko ne jebe ni pol posto ni po kojem pitanju...
Što se tiče nacionalnih interesa, to je stvar koja se može definirati na puno načina.. Po meni i nije neki nacionalnio interes 9ova bijeda od "nezavisne" države, čiji političari traže autograme kad se sastaju s drugim državnicima, ali kao što rekoh, bolje nismo niti zaslužili.. :kava:
sad to isto pokušaj iščitati iz mojih postova i skužit ćeš da nisam ja taj koji ne uviđa razliku :mig:
Jel ti uopće čitaš ono što sam pišeš, ako već ne čitaš moje postove.. Dakle rekao si sljedeću stvar:
da se i ja spustim na tu razinu, minorni tv kalendar iznio je više istine o Kosovu i Srbiji u jednom emitiranju nego svi srpski mediji od dana osnutka do danas.
TV kalendar je kao što znamo, jeftina tuđmanistička propaganda ništa bolja od Miloševićeve Politike ili dnevnika RTS-a. Ako kažeš da je takva jeftina pseudo-historija (gdje se ne mogu niti najmanje suzdržati od termina srboĆetnici ili jugokomunisti, kako bi dobili bar privid objektivnosti) istinitija od bilo čega šta je bilo koji srpski izvor rekao, očito smatraš da svi srpski izvori lažu.. I šta je onda neistinito u onome šta sam rekao. Ja za razliku od tebe, shvaćam da objektivni mediji ne postoje te da svako srvari gleda iz svog kuta. Ali postoje neki, koji se barem trude zadržati kakav-takav privid objektivnosti..
nemoj o etiketama, molim te - tu ti nisam do gležnjeva :rofl:
Izbroj molim te, pa će ti biti jasno.. U skoro svakom upisu mi pokušavaš u usta ugurati stvari koje nisam rekao (kavlovac-kavlobag, diskriminacija Srba, milioni u Jasenovcu itd). Ja sam tebe koliko znam, samo jednom povezao s Tuđmanovom poolitikom, što se na kraju i nije pokazalo toliko netočnim, pošto si i sam rekao da si glasao za njega (meni na primjer ni pod možda ne bi palo na pamet da glasam za onog hrvato-četnika, čak i da imam srpsko državljanstvo)...
Pričati o međunarodnoj zajednici i onda uvoditi u priču o nekakvu savjest, nema nikakvog smisla. Prvo, zato što nešto kao što je međunarodna zajednica ne postoji, već su si Amerika i njeni europski sateliti jednostavno uzele za pravo taj termin primijenjivati za sebe. Srbiju nije bombardirao Brazil, Rusija, JApan, Indonezija ili Iran, već Amerika i njeni sateliti pod okriljem naziva NATO. A drugo, zato što svjetsku politiku ne vodi savjest već interesi. Da nije tako, bila bi bombardirana recimo Turska, pošto Kurdi kod nih nemaju niti najosnovnija manjinska prava (kažnjiva je i uoptreba kurdskog jezika), a upravo dok su trajale pripreme za agresiju na Srbiju, Turci su pobili i protjerali više civila nego šta je stradalo u cijelom sukobu na Kosovu.. A kao što znamo, ne samo da Turska nije bila bombardirana, već su i njihovi avioni sudjelovali u napadu na Srbiju.
Šta se tiče opet neke Jugoslavije, zar misliš da Srbi žele tako šta, pa upravo su oni s Jugoslavijom daleko najviše izgubili..:nezna:
Za Srbiju kao nekakvog lidera, ne moraš strahovat.. Kao što su Srbi za vrijeme Juge imali puno nesposobnije političare od Hrvata, tako imaju i sada. Jest, teško je vjerovati da neko može biti nesposobniji od Jace i klauna kojima se okružila, ali Srbi su uvijek puni iznenađenja.. :mig:
Šta se Kosova pak tiče, jedino šta bi tu moglo biti sporno su par općina na sjeveru, koje (bar zasad) nisu etnički očišćene od nealbanaca.. Povratak ostatka Kosova pod okrilje Srbije ne samo da nije moguć pri trenutnom odnosu snaga u svijetu, već bi za Srbiju bio krajnje nepoželjan.. Jer šta će im teritorij odakle su Srbi i druge manjine već davno potjerani, s ekstremno neprijateljski raspoloženih milion i po ljudi? Još ktome na ekonomskoj razini neke afričke zemlje..
hoggar the terrible
25.09.2010, 16:37
:rofl: kao što sam i mislio, "slučajno" si previdio ponuđen dokaz - ne slaže ti se s bajkom :rofl:
ili je stvar u lovi? ok, posudit ću ti 70 kn, no svejedno moramo zajedno u policijsku postaju po ovjerenu kopiju zapisnika. naime, kopiju zapisnika navedenog "izmišljenog" događaja može dobiti (kao privatna osoba) samo zainteresirana/involvirana strana.
no nećemo više o činjenicama, ajmo malo o onome što ti smatraš činjenicama. :zubo:
ps ne bi vjerovao, ali tv kalendar je malomalo stariji od Francekove "ere" :rofl:
Corto Maltese
26.09.2010, 00:17
aj fala ... da se opet može normalno raspravljati.
kaj se tiče pljačkanja i uzimanja robovske radne snage, to je bio modus operandi svih zaraćenih strana u vrijeme turskih osvajanja, nije baš da su samo Srbi najebali :mig:
sad kaj se međ. zajednice tiče, točno je da političari nemaju savjesti, no to je ionako služilo umirivanju savjesti njihovog biračkog tijela. složit ćeš se (nadam se) da oni ipak moraju malo više osluškivati želje svojih birača od naše gam... političara.
najveća srpska greška bila je to što je Srbija na pljugoslaviju gledala kao na svoje vlasništvo - veliku Srbiju. jbg, želja za ekspanzijom na kraju joj se obila o glavu. nisu Srbi prvi koji su zbog toga "popušili"
Kosovo ima formalni naziv države, republike - kako hoćeš :mig: no u stvarnosti je protektorat. :nezna:
i to prilično nakaradan, ako smijem reći.
ali isto tako srpska vlada je itekako svjesna činjenice da će svaki pokušaj prelaska njene vojske ili policije preko nazovidržavne granice skupo platiti i jedino što može učiniti je dizanje galame.
Naravno da nisu samo Srbi najebali. Ali u ovom konkretnom slučaju (dakle, govorim o Kosovu), su upravo Srbi bili ti koji su najebali.
Složit ću se, tu si u pravu. Ali to sigurno nije bio primarni razlog njihovog ulaska u tu priču, tek dodatni bonus, ako bi se to moglo tako nazvati.
Po meni je najveća greška što je Srbija uopće ušla u projekt stvaranja Jugoslavije(da podsjetim, ovo je teritorija koju je Srbija unijela u kraljevinu SHS: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/Serbia1918_%28sr%29.png/370px-Serbia1918_%28sr%29.png).:nezna:
U slučaju albanskog nasilnog pokušaja integracije sjevera Kosova, vrlo je jasno rečeno da će Srbija intervenirati i to međunarodna zajednica dobro zna, zato i ne dozvoljava Albancima da pokušaju takvo nešto. A da bi Srbija intervenciju skupo platila, o tom potom.:mig:
Corto Maltese
24.10.2010, 15:06
Poslednji američki ambasador u Saveznoj Republici Jugoslaviji (SRJ) Vilijem Montgomeri ocenio je da je NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. bila greška i da je stvarnost posle te akcije drugačija od one koju je zvanični Vašington želeo
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/138110/Kad+ovacije+utihnu%2C+stvarnost+deluje+druga%C4%8D ije.html
Zanimljivo... Pitam se koliko istine ima u ovome.
Corto Maltese
28.10.2010, 16:48
Dosijei tajne policije izazvali političku krizu među Albancima u Makedoniji, pošto se u jednom od dokumenata navodi da je Ali Ahmeti, još osamdesetih godina, bio špijun tajne službe tadašnje SFRJ, a kasnije i Srbije. Ahmetijeva stranka besna, lider ćuti. Napad na tekovine OVK, smatraju bivši albanski gerilci.
Lider Albanaca u Makedoniji i nekadašnji komandant makedonskog ogranka Oslobodilačke vojske Kosova Ali Ahmeti našao se, poslednjih dana, u prilično nezgodnoj poziciji, zbog optužbi da je bio špijun jugoslovenske i, kasnije, srpske tajne službe. Ahmetijeve nevolje izazvala lustracija koja je "izbacila" dosije, koga se na volšeban način dokopao skopski Dnevnik.
Albanac, pod konspirativnim imenom Ibar, počeo je da radi za tajnu službu 1980. godine, kada je u sedištu tajne policije na Banjici suočen sa optužbama koje su mu garantovale desetak godina robije, ali i mnogim drugim prljavštinama, uključujući homoseksualne i pedofilske sklonosti, navodi skopski Dnevnik.
"Albanski narod neće dozvoliti švercerima i otpadnicima da omalovažavaju ponos i svetost pravedne albanske borbe... Sve atentatore na sve što ima nacionalnu vrednost pronaći će pravda, bez obzira na to gde se sakriju", navela je Ahmetijeva stranka, pozivajući pristalice stranke da ne podležu beskrupuloznim provokacijama.
"Ovo što se sada dešava sa takozvanim dosijeima, koji su proizvod laboratorija antialbanske politike, prešlo je sve granice ludila", navela je Ahmetijeva stranka.
Uloga srpskih tajnih službi u formiranju OVK bila je i suština sukoba Ibrahima Rugove i Hašima Tačija, pri čemu je nekadašnji lider Demokratskog saveza Kosova do smrti odbijao bilo kakvu saradnju sa gerilcima, koji su, kao revanš, u nekoliko navrata pokušavali da ga ubiju.
Rugova je izbegao najmanje dva pokušaja ubistva, ali su agenti tajne službe OVK, nazvane ŠIK, uspeli da ubiju dvadesetak funkcionera njegove stranke, o čemu sada istragu vodi Euleks, koji je bivšeg likvidatora ŠIK-a Nazima Blacu proizveo u svedoka saradnika, u istrazi koja će biti okončana do kraja godine.
Ko su agenti u redovima OVK?
U dosijeu se nigde ne navodi ime tajnog agenta, ali je kao mesto rođenja navedeno selo Zajas, kod Kičeva, dok zabeleške o sastancima sa kojih je izveštavao centralu navode na zaključak da se radi upravo o Ahmetiju. Verodostojnost tih dokumenata još nije potvrđena.
Suočen sa takvim optužbama, Ibar je pristao da sarađuje sa tajnom policijom, pa je bio jedan od dvojice agenata koji su prisustvovali tajnom sastanku u Cirihu, na kojem je osnovan štab Oslobodilačke vojske Kosova. Osim "agenta Ibar", sastanku je prisustvovao i "agent Ujak", pri čemu se, u dosijeu, prvi navodi kao jedan od naproduktivnijih agenata, ubačenih među "neprijateljsku albansku emigraciju".
"Na sastanku koji je održan u jednom stanu u blizini Ciriha bili su pristuni Ujak, Džavid Haliti, Gafur Elšani, Sejdi Geci, Bardulj Mahmuti, Halil Selimi i naš izbor Ibar... Na sastanku je, kako tvrdi Ibar, bilo reči o mogućim ciljevima OVK na Kosovu i pripremama za ustanak u zapadnoj Makedoniji", navodi se u dosijeu. Ibar i Ujak su za te informacije dobili "apanažu" od 7.000 švajcarskih franaka.
Ukupno, tajni agent Ibar je od centrale dobio 167.560 švajcarskih franaka, 50.000 nemačkih maraka i neutvrđen iznos u dinarima, a od 1983. do 1984. godine, službi je dostavio oko 10.000 korisnih informacija, pa mu je priznat i radni staž u trajanju od devet godina, što je obavljeno preko "Progresa" i "Geneksa".
Za njegov angažman znali su i makedonski obaveštajci, koji su tražili da se taj aranžman nastavi i tokom devedesetih.
Tokom rada za Službu državne bezbednosti, Ibar je dostavljao podatke o mnogim liderima OVK, uključujući Kadrija Veselija, Džavita Halitija, Ramuša Haradinaja, Agima Čekua, Jakupa Krasnićija, Azema Sulju, Hidajeta Hisenija, Rama Buju, Bardulja Mahmutija, Emruša Džemailija i stupio je u kontakt sa šefom tadašnje kosovske vlade u egzilu Bujarom Bukošijem.
Bukoši je, po nagovoru tog agenta, na račune kojima je raspolagao Ujak, prebacio 230.000 nemačkih maraka i 180.000 švajcarskih franaka. Agent Ibar je podatke koje je sakupljao predavao u Kranju.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/786688/Albanski+Aleksa+%C5%BDuni%C4%87.html
Intrigantno... Pitam se što će na kraju ispasti od ove priče.
hoggar the terrible
28.10.2010, 17:05
"Na sastanku koji je održan u jednom stanu u blizini Ciriha bili su pristuni Ujak, Džavid Haliti, Gafur Elšani, Sejdi Geci, Bardulj Mahmuti, Halil Selimi i naš izbor Ibar... Na sastanku je, kako tvrdi Ibar, bilo reči o mogućim ciljevima OVK na Kosovu i pripremama za ustanak u zapadnoj Makedoniji", navodi se u dosijeu. Ibar i Ujak su za te informacije dobili "apanažu" od 7.000 švajcarskih franaka.ovaj dio priče mi najviše smrdi :nezna:
ako uzmemo kao pretpostavku da je informacija o sastanku i prisutnim osobama točna, niti jedan obavještajac koji drži do sebe ne bi sastavio ovakvo izvješće. bez obzira na to što bi to trebao biti "top secret-eyes only" dokument, nitko inteligentan ne bi naveo kodna imena doušnika zbog opasnosti da dokument prije ili kasnije dođe u ruke u koje ne bi smio.
oni koji trebaju znati imena doušnika i informanata ionako ih znaju, drugim riječima srpski obavještajci se jako dobro zabavljaju bacanjem kosti oko čijeg glodanja će se kosovski Albanci prilično dugo natezati.
a šteta je već počinjena, bez obzira na infantilnost pamfleta ubačen je crv sumnje i nezadovoljstva - što je (kako mi se čini) i bio primarni cilj.
vidi mi se da je počela nova tekma, srpska ob. služba:kosovski Albanci 1:0 :zubo:
Corto Maltese
28.10.2010, 17:10
Ma cijela priča smrdi do neba... Makedoncima je isto u interesu da se Albanci glože i svađaju, tako da ni njih ne treba isključiti iz ove priče...
Ali se slažem da je očigledno riječ o bačenoj kosti nad kojom će se albanski političari gložiti i svađati.
Hobotnica
28.10.2010, 17:30
Corto nam se malo rekupera od jučerašnjih šokova i nastavlja sa velikosrpsko/četničkom propagandom:rolleyes::flop:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/Serbia1918_%28sr%29.png/370px-Serbia1918_%28sr%29.png
Sinko, jesi li ti normalan:think:
Ovako, kako pisah Kosovo i makedoniju ste dobili agresijom, naravno uz mnogobrojne zločine na d Albancima, Albanci su bili barem večinom muslimani a Makedonci su bili kršćani pa ste i njih porobili i čak im osporili da se zovu svojim imenom:eek::ne bu dobro:
Crna Gora, to je nešto najsromotnije u povijesti ratovanja, da zemlja pobjednica bude okupirana od svoje saveznice:eek::facepalm:
Doduše Petrovići i jesu zapravo srpska dinastija ali zaprepašćuje silina obračuna sa njima i sa njihovim pristašama:palica:
Vojvodina, e to mogu samo reć Corto ne seriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiii
više:flop:
Te odluke skuštine u Rumi su smiješne, to je u razini sa odlukama RSK, zapravo RSK je imala čak i nešto veći legimetet nego te srijemske, banatske i koje li već skupštine...............
Daj odseli u Srbiju pa tamo tuć pedere i Albance:cigara:
Corto Maltese
31.10.2010, 12:24
Srbi na Kosovu ne treba da bojkotuju tamošnje izbore, rekao predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović. Potrebno je stvoriti uslove da se bez saglasnosti Srba na Kosovu ne mogu doneti neke odluke u Prištini, istakao Mićunović.
Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da Srbi na Kosovu ne treba da bojkotuju tamošnje izbore.
"Glas Srba se mora čuti, odnosno potrebno je stvoriti uslove za to da se bez njihove saglasnosti neke odluke u Prištini ne mogu doneti", rekao je Mićunović za novosadski Dnevnik, a prenosi agencija Beta.
Mićunović je ocenio da dosadašnja "politika bojkota" kosovskih izbora nije dala nikakve rezultate, jer su Srbi posle izbora uvek ostajali u getu, pravno nezaštićeni i bez ikakvog uticaja u institucijama.
"Ne verujem da su time na bilo koji način pomogli ostajanju Kosova u sastavu Srbije ili da su omeli one koji su priznali nezavisnost. Ne znam da li će Vlada Srbije sada zauzimati stav i kakav će on biti, ali se nadam da će se u svakom slučaju voditi racionalnim, a ne emotivnim razlozima", rekao je Mićunović.
Prema njegovom mišljenju, "krajnje vreme" je da se prestane sa eksploatisanjem kosovskog pitanja za dnevnopolitičke potrebe.
"Činjenica je da mi na Kosovu nemamo vlast, niti tamo kontrolišemo situaciju, te to kakav će biti njegov konačan status neće zavisiti od toga da li ćemo i kada upotrebljavati koji termin: južna srpska pokrajina, teritorija pod privremenom upravom Prištine, sused. To je poigravanje s virtuelnom stvarnošću kojim se, u stvari, pokušava osporiti sam proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji", rekao je Mićunović.
Neophodna normalizacija odnosa sa Prištinom
Prema njegovim rečima, pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova neće biti jedan od uslova za ulazak Srbije u EU, ali će jedan od preduslova svakako biti normalizacija odnosa sa Prištinom.
"Između ostalog, mislim da nam neće biti dozvoljeno da blokiramo put Kosova ka EU", rekao je Mićunović.
Prema njegovim rečima, činjenica da će na predstojećoj Izbornoj skupštini DS-a lider te partije i predsednik Srbije Boris Tadić biti jedini kandidat je očekivana.
"Kada je reč o Tadiću, imamo specifičnu situaciju da je predsednik stranke istovremeno i predsednik Srbije. I svako dovođenje u pitanje Tadićevog stranačkog liderstva krnjilo bi njegov autoritet kao šefa države", rekao je Mićunović.
Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke je rekao da to ne znači da je nemoguće da i neko drugi istakne kandidaturu za mesto predsednika DS-a, ali je ocenio da takav scenario nije realan.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/787996/Politika+bojkota+ne+daje+rezultate.html
Isto tako su mogli jednostavno priznati Kosovo i završiti tu priču. Gamad.
Corto Maltese
13.12.2010, 20:23
Na pomolu izborni skandal na Kosovu. Rekordna izlaznost u Drenici. Na jednom biračkom mestu čitavih 149 odsto. Izborna komisija još uvek ćuti. EU zadovoljna izborima. Partije razmenjuju optužbe i čekaju ishod. Tači nadmašio Milutinovića!
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/809820/U+Drenici+glasalo+149+odsto!.html
Mislim da je Kosovo doseglo 1 zenit demokracije.:lol::rofl::lol::rofl::lol:
Predlažem da se promijeni naslov teme u "Trenutak istine - neovisnost Kosova" ili neki sličan jer ovako iz samog naslova baš ništa nije jasno o čemu se tu radi.
Corto Maltese
20.12.2010, 17:19
Učinjeno.
Hobotnica
20.12.2010, 17:52
a ja već mislio postavit temu o tome di je nestao Corto:D
Corto Maltese
11.01.2011, 13:57
Parlamentarni izbori na Kosovu organizovano su izmanipulisani, ocenila izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček istakavši da bi to moglo da utiče na budući put Kosova ka Evropskoj uniji.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/824832/Brisel+kritikuje+kosovske+izbore.html
Stvarno sam šokiran, uzimajući u obzir da im premijer daje izjave kako će raskrinkati one Albance koji su surađivali u istrazi Vijeća Europe o prodaji organa... Vidi se da čovjek shvaća principe funkcioniranja pravne države i civiliziranog društva općenito. 1 ogroman državnički potencijal. A šefu oporbe je nedavno ukinuta oslobađajuća presuda u Haagu, tako da je i s te strane prosperitetna budućnost najmlađe europske države(:facepalm:) zagarantirana.
Corto Maltese
15.01.2011, 20:46
Alister Džon Kembel, britanski novinar i politički analitičar, bio je na dužnosti šefa komunikacija u kabinetu Tonija Blera, od 1994. do 2003. godine.
Učesnik je i svedok nekih najznačajnijih trenutaka Blerove vladavine, od prve kampanje za premijera, preko reforme Laburističke partije, pogibije priceze Dajane, napada od 11. saptembra 2001. u Njujorku i rata u Iraku i bombardovanja Srbije.
Pre tri godine izdao je knjigu pod naslovom "Blerove godine".
Drugi knjiga Kembelovih dnevnika, koja obuhvata period od 1997. do 1999. godine, izaćiće 20. januara.
Deo beleški iz svoje nove knjige autor je ustupio listu Gardijan, koji ih je prošle noći objavio u onlajn izdanju.
Petak, 2. april - Još uvek sam bio jako umoran i od iscrpljenosti sam počeo da osećam da mi trne noge noge. Gubili smo propagandni rat protiv Srba. T(oni)B(ler) je zvao ranije i želeo je da se stvari jako ubrzaju. Razgovarao je sa Klintonom o malodušnosti vojne strategije. On je razgovarao sa Margaret Tačer, prošle noći i ona je bila zgrožena činjenicom da su vojni komandanti i ambasadori država članica NATO (među sobom) raspravljali o metama. Želeo je da uputi poruku da pojačavamo napade. Rekao sam mu da smo to već uradili.
Utorak, 6. april - Porodični odmor u Francuskoj - Desničarski nastrojeni komentatori su vrištali na sav glas i složili smo se da probamo da ubedimo Tačerku i Čarlsa Pauela (njenog bivšeg savetnika za spoljnu politiku) da kažu da im nije pravo što levičari vode rat, ali da bi trebali da podrže ono što radimo. NATO bi mogao da posrne, ali smo bili odlučni da stavimo komunikacije pod kontrolu i obezbedimo da prestonice budu koncentrisanije oko stvari koje govore i rade.
Sreda, 7. april - Imalo smo nešto uspeha sa strategijom za desnicu, Čarls Pauel i Dejvid Hart (bivši Tačerkin savetnik) su pristali, ali su nas desničarski opredeljene novine i komentatori toliko mrzeli da su bili odlučili da daju sve od sebe da bilo šta propadne. Da je ovo bio rat koji vode Torijevci, podržavali bi ga na svakom koraku.
Četvrtak, 8. april - Nisam nikako uspevao da se isključim i počeo sam da smišljam promene za koje sam smatrao da su nam potrebne u vezi sa komunikacijama. Mnogo se stvari sada vrtelo oko komunikacija. Ali Milošević je imao potpuno kontrolu nad svojim medijima i naši mediji su bili osetljivi na ono što su oni objavljivali. Mogli bi da izgubimo bitku za javno mnenje i ukoliko spustimo gard u nekim od država NATO imaćemo problem da ovo nastavimo.
Petak, 16. april - Probudio sam se u 5,30 časova i ušao u voz za Brisel u 6,53. (Direktor komunikacija NATO Džejmi) Šej je bio fasciniran načinom na koji smo, kao Novi laburisti, promenili pristup medijima i bio je uveren da i oni mogu iz toga svašta naučiti. Osećao sam da nemam previše vremena. Trebalo nam je više ljudi i bolja organizacija. Trebao nam je strateški pristup komunikacijama, snažnija centralizacija, tako da se sve prestonice osećaju delom onoga što smo govorili i radili, ali i da imaju pravo da znaju o čemu se radi, čak i ukoliko nemaju preteranog uticaja.
Rekao sam (generalnom sekretartu NATO Havijeru) Solani da ukoliko ponovo želi da istupi, treba samo da kaže. Odgovorio je da mu se svideo način na koji smo pripitomili medije. Rekao sam mu da nismo, ali da smo ih naveli da pomisle da jesmo.
(Glavnokomandujući snaga NATO, američki general Vesli) Klark mi je dozvolio da govorim baš dugo. Rekao je: "Dakle, sviđa mi se dosta od onoga što ste rekli i, da ne okolišam, moramo nešto da preduzmemo jer smo na ivici propasti". Bilo je prilično uznemirujuće čuti ga kako to otvoreno izgovara, kao što je uznemirujuće bilo kada me uhvatio pod ruku i na odlasku mi rekao: "Srećno, Alistere, svi mi računamo na vas"- Odgovorio sam: "Zar to nisam trebao ja da kažem".
Bilo mi je malo zastrašujuće što sam, na vrhuncu vojne kampanje, sedeo sa generalima i govorio im kako da je vode, bar kada je reč o medijima i žalio se da im u medijskoj kampanji nedostaje disciplina koja se od vojske očekuje. Objasnio sam mu da nisam zaluđenik slobodom medija i zaista sam osećao da ponekada previše odajemo. Rekao sam mu da ne bih prikazao napad na voz. To nam nije išlo u korist. Ukoliko vodite rat, morate ratovati na svim nivoima.
Kako je vojna kampanja odmicala, Bler je bio sve odlučniji da bi NATO trebao da se pripremi za raspoređivanje kopnenih snaga - što je izazvalo bes u nekim krugovima u Vašingtonu. Bler je posetu Vašingtonu u čast 50. godišnjice NATO iskoristio da se založi za kopnene snage.
Sreda, 21. april, Bela kuća - TB je rekao da bi morali da kod Miloševića izazovemo veću neizvesnost oko upotrebe kopnenih snaga. Bil (Klinton) je rekao da nije za to, kao i Sendi (Berger, savetnik za nacionalnu bezbednost). On je rekao da bi bilo neodgovorno da ne počnemo da pravimo neke planove, ali na način koji ne bi doveo do podela među saveznicima.
Četvrtak, 22. april - (TB je rekao) da će, ukoliko Bil nije siguran, otići da ga ubedi, jer se ovako nešto ne može izvesti bez SAD. Kolikom riziku izlažemo naše odnose? Džonatan (Pauel) ga je podsetio na vreme kada je Tačerka rekla Bušu da nije vreme za kolebanje (Diskutovali su o iračkoj invaziji na Kuvajt avgusta 1990. godine).
Razlika je, ukazao je TB, u tome što je "ona bila premijer dugo, a ja sam ovde tek dve godine". Ali rekao je da želi da se ponovo sastane sa BK (Bil Klinton) i naglasi da nećemo moći da se tek tako izvučemo. Snažno je osećao da u istoriji postoji slobodno mesto za BK što bi oduvalo svo smeće o njegovom privatnom životu. Neprestano je ponavljao da je to moralno pitanje. Bio je sav usplahiren i iako je na sebi imao samo gaće i čarape, bilo je teško neshvatiti ga ozbiljno, iako sam ga sve vreme ohrabrivao da se obuče.
Bler je odleteo za Čikago radi jednog od najvažnijih spoljnopolitičkih govora za njegove vladavine, tokom koje je uspostavio princip liberalnog intervencionizma. U tom govoru su predstavljeni principi prema kojima jedna suverena država može napasti drugu.
TB je delovao sve zabrinutiji jer smo zamoljeni da pomognemo operaciju koja bi se mogla okončati mrljavim dogovorom. Ukoliko bi se tako nešto dogodilo, nikada više ne bi mogli da pošaljemo naše snage u neku operaciju te vrste.
Nedelja, 25. april, Seminar trećeg puta - (Nemački kancelar Gerhard) Šreder me pitao kako teče naša kampanja dezinformisanja. Rekao sam mu da bi tekla mnogo bolje da se uključi i nekoliko Nemaca. TB je odveo Bila u odvojenu prostoriju, gde su bili samo njih dvojica, gde ga je opet pritiskao oko kopnenih snaga, rekavši da nam je potrebno pravo rešenje i da se to može dogoditi samo ukoliko Sjedinjene Države jasno kažu da će biti spremne kada za tako nešto dođe vreme. Kasnije je rekao da je Bil bio jako kolebljiv.
Takođe, rekao mi je da bi ja trebao da preuzmem rukovođenje celom medijskom operacijom.
Utorak, 27. april - Putovanje automobilom i ručak u zamku nadomak Brisela koji je koristio Ves Klark. On mi je rekao da postoji bomba koju žele da upotrebe i koja može da uništi prostor veličine četiri fudbalska igrališta, a da se tek tada aktiviraju granate pa se šteta dodatno proširi. Rekao je da Srbi ne znaju da je imamo. Pitanje je jedino da li da ih upozorimo ili je jednostavno upotrebimo?
Teško pitanje. Rekao sam, ukoliko je ipak upotrebite javite nam ranije da bi mogli da smislimo odgovarajuće objašnjenje.
Četvrtak, 29. april, Dauning strit - Ukazao sam (Toniju Bleru) da većina ostalih deli mišljenje BK-a o kopnenim snagama - Šreder, Širak, Jeljcin. Ali, vojska tvrdi sa bez toga ne može da pobedi, rekao je on.
Izuzetno zanimljivo. Toliko o Velikoj Britaniji - "vječitom srpskom savezniku". A i neke zanimljive stvari su izrečene o tome tko je dobijao rat, a to je bilo nekih mjesec i pol prije kraja sukoba, ne na početku.
hoggar the terrible
15.01.2011, 21:03
jebeni off: otkad je United Kingdom ičiji saveznik , osim svoj vlastiti?
Corto Maltese
15.01.2011, 21:30
jebeni off: otkad je United Kingdom ičiji saveznik , osim svoj vlastiti?
Prilično je popularna teza da je UK vječiti srpski saveznik, to sam pročitao mali milijun puta, pogotovo na fhr...
hoggar the terrible
15.01.2011, 21:48
:D pa i Njemačka je vječiti hrvatski saveznik, kaj se vidi po tome kak nas Merkelica kara :zubo:
(iako moram priznati - zasluženo :o)
Corto Maltese
15.01.2011, 21:58
Ma, budalaštine.:mig:
Priča o zlim silama Britaniji i Rusiji(i Francuskoj) koje uvijek podržavaju Srbiju služi samo da bi se dobilo na melodramatičnosti borbe protiv Srbije uz koju stoje takvi svjetski silnici i moćnici. Ono, "mi sami protiv svih, cijelog nepravednog svijeta".
Isto je i sa pričom o "Švabama, Vatikanu i Jamerici" koji su "vekovni srpski neprijatelji i hrvatski saveznici". Ili sa "celim islamskim svetom koji se urotio da otme Srbiji Kosmet i protera Srbe iz Bosne".
Jedino što me živcira je što enormna masa ljudi vjeruje tim budalaštinama.
Corto Maltese
25.01.2011, 18:19
Report identifies Hashim Thaci as 'big fish' in organised crime
Kosovo's prime minister accused of criminal connections in secret Nato documents leaked to the Guardian
Kosovo's prime minister, Hashim Thaçi, has been identified as one of the "biggest fish" in organised crime in his country, according to western military intelligence reports leaked to the Guardian.
The Nato documents, which are marked "Secret", indicate that the US and other western powers backing Kosovo's government have had extensive knowledge of its criminal connections for several years.
They also identify another senior ruling politician in Kosovo as having links to the Albanian mafia, stating that he exerts considerable control over Thaçi, a former guerrilla leader.
Marked "USA KFOR", they provide detailed information about organised criminal networks in Kosovo based on reports by western intelligence agencies and informants. The geographical spread of Kosovo's criminal gangs is set out, alongside details of alleged familial and business links.
The Council of Europe is tomorrow expected to formally demand an investigation into claims that Thaçi was the head of a "mafia-like" network responsible for smuggling weapons, drugs and human organs during and after the 1998-99 Kosovo war.
The organ trafficking allegations were contained in an official inquiry published last month by the human rights rapporteur Dick Marty.
His report accused Thaçi and several other senior figures who operated in the Kosovo Liberation Army (KLA) of links to organised crime, prompting a major diplomatic crisis when it was leaked to the Guardian last month.
The report also named Thaçi as having exerted "violent control" over the heroin trade, and appeared to confirm concerns that after the conflict with Serbia ended, his inner circle oversaw a gang that murdered Serb captives to sell their kidneys on the black market.
The Council's of Europe's parliamentary assembly in Strasbourg will debate Marty's findings and vote on a resolution calling for criminal investigations. The vote is widely expected to be passed.
Kosovo functioned as a UN protectorate from the end of the Kosovo war until 2008, when it formally declared independence from Serbia.
Thaçi, who was re-elected prime minister last month, has been strongly backed by Nato powers. His government has dismissed the Marty report as part of a Serbian and Russian conspiracy to destabilise the fledgling state.
However, the latest leaked documents were produced by KFOR, the Nato-led peacekeeping force responsible for security in Kosovo. It was KFOR military forces that intervened in the Kosovo war in 1999, helping to put an end to a campaign of ethnic cleansing by Slobodan Milosevic's Serbian forces.
Nato said in a statement tonight that it had instigated an "internal investigation" into the leaked documents, which are intelligence assessments produced around 2004, shortly before tensions with ethnic Serbs fuelled riots in Kosovo.
In the documents, Thaçi is identified as one of a triumvirate of "biggest fish" in organised criminal circles. So too is Xhavit Haliti, a former head of logistics for the KLA who is now a close ally of the prime minister and a senior parliamentarian in his ruling PDK party. Haliti is expected to be among Kosovo's official delegation to Strasbourg tomorrow and has played a leading role in seeking to undermine the Marty report in public.
However, the Nato intelligence reports suggest that behind his role as a prominent politician, Haliti is also a senior organised criminal who carries a Czech 9mm pistol and holds considerable sway over the prime minister.
Describing him as "the power behind Hashim Thaçi", one report states that Haliti has strong ties with the Albanian mafia and Kosovo's secret service, known as KShiK. It suggests that Haliti "more or less ran" a fund for the Kosovo war in the late 1990s, profiting from the fund personally before the money dried up. "As a result, Haliti turned to organised crime on a grand scale," the reports state.
They state that he is "highly involved in prostitution, weapons and drugs smuggling" and used a hotel in the capital, Pristina, as an operational base. Haliti also serves as a political and financial adviser to the prime minister but, according to the documents, is arguably "the real boss" in the relationship. Haliti uses a fake passport to travel abroad because he is black-listed in several countries, including the US, one report states.
Haliti is linked to the alleged intimidation of political opponents in Kosovo and two suspected murders dating back to the late 1990s, when KLA infighting is said to have resulted in numerous killings.
One was a political adversary who was found "dead by the Kosovo border", apparently following a dispute with Haliti. A description of the other suspected murder – of a young journalist in Tirana, the Albanian capital – also contains a reference to the prime minister by name, but does not ascribe blame.
Citing US and Nato intelligence, the entry states Haliti is "linked" the grisly murder, going on to state: "Ali Uka, a reporter in Tirana, who supported the independence movement but criticised it in print. Uka was brutally disfigured with a bottle and screwdriver in 1997. His roommate at the time was Hashim Thaçi."
Haliti is also named in the report by Marty, which is understood to have drawn on Nato intelligence assessments along with reports from the FBI and MI5.
Marty's report includes Haliti among a list of close allies of Thaçi said to have ordered – and in some cases personally overseen – "assassinations, detentions, beatings and interrogations" during and immediately after the war.
Haliti was unavailable for comment. However, in an interview with the media outlet Balkan Insight last week he dismissed the Marty report as "political" and designed to "discredit the KLA". "I was not surprised by the report. I have followed this issue for years and the content of the report is political," he said.
But he accepted that the Council of Europe was likely to pass a resolution triggering investigations by the EU-backed justice mission in the country, known as EULEX.
"I think it's a competent investigating body," he said, "It's a European investigation body. I think that there is no possibility that EULEX investigation unit to be affected by Kosovo or Albanian politics."
Responding to the allegations in the NATO intelligence reports tonight, a Kosovo government spokesman said: "These are allegations that have circulated for over a decade, most recently recycled in the Dick Marty report. They are based on hearsay and intentional false Serbian intelligence.
"Nevertheless, the prime minister has called for an investigation by EULEX and has repeatedly pledged his full cooperation to law enforcement authorities on these scandalous and slanderous allegations.
"The government of Kosovo continues to support the strengthening of the rule of law in Kosovo, and we look forward to the cooperation of our international partners in ensuring that criminality has no place in Kosovo's development."
Road to Strasbourg
It has taken more than two years for an inquiry into organ trafficking in Kosovo to reach the Palace of Europe, a grand building in Strasbourg that serves as the headquarters of the Council of Europe.
The formal inquiry into organ trafficking in Kosovo was prompted by revelations by the former chief war crimes prosecutor at The Hague, Carla Del Ponte, who said she had been prevented from properly investigating alleged atrocities committed by the Kosovo Liberation Army.
Her most shocking disclosure – unconfirmed reports the KLA killed captives for their organs – prompted the formal inquiry by human rights rapporteur Dick Marty.
His report, published last month, suggested there was evidence that KLA commanders smuggled captives across the border into Kosovo and harvested the organs of a "handful" of Serbs.
His findings, which will be subject to a parliamentary assembly vote tomorrow, went further, accusing Kosovo's prime minister and several other senior figures of involvement in organised crime over the last decade.
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/24/hashim-thaci-kosovo-organised-crime
Corto Maltese
25.01.2011, 18:22
Parlamentarna skupština Saveta Evrope, sa 169 glasova "za", usvojila Rezoluciju o nehumanom postupanju prema ljudima i nelegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu, koju je predložio specijalni izvestilac Dik Marti.
Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je Rezoluciju, koju je na osnovu izveštaja o trgovini ljudskim organima na Kosovu, predložio specijalni izvestilac Dik Marti. Za Rezoluciju je glasalo 169, od 191 prisutnog poslanika. Protiv je bilo osam, a 14 poslanika se uzdržalo od glasanja.
Rezolucijom se pozivaju međunarodna zajednica i vlasti u Beogradu, Prištini i Tirani da preduzmu mere, kako bi se rasvetlila trgovina ljudskim organima i drugi zločini tokom i posle sukoba na Kosovu.
Parlamentarna skupština Saveta Evrope je prethodno glasala o amandmanima podnetim na Rezoluciju i prihvatila oba amandmana koje je predložio Marti.
U Nacrt rezolucije ubačen je amandman kojim se traži razjašnjenje kompetencija Euleksa, i/ili nekog drugog međunarodnog sudskog tela koje ima mandat da vodi istrage, tako da njihova teritorijalna i vremenska jurisdikicija bude priznata za sve zločine povezane sa sukobom na Kosovu.
Drugi amandman Dika Martija odnosi se na promenu paragrafa u kojem se precizira šta se očekuje od albanske vlasti i kosovske adminstracije.
Od 19 amandmana koji su podneli Albanci prihvaćen je samo jedan, pa je naziv rezolucije promenjen u "Istraga optužbi o nehumanom tretmanu ljudi i nelegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu". Skupština je usvojila i sedmi amandman kojim se iz jednog od paragrafa izbacuje deo koji povezuje vođstvo bivše OVK sa kriminalnim aktivnostima.
Dik Marti je posebno pozvao albanske vlasti da sarađuju sa Euleksom i pruže podršku istragama oko logora na severu Albanije, dok se administracija Kosova poziva da bezrezervno sarađuje sa Euleksom, ili nekim drugim međunarodnim telom, koje ima mandat da sprovodi istragu o zločinima.
Na završetku rasprave pred glasanje Dik Marti se kratko obratio Parlamentarnoj skupštini i zahvalio na podršci.
Pred evropskim parlamentarcima sutra će se naći drugi izveštaj o Kosovu, posvećen zaštiti svedoka. U tom izveštaju, koji je načinio Žan Šarl Gardeto, navodi se da su ljudi koji se usude da svedoče na Kosovu na meti pretnji i napada, kao i da su u procesu protiv Ramuša Haradinaja dva svedoka ubijena. Usvajanje tog dokumenta je od značaja za sprovođenje istraga na Kosovu.
Marti: Nema pravde bez istine
Dik Marti je poslanicima PS SE, u prvom delu sednice, predstavio izveštaj o organizovanom kriminalu na Kosovu, u kojem je bivši premijer Hašim Tači opisan kao "šef mafije".
"Mi smo čuvari vrednosti. I zbog toga moramo da se borimo za istinu", rekao je Marti, navodeći da je Savet Evrope "oduvek bio mesto na kojem se branio stav da se o ljudskim pravima ne može pregovarati niti se smeju žrtvovati".
"Nema pravde bez istine, i nije skandal ovaj izveštaj, kako mnogi tvrde, već je skandal politički oportunizam koji je nadjačao pravdu", rekao je Marti.
"Ovaj izveštaj ne dotiče status Kosova, nije usmeren protiv naroda Kosova, niti je u korist Srbije. Ne, ovaj izveštaj nema nikakve veze sa Srbijom. Ne, ovaj izveštaj nema nikakve veze sa Rusijom", istakao je Marti.
Izvestilac je rekao da je tokom istrage pronašao pouzdane svedoke, čije izjave predstavljaju temelj tvrdnji koje iznosi u izveštaju, ali je dodao da se oni plaše i da ne veruju u kosovsko pravosuđe. Marti je naveo da je bivša haška tužiteljka Karla del Ponte prikupila gomilu dokaza, iako su njeni istražitelji bili suočeni sa brojnim teškoćama.
"Imena navedena u izveštaju su ista ona imena koja su navođena u izveštajima obaveštajnih službi i analitičara, a žrtve su i Srbi i Albanci sa Kosova koji su za OVK bili izdajnici, a za nas su samo ljudska bića, rekao je Marti.
Očekuje se da će, po usvajanju rezolucije, međunarodna zajednica će pokrenuti obimnu istragu o navodima Dika Martija, uključujući optužbe da je Tačijeva Drenička grupa bila umešana u ubistva, otmice, šverc droge, belog roblja i oružja, kao i u trgovinu organima.
Podrška evropskih parlamentaraca
Predstavnik parlamentarne grupe socijalista Klas de Vries rekao je da bi trebalo sprovesti nepristrasnu i objektivnu međunarodnu istragu o svim navodima iz izveštaja.
"Treba podržati ovu istragu i pružiti svu neophodnu pomoć, kao i garantovati bezbednost svedoka", dodao je Vries.
Poslanica konzervativaca Amber Rad ukazala je da se izveštaj ne bavi politikom, nego žrtvama i da se u njemu ističe povezanost organizovanog kriminala i politike koja je proistekla iz rata na Kosovu.
Mariluiz Bek ispred liberala istakla je da je važno je da ovaj izveštaj ne bude zloupotrebljen da bi se dovela u pitanje nezavisnost Kosova.
Tajni Koks ispred narodnjaka rekao je da je Marti svoj posao uradio na sjajan način. Izveštaj je pokazao da se znalo šta se dešava, ali da niko nije pokušao da to spreči, rekao je Koks i ocenio da to predstavlja na izvestan način saučešće u zločinu, a da je OVK de fakto bila saveznik NATO.
Peticija protiv rezolucije
Generalnom sekretaru Saveta Evrope Torbjornu Jaglandu predata je peticija organizacija bivših boraca OVK, protiv navoda iz izveštaja Dika Martija o trgovini organima nestalih kosovskih Srba, sa preko 230.000 potpisa.
Delegacija organizacija nastalih iz OVK, koju predvodi Muhamed Džemailji, sastala se sa različitim grupama poslanika u Parlamentarnoj skupštini SE i zatraživši da se izjasne protiv rezolucije sačinjene na osnovu tog izveštaja, preneli su prištinski mediji.
Vođe organizacija bivše OVK, Džemajlji i Džavit Jašari, kao i njihovi saradnici, protestovali su u podne ispred sedišta Saveta u Strazburu.
Tokom protekle tri nedelje, organizacije proistekle iz albanskih oružanih formacija sa Kosova, iz Makedonije i iz Preševa i Bujanovca, sakupljale su potpise za peticiju protiv Martijevih navoda. Peticija je potpisivana na Kosovu, u Makedoniji, Preševu, Bujanovcu i Albaniji.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/831728/Usvojena+Martijeva+rezolucija.html
Corto Maltese
25.01.2011, 18:25
Peticija da se ne istražuju ratni zločini... Sunce ti jebem nenormalno...:rofl: Nikad nisam čuo za takvo što dosad.:ne bu dobro:
Koji bolesnici.
A što se tiče broja potpisa, šta je bilo sa "par tisuća slabo naoružanih gerilaca"?:lol:
Werewolf
25.01.2011, 18:53
Corto, nima brige...mlade snage 'hrvatskog' SDP-a su uz vas, iako nisu za nas. :cigara:
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/01/25/0098006.html?pos=n0
"Kosovo je Srbija, a to što se netko pravi pametan u EU, a nikad na ovim prostorima nije bija, to je problem... I to su nacisti novog doba..."
"Kosovo je srpski teritorij otkada je svijeta i vijeka... razumiš... ovo će se EU razbit o glavu jer su dozvolili Albancima da imaju još jednu mafijašku državu"
"Ja isto tako smatram da Hrvati i Dalmatinci nisu isti narod i što ćemo sad? Oćemo se odcijepit?":facepalm::facepalm:
Prilično je popularna teza da je UK vječiti srpski saveznik, to sam pročitao mali milijun puta, pogotovo na fhr...
Čuvaj me bože od prijatelja:kava:
hoggar the terrible
25.01.2011, 20:09
Corto, opet ti po Kosovarima :ne bu dobro:
za tebe danas nema bakljave :zubo:
Rado van ide
25.01.2011, 21:52
Hey ustašo, što ti sad ne paše kad netko kaže da je kosovo mafijaška zemlja:cigara:
boogeyman
26.01.2011, 00:11
Corto, nima brige...mlade snage 'hrvatskog' SDP-a su uz vas, iako nisu za nas. :cigara:
:facepalm::facepalm:
Hmmmm...mislio sam da je neka desničarska podvala:zubo:...ali eto,moram i ja zviznuti facepalm:facepalm:
Iiii...ne ignoriraj Radovana:cigara:
Werewolf
26.01.2011, 00:21
Hmmmm...mislio sam da je neka desničarska podvala:zubo:...ali eto,moram i ja zviznuti facepalm:facepalm:
Iiii...ne ignoriraj Radovana:cigara:Pa ča nije zanimljivo da se mlade snage hrvatskog SDP-a više zanimaju i bore za neko tamo Kosovo i neke tamo Srbe iz Srbije, a da nas Dalmoše ne smatraju Hrvatima, a? ....meni je to skroz zanimljivo čut od tzv. hrvatskih ljevičara. :mig:
Ča Radovan? ...ja san mislija da to on Hoggaru govori jer je Hoggi iznad njega. :nezna:
:D:D:D:D
U nas ljevica ekstremnija nego desnicari. Nije me strah za buducnost..
Ja sam uvijek bio da objavimo rat Njemackoj i da je napadnemo i onda se nakon 2 dana predamo i potpisemo bezuvjetni kapitulaciju njemackome narodu :D
boogeyman
26.01.2011, 00:28
Pa ča nije zanimljivo da se mlade snage hrvatskog SDP-a više zanimaju i bore za neko tamo Kosovo i neke tamo Srbe iz Srbije, a da nas Dalmoše ne smatraju Hrvatima, a? ....meni je to skroz zanimljivo čut od tzv. hrvatskih ljevičara. :mig:
Ča Radovan? ...ja san mislija da to on Hoggaru govori jer je Hoggi iznad njega. :nezna:
:D:D:D:D
Sve stoji ali možda je još i sablažnjivija činjenica kako mlada dama nezna prepoznati čisti i nepatvoreni govor mržnje iz vlastitih riječi.Pojam šovinizma neću upotrebljavati jer bi ga ova vjerojatno morala tražiti po riječniku.
Izjavu o dalmatincima i Hrvatima,čak i kada bi bilo moguće izvući izvan političkog konteksta pak nalazim izrazom totalnog manjka obrazovanja,a kamoli nečeg drugog.
Dizanje "kosovskog problema" na pijedestal ikakve važnosti o kojoj bi jedan pripadnik mladeži bilo koje Hrvatske stranke trebao brinuti,također je obeshrabrujuća ali ono što najviše brine...ova gospođica će jednoga dana sigurno obnašati neku funkciju.
I ne mješaj ljevičare u ovo....uostalom,ja sam je popljuvao...moš ti kojeg "svog" tako!?:D
Neznam kome se Radovan obraća ali od ovog heY ustašo sam puko:D:D
Hrvatske stranke trebao brinuti,također je obeshrabrujuća ali ono što najviše brine...ova gospođica će jednoga dana sigurno obnašati neku funkciju
Predsjednica drzave tamo se ljevicari izmjenjuju :D
boogeyman
26.01.2011, 00:31
U nas ljevica ekstremnija nego desnicari. Nije me strah za buducnost..
Ja sam uvijek bio da objavimo rat Njemackoj i da je napadnemo i onda se nakon 2 dana predamo i potpisemo bezuvjetni kapitulaciju njemackome narodu :D
E vidiš...sad se ja zbog ovakve glupače moram posuti pepelom...mislim,ovakve izjave nemože davati netko tko bi imao blagog pojma što je ljevica,a kamoli išta drugo ali eto,ona jest pripadnica mladeži najjače ljevičarske parlamentarne stranka...i nabijem na kurac takvu ljevicu!
boogeyman
26.01.2011, 00:32
Paaaa...neznam,mala mi se čini čak i primjerenim kadrom za premijersku funkciju...tamo se glupače izmjenjuju....:D
Ma mislim...tužno,eto....
Werewolf
26.01.2011, 00:36
Sve stoji ali možda je još i sablažnjivija činjenica kako mlada dama nezna prepoznati čisti i nepatvoreni govor mržnje iz vlastitih riječi.Pojam šovinizma neću upotrebljavati jer bi ga ova vjerojatno morala tražiti po riječniku.
Izjavu o dalmatincima i Hrvatima,čak i kada bi bilo moguće izvući izvan političkog konteksta pak nalazim izrazom totalnog manjka obrazovanja,a kamoli nečeg drugog.
Dizanje "kosovskog problema" na pijedestal ikakve važnosti o kojoj bi jedan pripadnik mladeži bilo koje Hrvatske stranke trebao brinuti,također je obeshrabrujuća ali ono što najviše brine...ova gospođica će jednoga dana sigurno obnašati neku funkciju.
I ne mješaj ljevičare u ovo....uostalom,ja sam je popljuvao...moš ti kojeg "svog" tako!?:D
Neznam kome se Radovan obraća ali od ovog heY ustašo sam puko:D:DPa ja ka prvo niman nikog "svog", jbga. :nezna: :D:D
A ča se tiče mlade dame i njenog izražavanja o Albancima, to je njen kućni odgoj valjda, iako ne znam točno iz koje je kuće. :mig: ...a možda ju je i neki 'slastičar', hm, "zavaljao u tijesto, ispekao je i konzumirao", te otiša ća svojin puten u svit i dalje "mijesiti razne kolače". :D:D:D
No, žalosti činjenica da takve netko školuje, Boogy. ...i to je naš veliki problem. ;)
...a naš Radovan je izgleda opet u ofenzivi. :D:D:D
E vidiš...sad se ja zbog ovakve glupače moram posuti pepelom...mislim,ovakve izjave nemože davati netko tko bi imao blagog pojma što je ljevica,a kamoli išta drugo ali eto,ona jest pripadnica mladeži najjače ljevičarske parlamentarne stranka...i nabijem na kurac takvu ljevicu!
Moj boogy nema ljevice i desnice u Hrvata..
Desnica bi trebala biti nesto sto se zalaze za Hrvatsku sa nekom tradicijom, a ljevica isto se zalaze za Hrvatsku samo liberalnije. Kod nas je slika takva da desnicari se okrecu svome depu cast izuzecima, dok ljeviceri se okrecu svome depu i jugoslavenskim tezama cast izuzecima.
Kako zaboga, pa Mesić je bio na toj funkciji, a i Tuđman.. A oni su ljevičari davno prestali bit (da ne bude zabune, Mesić je ljigeral, a takvi mogu biti ljevičari samo tamo gdje ljevica zapravo i ne postoji).. Ovaj je prvi koji je kao neki ljevičar.. Barem po imenu matične stranke.. :mig:
Kako zaboga, pa Mesić je bio na toj funkciji, a i Tuđman.. A oni su ljevičari davno prestali bit (da ne bude zabune, Mesić je ljigeral, a takvi mogu biti ljevičari samo tamo gdje ljevica zapravo i ne postoji).. Ovaj je prvi koji je kao neki ljevičar.. Barem po imenu matične stranke.. :mig:
Objasnjenje sam dao gore u postu..
boogeyman
26.01.2011, 00:43
Pa ja ka prvo niman nikog "svog", jbga. :nezna: :D:D
A ča se tiče mlade dame i njenog izražavanja o Albancima, to je njen kućni odgoj valjda, iako ne znam točno iz koje je kuće. :mig: ...a možda ju je i neki 'slastičar', hm, "zavaljao u tijesto, ispekao je i konzumirao", te otiša ća svojin puten u svit i dalje "mijesiti razne kolače". :D:D:D
No, žalosti činjenica da takve netko školuje, Boogy. ...i to je naš veliki problem. ;)
...a naš Radovan je izgleda opet u ofenzivi. :D:D:D
Ma iskreno,vidiš...mene kuća ne zanima(makar sam onako bacio oko:D...kuća Novakovih,pa onda....) jer koja god bila,radi se o Hrvatskoj političarki(danas mladoj,sutra jebiga).
A kako ih netko školuje...jebiga,sve njih netko školuje...i to je veliki razlog za pesimizam...netko je otškolovao i ovu garnituru HDZ-a ili HSS-a....ostale neću niti spominjati...a ti isti će pak školovati iduće....
Zato ti ja kažem...treći put nije na institucionalnoj sceni,već strogo građanskoj....kamen u ruke i razvali stranačku tablu barem...sada HDZ-ovu,a sutra SDP-ovu.....
boogeyman
26.01.2011, 00:47
Desnica bi trebala biti nesto sto se zalaze za Hrvatsku sa nekom tradicijom, a ljevica isto se zalaze za Hrvatsku samo liberalnije. Kod nas je slika takva da desnicari se okrecu svome depu cast izuzecima, dok ljeviceri se okrecu svome depu i jugoslavenskim tezama cast izuzecima.
E vidiš...na žalost krivo...baš oni takvi su naša ljevica i desnica....oni su politički odraz čitavog društva.Slika je naravno karikaturalna i licemjerna ali eto,takvi su kakvima smo im dozvolili da budu....
Werewolf
26.01.2011, 00:52
Ma iskreno,vidiš...mene kuća ne zanima(makar sam onako bacio oko:D...kuća Novakovih,pa onda....) jer koja god bila,radi se o Hrvatskoj političarki(danas mladoj,sutra jebiga).
A kako ih netko školuje...jebiga,sve njih netko školuje...i to je veliki razlog za pesimizam...netko je otškolovao i ovu garnituru HDZ-a ili HSS-a....ostale neću niti spominjati...a ti isti će pak školovati iduće....
Zato ti ja kažem...treći put nije na institucionalnoj sceni,već strogo građanskoj....kamen u ruke i razvali stranačku tablu barem...sada HDZ-ovu,a sutra SDP-ovu.....Ma gle, stari prdonje koji su sada još uvik na vlasti (ili u oporbi, svejedno) su relikti iz onog prošlog vrimena...a mentalitet im je ljudi za sva vrimena. To san ti već 100 puta napisa. E, ali ova mlada cura (koliko ima 25-6 godina? :nezna:) koja je bila malo dite kad je rat bija i koja veze nima sa jugom i Srbijom, navija za Srbiju, i usput dijeli nas Hrvate. :facepalm: Mislin, svašta.
Prema tome, ili je to kućni odgoj, ili je to netko/neki u stranci uči. ...a zašto je uči/e tako, uskoro bumo vidili. ;)
Objasnjenje sam dao gore u postu..
Ček, jel ovo to objašnjenje:
Čime to objašnjava navodno ljevičarstvo hrvatskih predsjednika?
A kad sam već kvotirao taj post da i na njega obratim pažnju..Kakvo jugoslavenstvo halucinirate vi drtžavotvoričari? Ima li ijedan pojedinac ili stranka na političkoj sceni koji Jugoslaviju spominju na bilo koji način osim kroz uobičajene tuđmanističke teze? Nema, čak i famozna čovječja ribica se klanja Krivoustom i njegovim idejama..
Rado van ide
26.01.2011, 00:54
Ma gle, stari prdonje koji su sada još uvik na vlasti (ili u oporbi, svejedno) su relikti iz onog prošlog vrimena...a mentalitet im je ljudi za sva vrimena. To san ti već 100 puta napisa. E, ali ova mlada cura (koliko ima 25-6 godina? :nezna:) koja je bila malo dite kad je rat bija i koja veze nima sa jugom i Srbijom, navija za Srbiju, i usput dijeli nas Hrvate. :facepalm: Mislin, svašta.
Prema tome, ili je to kućni odgoj, ili je to netko/neki u stranci uči. ...a zašto je uči/e tako, uskoro bumo vidili. ;)
možda nije mnogo gledala HTV:funny:
E vidiš...na žalost krivo...baš oni takvi su naša ljevica i desnica....oni su politički odraz čitavog društva.Slika je naravno karikaturalna i licemjerna ali eto,takvi su kakvima smo im dozvolili da budu....
Sliku drustva mora poboljsati politicka elita koja u Hrvata nije zazivjela.
Ček, jel ovo to objašnjenje:
Čime to objašnjava navodno ljevičarstvo hrvatskih predsjednika?
A kad sam već kvotirao taj post da i na njega obratim pažnju..Kakvo jugoslavenstvo halucinirate vi drtžavotvoričari? Ima li ijedan pojedinac ili stranka na političkoj sceni koji Jugoslaviju spominju na bilo koji način osim kroz uobičajene tuđmanističke teze? Nema, čak i famozna čovječja ribica se klanja Krivoustom i njegovim idejama..
Jer su dosli iz stranaka koje su deklariraju kao ljevicarske.
Kao drugo ne znam ja tko je Krivousti, tako da ti nemogu odgovoriti
Rado van ide
26.01.2011, 00:57
ček, jel ovo to objašnjenje:
čime to objašnjava navodno ljevičarstvo hrvatskih predsjednika?
A kad sam već kvotirao taj post da i na njega obratim pažnju..kakvo jugoslavenstvo halucinirate vi drtžavotvoričari? Ima li ijedan pojedinac ili stranka na političkoj sceni koji jugoslaviju spominju na bilo koji način osim kroz uobičajene tuđmanističke teze? Nema, čak i famozna čovječja ribica se klanja krivoustom i njegovim idejama..
ćoveće i ona, mnogo mudar taj njofra bio:kava:
boogeyman
26.01.2011, 00:59
Ma gle, stari prdonje koji su sada još uvik na vlasti (ili u oporbi, svejedno) su relikti iz onog prošlog vrimena...a mentalitet im je ljudi za sva vrimena. To san ti već 100 puta napisa. E, ali ova mlada cura (koliko ima 25-6 godina? :nezna:) koja je bila malo dite kad je rat bija i koja veze nima sa jugom i Srbijom, navija za Srbiju, i usput dijeli nas Hrvate. :facepalm: Mislin, svašta.
ma u pravu si i ja to uopće ne dovodim u pitanje...stvar je u tome što smo i sami kao društvo takvi.
U suprotnom takve stvari nebi prolazile.
A ovo oko mladeži...ili je to točno što kažeš ili je situacija upravo obrnuta,pa se baš nitko sa njima "ne bavi".
Imaš ovu glupaču koja prosipa šovinizam po albancima.te izražava neskrivenu ljubav naspram Srbije(ajde to još kako-tako...sklonost,ko ju jebe ali kada to argumentira sa nekim političkim konotacijama...eh,onda je to zabrinjavajuće),a sa druge strane imaš opjevanu mladež HDZ-a iz npr. Karlovca što premlaćuje klince po ulici iz jednako šovinističkih razloga...
No,već sam ti rekao...imam određeno iskustvo institucionalne politike i samo ti mogu reći...živa karikatura...
Rado van ide
26.01.2011, 01:02
ma u pravu si i ja to uopće ne dovodim u pitanje...stvar je u tome što smo i sami kao društvo takvi.
U suprotnom takve stvari nebi prolazile.
A ovo oko mladeži...ili je to točno što kažeš ili je situacija upravo obrnuta,pa se baš nitko sa njima "ne bavi".
Imaš ovu glupaču koja prosipa šovinizam po albancima.te izražava neskrivenu ljubav naspram Srbije(ajde to još kako-tako...sklonost,ko ju jebe ali kada to argumentira sa nekim političkim konotacijama...eh,onda je to zabrinjavajuće),a sa druge strane imaš opjevanu mladež HDZ-a iz npr. Karlovca što premlaćuje klince po ulici iz jednako šovinističkih razloga...
No,već sam ti rekao...imam određeno iskustvo institucionalne politike i samo ti mogu reći...živa karikatura...
Ma zagrli brata šiptara bre ustašo:funny:
boogeyman
26.01.2011, 01:03
Sliku drustva mora poboljsati politicka elita koja u Hrvata nije zazivjela.
Ma mislim,nema elita što zaživjeti...ona je ovakva kakva jest, na žalost....daleko od samog pojma elite kao takve(dakle neki zaslužnici,ljudi od integriteta)...svaka zemlja ima svoju političku elitu,ovakvu ili onakvu...eto,naša je baš takva kakvom je vidimo
boogeyman
26.01.2011, 01:04
Ma zagrli brata šiptara bre ustašo:funny:
Ćetnik!....duboka je voda Drina!!!:mad::mad:
Jer su dosli iz stranaka koje su deklariraju kao ljevicarske.
Kao drugo ne znam ja tko je Krivousti, tako da ti nemogu odgovoriti
HDZ (stranka Krivoustog - koji je btw bio prvi hrvatski predsjednik (možda ti to osvježi pamćenje :mig:)) nije bio ljevičarska stranka niti se je ikad tako deklarirao..
HNS se možda i tako deklarirao, ali su, kao i Mesić, klasični ljigerali, a ta ideologija s ljevicom nema nikakve veze... :nezna:
Rado van ide
26.01.2011, 01:09
Ćetnik!....duboka je voda Drina!!!:mad::mad: Ona reka historijska granica:funny:
Ma mislim,nema elita što zaživjeti...ona je ovakva kakva jest, na žalost....daleko od samog pojma elite kao takve(dakle neki zaslužnici,ljudi od integriteta)...svaka zemlja ima svoju političku elitu,ovakvu ili onakvu...eto,naša je baš takva kakvom je vidimo
Trebala je biti bolja da je nisu elminirali, duga tema i duga prica :D
HDZ (stranka Krivoustog - koji je btw bio prvi hrvatski predsjednik (možda ti to osvježi pamćenje )) nije bio ljevičarska stranka niti se je ikad tako deklarirao..
Ako vec si se ukljucio u temu molio bi te da ljude zoves sa pravim imenom i prezmenom. Jer ako vec diskutiramo mislim da je dobro da postivamo neke ljude. Ako se tebi ne svida ili tako nesto tvoj problem, covjek ima ime i preizme.
Ako mislis na F.Tudmana on ti je bio neutralna karika niti je bio desnicar ni ljevicar. Sto je vidljivo iz njegovoga kabineta u kojeme su sjedili i ljevicari i desnicari toga vremena.
Sto se tice Mesica on je bio ljevicar, po meni ne tako los. Za dobivanje izbora koristio se starim tipom, tako sto je obisao sve gradove i ponudio im ono sto najvise su trazili. Zavisno od grada do grada.
boogeyman
26.01.2011, 01:12
Ona reka historijska granica:funny:
baš ta....još dobro dok sam tam...nemoj da je pregazim!...pa ti malo i potpalim...
Ooooj ustaše braaa....mislim,ustaštvo je zlo i tako...ja samo odgovaram na tvoju provokaciju jer si četnik.:mad:
Trebala je biti bolja da je nisu elminirali, duga tema i duga prica :D
Ako vec si se ukljucio u temu molio bi te da ljude zoves sa pravim imenom i prezmenom. Jer ako vec diskutiramo mislim da je dobro da postivamo neke ljude. Ako se tebi ne svida ili tako nesto tvoj problem, covjek ima ime i preizme.
Ako mislis na F.Tudmana on ti je bio neutralna karika niti je bio desnicar ni ljevicar. Sto je vidljivo iz njegovoga kabineta u kojeme su sjedili i ljevicari i desnicari toga vremena.
Sto se tice Mesica on je bio ljevicar, po meni ne tako los. Za dobivanje izbora koristio se starim tipom, tako sto je obisao sve gradove i ponudio im ono sto najvise su trazili. Zavisno od grada do grada.
Možemo se koristiti i nadimcima, bitno da se razumijemo.. :mig:
Tuđman? On je možda za sebe i svoju stranku tvrdio da je centar, ali to je, kao i mnogo štošta šta je pričao besmislica.. Njegova je stranka, a i on kao njen neprikosnoveni vođa, čista desnica, u mnogo čemu čak i sekstremna desnica (naravno, ovo vrijedi prije stupanja Sanadera na vlast)..
Mesić je kao šta rekoh liberal, a ne ljevičar, tako da si i ovdje fulao.. Možda oni i jesu među ljevijim parlamentarnim strankama, ali to samo govori o totalnom nedostatku prave lijeve opcije u Hrvatskoj..
Možemo se koristiti i nadimcima, bitno da se razumijemo.. :mig:
Tuđman? On je možda za sebe i svoju stranku tvrdio da je centar, ali to je, kao i mnogo štošta šta je pričao besmislica.. Njegova je stranka, a i on kao njen neprikosnoveni vođa, čista desnica, u mnogo čemu čak i sekstremna desnica (naravno, ovo vrijedi prije stupanja Sanadera na vlast)..
Mesić je kao šta rekoh liberal, a ne ljevičar, tako da si i ovdje fulao.. Možda oni i jesu među ljevijim parlamentarnim strankama, ali to samo govori o totalnom nedostatku prave lijeve opcije u Hrvatskoj..
Onda se ti jos nisi upoznao sa ekstremnim strankama :D
HDZ nikada do sada nije bio cista ekstrmena stranka, oni su desnicari.
Rado van ide
26.01.2011, 08:25
baš ta....još dobro dok sam tam...nemoj da je pregazim!...pa ti malo i potpalim...
Ooooj ustaše braaa....mislim,ustaštvo je zlo i tako...ja samo odgovaram na tvoju provokaciju jer si četnik.:mad:
Jebo te da te jebo HTV:ne bu dobro:
Rado van ide
26.01.2011, 08:27
Onda se ti jos nisi upoznao sa ekstremnim strankama :D
HDZ nikada do sada nije bio cista ekstrmena stranka, oni su desnicari.
Umereni desničari
Rado van ide
26.01.2011, 08:28
Bože dragi, pa šta je onda extrem u Hrvata, jebo te da te jebo HTV:facepalm::facepalm::facepalm:
hoggar the terrible
26.01.2011, 10:13
http://i46.tinypic.com/nnteur.jpg
Rado van ide
26.01.2011, 11:08
Rogonjo, to neka ustaška zver:funny:
hoggar the terrible
26.01.2011, 11:15
oprosti, neću te više smetati. :(
ponadao sam se trolu, a naletio na attention whore... :(
tisuće isprika...
Rado van ide
26.01.2011, 11:23
oprosti, neću te više smetati. :(
ponadao sam se trolu, a naletio na attention whore... :(
tisuće isprika...
Ja odgovornost za tvoje raspoloženje ne prihvaćam:rolleyes::rolleyes:
Corto Maltese
26.01.2011, 15:54
:facepalm::facepalm:
:rofl:
Koza.
Što se tiče ovoga o Dalmatincima, to je rekao bih samo pokušaj sarkastične usporedbe, ali otužni nedostatak elokvencije je učinio da izgleda tako kako izgleda. Sačuvaj nas Bože podrške ovakvih idiota.
Corto Maltese
29.03.2011, 21:24
Američki ambasador na Kosovu Kristofer Del najavio je skoro zatvaranje američke vojne baze "Bondstil", koja se nalazi u blizini Uroševca.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/866888/Amerikanci+napu%C5%A1taju+Bondstil.html
Idite, i ne vraćajte se nikad...:cool:
Corto Maltese
25.04.2011, 23:37
Na pravoslavnom groblju u kosovskom selu Staro Gracko pronađena i deaktivirana nagazna mina. Prema rečima meštana, koji su pronašli minu, nesreća je izbegnuta "pukim slučajem".
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/881770/Nagazna+mina+na+groblju.html
Još jedna epizoda serijala Suživot i multietničko društvo - mlada demokracija Kosovo.
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.